• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai skolu darbs būtu pilnvērtīgs (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.1999., Nr. 248/250 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18236

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

06.08.1999., Nr. 248/250

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai skolu darbs būtu pilnvērtīgs

Ministre pastāstīja arī par to, kā šajā gadījumā gatavojas rīkoties Izglītības un zinātnes ministrija: "Mēs esam sagatavojuši un šodien izsūtām faksu visas Latvijas pilsētu un rajonu skolu valdēm, lai apzinātu situāciju — kuri skolotāji un kurās specialitātēs ir pilnīgi neaizstājami, lai normāli noritētu mācību process no nākamā gada 1.janvāra. Mēs izvērtēsim katru pieteikumu, paskatīsimies, vai tiešām darba tirgū uz šīm vietām negaida jaunie speciālisti. Valdība ir gatava risināt jautājumu, ja tas būtiski ietekmēs skolu normālu funkcionēšanu no 1.janvāra." Pēc S.Goldes teiktā, skolu valdēm informācija par neaizstājamajiem skolotājiem jāsniedz ministrijai līdz pirmdienas, 9.augusta, rītam pulksten 9. Ministre atzina, ka šodien darba tirgū ne visi jaunie pedagogi var atrast brīvas darba vietas un ienākt skolās. S.Golde atzīmēja, ka skolēnu skaitam Latvijā ir tendence samazināties un ka tas tā turpināsies vismaz līdz 2010.gadam. No tā izriet, ka skolās samazināsies pedagoģisko likmju skaits un proporcionāli tam — darba vietu skaits skolās. Arī šajā situācijā ir svarīgi nodrošināt jauno, labi sagatavoto speciālistu ienākšanu skolās.

Preses konferencē izglītības ministre Silva Golde pastāstīja arī par savu tikšanos ar finansu ministru Edmundu Krastiņu un īpašu uzdevumu ministru sadarbībai ar starptautiskām finansu institūcijām Robertu Zīli, kurā tika apspriests līgums ar Pasaules banku par kredīta piešķiršanu Latvijas izglītības iestādēm.

Pasaules bankas kredītprojekts ietver divas sadaļas: skolu materiāli tehniskās bāzes sakārtošana, skolu siltināšana, lai ietaupītu izmantotos energoresursus, un izglītības kvalitātes jautājumi. Kā pastāstīja izglītības ministre Silva Golde, 19. vai 20.augustā tiks parakstīts kredītlīgums starp Latvijas valsti un Pasaules banku. Četru gadu laikā Latvijas izglītības sistēmā tiks ieguldīti aptuveni 40 miljoni ASV dolāru. Pēc IZM informācijas 17.augustā valdības sēdē varētu tikt apstiprināti MK noteikumi par izglītības sistēmas attīstības projekta finansēšanas shēmu.

Pirmie soļi Pasaules bankas kredīta izmantošanai jau sperti — pagājušajā gadā apsekotas Latvijas skolas, un katra rajona skolu valdei uzdots sagatavot skolu tīkla attīstības koncepciju, jo, kā atzina izglītības ministre, Pasaules bankas līdzekļi tiks ieguldīti tajās skolās, kas ir perspektīvas. "Katrā rajonā ir jāizvērtē — kuras ir perspektīvās vidusskolas, pamatskolas un sākumskolas. Tas sakrīt arī ar jaunās valdības uzstādījumiem par izglītības kvalitāti un skolu tīkla sakārtošanu — mēs ne tikai prasām, lai procesi notiktu, bet arī piesaistām līdzekļus, lai šis process notiktu kvalitatīvi," uzsvēra S.Golde.

Liena Pilsētniece,

"LV" iekšlietu redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!