• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai skolu darbs būtu pilnvērtīgs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.1999., Nr. 248/250 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18235

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai skolu darbs būtu pilnvērtīgs (turpinājums)

Vēl šajā numurā

06.08.1999., Nr. 248/250

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai skolu darbs būtu pilnvērtīgs

Izglītības ministrijas preses konferencē vakar, 5. augustā

Pagājušajā nedēļā savā pirmajā ministres preses konferencē izglītības ministre Silva Golde informēja sabiedrību, ka Izglītības un zinātnes ministrijā tiek gatavoti priekšlikumi Pensiju likuma grozījumiem, kuros paredzēts atsevišķu priekšmetu skolotājiem, kas ir pensijas vecumā, noteikt izņēmuma statusu — ļaut strādāt un saņemt gan algu, gan pensiju. "Tas ir nepieciešams, lai izglītības sistēma nezaudētu speciālistus un netiktu traumēts skolu darbs," teica S.Golde.

Vakar, 5. augustā, kārtējā Izglītības un zinātnes ministrijas preses konferencē izglītības ministre pastāstīja, ka valdībā notiek ļoti karstas diskusijas par šo tēmu un ka jautājumu nevar vērtēt vienpusēji. "Sabiedrība, skolēni un viņu vecāki ir ieinteresēti, lai skolēnus mācītu profesionāli, laika garam līdzi ejoši pedagogi, un ne vienmēr pensionētais skolotājs spēj izturēt šīs prasības. (..) Taču ir arī skolotāji pensionāri, kuri ļoti nepieciešami skolā, bet ir grūti Pensiju likumā noteikt kādas atsevišķas skolotāju kategorijas, kas varētu būt izņēmumi — saņemt pilnu algu un pensiju," paskaidroja izglītības ministre. S.Golde atzīmēja, ka arī starp angļu valodas skolotājiem, starp fizikas un vēstures skolotājiem, kuru īpaši trūkst skolās, ir tādi, par kuriem skolēni ir teikuši, ka viņi diez vai atbilst laikmeta garam un sniedz to zināšanu apjomu ar tādiem metodiskajiem paņēmieniem, kādus tos sagaida jaunā paaudze. "Tāpēc arī Pensiju likumā netiks ieviestas atsevišķas skolotāju izņēmuma kategorijas. Valdības nostāja ir tāda, ka vispār nav nepieciešams sagatavot speciālistu sarakstu, kuriem būtu atlaides šī likuma ievērošanā, jo šādi speciālisti ir visās nozarēs — gan medicīnā, gan izglītībā, gan citur. Šis saraksts būtu bezgalīgs," paskaidroja izglītības ministre.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!