• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2008., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182461

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Militārā dienesta likumā

Vēl šajā numurā

16.10.2008., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem likumā “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”

 

Administratīvās rajona tiesas spriedumu par pašvaldības atteikumu rīkot sapulci, gājienu vai piketu varēs pārsūdzēt tikai kasācijas kārtībā. Šādus grozījumus likumā “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem” 15.oktobrī konceptuāli atbalstīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.

Šobrīd likumdošana nosaka, ka pašvaldības noteiktos ierobežojumus un aizliegumu rīkot pasākumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā. Tiesa lietas izskata triju dienu laikā no pieteikuma saņemšanas dienas, un tās spriedums izpildāms nekavējoties. Ja spriedums neapmierina, to apelācijas kārtībā var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā, bet pēc tam kasācijas kārtībā – Augstākajā tiesā.

Samazinot tiesu instanču skaitu, būs ātrāka un efektīvāka pārsūdzēto lietu izskatīšana. Pasākuma rīkotājiem svarīgi pēc iespējas agrāk zināt, vai tā rīkošanas aizliegums nav pretlikumīgs, bet nereti sūdzību izskata pēc plānotās pasākuma dienas un spriedums zaudē savu aktualitāti. Pēc attiecīgā datuma tiesa var lemt tikai par pārsūdzētā pašvaldības lēmuma tiesiskumu un iespējamo zaudējumu atlīdzināšanu. Turklāt vairumā gadījumu spriedums atšķirīgās tiesās mainās, jo nav nostabilizējusies vienota tiesu prakse, norāda Latvijas Pašvaldību savienība.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!