• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai privatizācija būtu uzskatāma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.1999., Nr. 248/250 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18237

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai privatizācija būtu uzskatāma (turpinājums)

Vēl šajā numurā

06.08.1999., Nr. 248/250

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai privatizācija būtu uzskatāma

Ekonomikas ministrs Vladimirs makarovs savā preses konferencē trešdien, 4. augustā

"Silts ir ne tikai ārā, bet arī politikā, tajos jautājumos, kas saitīts ar un ap privatizāciju un 1999.gada budžeta grozījumiem," iezīmējot aktuālo, trešdien, 4.augustā, Ekonomikas ministrijas rīkotajā preses konferencē teica ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs.

Piedaloties pirmajā Privatizācijas aģentūras (PA) padomes sēdē kā ekonomikas ministram, V.Makarovu izbrīnījusi tur valdošā "nelielā politiskā gaisotne", jo, viņaprāt, PA darbam jābūt pragmatiskākam. "Ja pusotru vai divus gadus nemitīgi skan replikas, ka kāds nav saņēmis dokumentus, tad tas liecina, ka problēma beidzot ir jāatrisina un jānodrošina, lai visi PA padomes locekļi laikā saņemtu materiālus," atzīmēja V.Makarovs.

Ekonomikas ministrs žurnālistiem pastāstīja, ka PA padomes sēdē aicinājis PA sekot valdības piemēram un dzīvot ekonomiskāk, it īpaši tādēļ, ka pēdējā laika ieņēmumi no privatizācijas un ieskaitījumi valsts īpašuma privatizācijas fondā "nav tik lieli, kā vēlētos valdība". Viņš pauda arī savu uzskatu par lēno lēmumu pieņemšanas gaitu un rīcību privatizācijas jautājumos pēdējo divu gadu laikā, norādīdams, ka daļa vainas jāuzņemas arī PA vadībai. "Ja tā nespēj pārliecināt par sava viedokļa pareizību, tad laikam ir kādas problēmas menedžmentā vai sagatavotie projekti ir tik vāji, ka negūst politiķu atsaucību."

V.Makarovs atgādināja valdības apņemšanos gada laikā pabeigt privatizāciju Latvijā un jau atkārtoti skaidroja, kā viņš to saprot:

"Ir skaidri noteikta valdības politika, ir sakārtota visa atbilstošā likumdošana, ir Ministru kabineta līmenī apstiprināti privatizācijas nosacījumi tādiem lielajiem dabiskajiem monopoluzņēmumiem kā "Latvijas kuģniecība" un "Latvenergo"." Ekonomikas ministrs pauda savu neizpratni par PA padomes sēdē novēroto vēlmi nodalīt valdības atbildību no PA padomes atbildības. "Manuprāt, PA padomei ir jābūt aktīvākai, ir jāpieņem lēmumi nevis pēc tam, kad nekas vairs nav novēršams, bet aktīvi jāpiedalās privatizācijas nosacījumu un noteikumu izstrādē, lai maksimāli apmierinātu Latvijas tautsaimniecības intereses. Un, jo plašāks būs diskusijās iesaistīto personu loks, jo labāks būs rezultāts," ir pārliecināts V.Makarovs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!