• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta darba vizīti Lietuvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2008., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182348

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta valstsvizītēm Centrālāzijas valstīs

Vēl šajā numurā

14.10.2008., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta darba vizīti Lietuvā

 

02.JPG (23699 bytes)
Latvijas Republikas Ministru prezidents Ivars Godmanis darba vizītes laikā Viļņā piektdien, 10.oktobrī, tiekoties ar Lietuvas Republikas premjerministru Ģediminu Kirkilu (attēlā pa kreisi) un pārrunājot jautājumus, kas skar Ignalinas atomelektrostacijas slēgšanu, elektroenerģijas kabeļu starpsavienojumus starp Zviedriju un Baltiju, abu valstu sadarbību ekonomikā un tirdzniecībā
Foto: EPA/A.F.I.

10.oktobrī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Lietuvas premjerministru Ģediminu Kirkilu. Tikšanās laikā abu valstu valdību vadītāji pārrunāja jautājumus, kas skar Ignalinas atomelektrostacijas slēgšanu, elektroenerģijas kabeļu starpsavienojumus starp Zviedriju un Baltiju, kā arī Lietuvas aviokompānijas “flyLAL” tiesvedību pret Latvijas nacionālo aviokompāniju “airBaltic” un lidostu “Rīga”.

Jautājumā par Ignalinas atomelektrostacijas slēgšanu Ministru prezidents I.Godmanis izteica atbalstu Lietuvas valdības pozīcijai sarunās ar Eiropas Komisiju “modificēt” atomelektrostacijas slēgšanas procesu. Starpsavienojumu starp Zviedriju un Baltiju jautājumā premjers pauda pozīciju, ka tas ir daudzpakāpju risinājums, kura ietvaros ir jāizveido vienots Baltijas enerģētikas tirgus, jāizstrādā iespējamais pievienošanās variants Skandināvijas tirgum un jāpiedāvā Zviedrijai kopīgs Baltijas valstu lēmums.

“airBaltic” jautājumā Ministru prezidents uzsvēra, ka, neskatoties uz nelabvēlīgajiem atsevišķu Lietuvas institūciju lēmumiem, “airBaltic” turpinās darbu Lietuvā. I.Godmanis uzsvēra, ka šajā jautājumā galvenās ir pasažieru intereses – izmantot aviācijas pakalpojumus pēc iespējas lētāk. “Šajā biznesā, tāpat kā jebkurā uzņēmējdarbības nozarē, uzņēmumiem ir jākonkurē un jāspēj pierādīt savu efektivitāti.”

I.Godmanis sarunās ar Lietuvas kolēģi pauda pozīciju, ka “situācija Latvijas un Lietuvas ekonomikā nav labvēlīga, tāpēc svarīgi, lai ekonomiskā sadarbība, tirdzniecība, eksports un imports šajos grūtajos laikos izdzīvotu un nākotnē turpinātu attīstīties”.

Pirms tikšanās ar Lietuvas valdības vadītāju Ministru prezidents tikās ar “airBaltic” Lietuvas pārstāvniecības vadītāju Tadu Visgirdu un Latvijas tirdzniecības palātas Lietuvā valdes priekšsēdētāju Arni Zekundi. “airBaltic” pārstāvniecības vadītājs T.Visgirda informēja, ka šobrīd “airBaltic” samazinās reisu skaitu no Viļņas lidostas, taču turpinās saglabāt būtisku daļu Lietuvas tūrisma industrijā. Kompānija šobrīd nodrošina darbu vairāk nekā 300 strādājošajiem Lietuvā.

Savukārt, raksturojot Latvijas uzņēmēju darbību Lietuvā, Latvijas tirdzniecības palātas Lietuvā valdes priekšsēdētājs A.Zekunde sacīja: “Šeit, tāpat kā citās valstīs, pastāv konkurences cīņa. Dažkārt ir jautājums, cik tā ir korekta.” Viņš norādīja, ka būtu jāuzlabo kontakti ar Lietuvas valsts institūcijām un biznesa pārstāvjiem, jo “bizness ir kontakti”.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!