• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija :. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.1999., Nr. 248/250 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18242

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrija :

Vēl šajā numurā

06.08.1999., Nr. 248/250

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija :

Par kapu plākšņu likteni Rīgas kapos

Ārlietu ministrija, atsaucoties uz Krievijas vēstniecības 2.augusta pieprasījumu par 47 kapu plākšņu pazušanu Ivana kapos Rīgā, ir nosūtījusi atbildes notu.

Ministrija informē, ka, pēc Latvijas policijas sniegtās informācijas, šā gada 1.augustā plāksnes Ivana kapsētā ir noņēmis uzņēmums "Meklēšanas vienību savienība Latvijā" to tālākai restaurācijai. Balstoties uz minētā uzņēmuma vadītāja A.Urtajeva sniegtajām liecībām, šīs aktivitātes tika veiktas saskaņā ar uzņēmuma un Krievijas vēstniecības līgumu par Latvijas teritorijā esošo brāļu kapu plāksnīšu restaurāciju.

Ārlietu ministrija notā Krievijas vēstniecībai norāda, ka Latvijas puse nav pārkāpusi 1994.gadā noslēgto līgumu par militārpensionāru sociālo aizsardzību, kā to paziņojusi Krievijas puse. Šajā sakarā ministrija vērš vēstniecības uzmanību uz to, ka Latvija vienmēr precīzi pilda savas starptautiskās saistības.

Vienlaikus ministrija vēlētos norādīt organizācijas "Meklēšanas vienību savienība Latvijā" vadībai, ka turpmāk savā līgumsaistību izpildē tai laikus un precīzi jāinformē līgumpartneris, konkrētajā gadījumā Krievijas vēstniecība. Saskaņota darbība neradītu nevajadzīgus pārpratumus, un Ārlietu ministrijai un Latvijas policijai nebūtu jānodarbojas ar neesošu problēmu risināšanu.

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!