• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par Eiropas simboliem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.2008., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182234

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES sankciju pārskatīšanu pret Baltkrieviju

Vēl šajā numurā

10.10.2008., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par Eiropas simboliem

 

Eiropas Parlaments 9.oktobrī apstiprināja izmaiņas savā Reglamentā, tajā oficiāli atzīstot Eiropas Savienības karogu, himnu un devīzi. Tādā veidā deputāti pauž politisku vēstījumu, ka Eiropas simboli ir būtiski, tostarp Eiropas Parlamenta darbā.

Izmaiņas savā Reglamentā Parlaments apstiprināja ar 503 balsīm par, 96 pret un 15 atturoties. Karogu ar divpadsmit zvaigznēm aplī uz zila pamata oficiālos gadījumos lieto visās Parlamenta ēkās. Himnu ar Ludviga van Bēthovena Devītās simfonijas “Oda priekam” melodiju atskaņo katras Parlamenta sesijas un citu svinīgu sēžu atklāšanā. Eiropas Savienības devīze skan “Vienoti dažādībā”. Parlaments Reglamentā arī oficiāli atzīs 9.maiju kā Eiropas dienu.

“Tas ir politisks lēmums, kas oficiāli nostiprina to, kas jau notiek,” paskaidroja grozījumu autors, spāņu deputāts Karloss Karnero Gonsaless. “Simbolus jau ir pieņēmuši iedzīvotāji. Pārsteidz tas, ka Lisabonas līgumam veltītā Starpvaldību konference tos svītroja.”

Reglaments nosaka Eiropas Parlamenta darbu un procedūras atbilstoši Eiropas Savienības pamatlīgumiem. Lai tajā izdarītu izmaiņas, nepieciešams deputātu balsu absolūts vairākums (vismaz 393).

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!