• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot jaunos Beļģijas Karalistes, Korejas Republikas un Nigērijas Federālās Republikas vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2008., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182392

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.10.2008., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot jaunos Beļģijas Karalistes, Korejas Republikas un Nigērijas Federālās Republikas vēstniekus

 

01.JPG (14771 bytes) 02.JPG (15376 bytes) 03.JPG (14707 bytes)

Latvijas Republikas Valsts prezidents Valdis Zatlers vakar, 14.oktobrī, Rīgas pilī, akreditējot Beļģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Leopoldu Merksu, Korejas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Čo Hījungu un Nigērijas Federālās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Ibrahimu Padu Kasai
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

 

Otrdien, 14.oktobrī, Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers akreditēja triju valstu ārkārtējos un pilnvarotos vēstniekus Latvijā.

Valsts prezidents akreditēja Beļģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Leopoldu Merksu (Leopold Merckx). Sarunas gaitā apspriestas abu valstu divpusējās attiecības, kā arī Baltijas un Beniluksa valstu sadarbība. Valsts prezidents ar vēstnieku pārrunāja arī aktuālos starptautiskās politikas jautājumus, tajā skaitā Eiropas Savienības nākotnes perspektīvas un globālās finanšu krīzes ietekmi. Valsts prezidents informēja par savām nesenajām vizītēm Centrālāzijas valstīs, un šajā kontekstā tika apspriests arī Eiropas Savienības lēmums atcelt sankcijas pret Uzbekistānu. Sarunas gaitā V.Zatlers norādīja, ka būtiski arī turpmāk Eiropas Savienībai veidot plašāku dialogu ar Centrālāzijas valstīm, jo šā reģiona nozīme tikai pieaugs.

Valsts prezidents akreditēja arī Korejas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Čo Hījungu (Cho Hee-yong). Sarunas gaitā pārrunāta abu valstu turpmākā divpusējā sadarbība, īpašu uzmanību pievēršot turpmākai ekonomiskajai sadarbībai. Valsts prezidents atzīmēja, ka šā brīža ekonomiskā situācija pasaulē mudina uzņēmējus meklēt aizvien jaunus noieta tirgus savām precēm, tāpēc būtiski attīstīt divpusējo ekonomisko sadarbību arī divu tik dažādu reģionu valstīm. Tāpat tikšanās gaitā apspriesta abu valstu sadarbība tūrismā un izglītībā, kā arī sadarbība starptautisko organizāciju ietvaros. Tika pārrunāts arī abu valstu skatījums uz izaicinājumiem reģionā, īpašu uzmanību veltot jautājumiem, kas saistīti ar Korejas Tautas Demokrātisko Republiku. Sarunas noslēgumā vēstnieks izteica Korejas Republikas ielūgumu Valsts prezidentam apmeklēt Seulu vizītē.

Valsts prezidents akreditēja arī Nigērijas Federālās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Ibrahimu Padu Kasai (Ibrahim Pada Kasai), ar kuru pārrunāta turpmākā abu valstu divpusējā sadarbība Eiropas Savienības un Āfrikas valstu kopīgās sadarbības kontekstā. Tāpat apspriestas sadarbības iespējas tūrismā, kā arī pārrunātas turpmākas ekonomiskās sadarbības iespējas, palielinot ekonomisko aktivitāti starp abu valstu uzņēmējiem. Tāpat Nigērijas puse būtu ieinteresēta attīstīt sadarbību izglītībā, it īpaši medicīnā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!