• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai Latvija būtu plaukstoša valsts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.1999., Nr. 248/250 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18233

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai Latvija būtu plaukstoša valsts (turpinājums)

Vēl šajā numurā

06.08.1999., Nr. 248/250

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai Latvija būtu plaukstoša valsts BERZINS.JPG (12664 BYTES)

Ārlietu ministrs Indulis Bērziņš savā pirmajā ministra preses konferencē trešdien, 4. augustā

"Es ceru, ka sadarbība ar mums būs tikpat laba kā laikā, kad es biju Saeimas deputāts, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs vai Saeimas priekšsēdētāja biedrs," ar šiem vārdiem ārlietu ministrs Indulis Bērziņš iesāka savu pirmo preses īssaietu, uzsverot precīzas informācijas aktualitāti. "Es jūs lūdzu idejas par Latvijas attiecībām ar kādu citu valsti vai arī par Latvijas vietu kādā starptautiskā organizācijā atspoguļot pēc iespējas precīzāk. Ja gadījumos, kas saistīti ar Latvijas iekšpolitiku un arī laikā, kad es biju deputāts, kāda neprecizitāte varēja izraisīt labākajā gadījumā smaidu, smīnu vai manu politisko konkurentu dusmas, tad šajā gadījumā neprecizitātes varētu radīt problēmas Latvijas valstij," teica I.Bērziņš, izsakot arī žurnālistiem atzinību par līdzšinējo precīzo darbu.

Ministrs ļoti strikti pasvītroja, ka Latvijas valdības deklarācija par Ministru kabineta darbu turpina iepriekšējo valdību aizsākto ārpolitisko līniju, jo visas šīs idejas, kuru mērķis ir panākt Latvijas drošību, lai Latvija būtu plaukstoša, ekonomiski veiksmīga un sociāli droša valsts, ir izvirzītas jau 90.gadu sākumā. Tālāk tās tika attīstītas, līdz Saeima pieņēma Latvijas ārpolitikas koncepciju. Pēc tam šīs koncepcijas pamatmērķi nav mainījušies — tā ir mūsu pilnīga dalība Eiropas Savienībā un NATO, reģionālā sadarbība, labas attiecības ar mūsu kaimiņiem — Baltijas valstīm, Krieviju, labas attiecības ar jebkuru valsti, ar kuru mums ir izdevīgi sadarboties", teica ārlietu ministrs. "Mūsu mērķis ir sadarbības rezultātā ar mūsu sadarbības partneriem, ar mūsu kaimiņiem, panākt kopēju drošību gan Latvijai, gan Baltijai kopumā, panākt labklājību visam reģionam."

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!