• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Stratēģiskās analīzes komisijas jauno vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2008., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182471

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta Kancelejas vadītāju – darbu uzsākot

Vēl šajā numurā

16.10.2008., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Stratēģiskās analīzes komisijas jauno vadītāju

 

15.oktobrī Valsts prezidents Valdis Zatlers vienojās ar profesoru un Latvijas ilgstspējīgas stratēģijas redakcijas darba grupas vadītāju Robertu Ķīli par Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas vadītāja amatu.

Sociālantropologs Roberts Ķīlis ir ieguvis doktora grādu filozofijā Kembridžas universitātē un kopš 1999.gada ir asociētais profesors Rīgas Ekonomikas augstskolā.

Stratēģiskās analīzes komisijas (SAK) priekšsēdētāja pienākumus R.Ķīlis uzņemsies, tiklīdz tiks nokārtotas nepieciešamās formalitātes. Līdz šā gada septembrim SAK priekšsēdētājas pienākumus pildīja Latvijas Universitātes Politikas zinātnes nodaļas profesore Žaneta Ozoliņa.

SAK izveidoja 2004.gada 2.aprīlī, lai ar starpdisciplināriem, uz nākotni vērstiem pētījumiem veidotu ilglaicīgu skatījumu uz Latvijas valsts un sabiedrības attīstību mūsdienu starptautisko procesu kontekstā.

Šogad pēc Valsts prezidenta iniciatīvas SAK Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča vadībā izstrādājusi pētījumu par Latvijai nākotnē perspektīvākajām ražošanas nozarēm, kas nodots darbam atbildīgajām ministrijām. Tāpat SAK iesākts darbs pie pētījuma izglītības jomā, kā arī noris ikgadējās Rīgas konferences sagatavošanas darbi.

Šogad SAK organizējusi piecas starptautiskas konferences, sešas ekspertu diskusijas, kā arī sagatavojusi 10 rakstu krājumus un publiskai diskusijai nodevusi četrus pētījumus.

Kopumā pēc Valsts prezidenta iniciatīvas izveidotas un darbojas piecas pastāvīgās komisijas: Konstitucionālo tiesību komisija, kuru vada Rīgas Juridiskās augstskolas profesors Dr.iur.h.c., Ass.iur., Dipl.pol. Egils Levits; Vēsturnieku komisija, kuru vada Vēstures institūta direktors profesors Andris Caune; Valsts valodas komisija, kuru vada Dr.habil.philol., LU profesors, LU Sastatāmās valodniecības un tulkošanas nodaļas vadītājs, Eiropas Savienības sertificēts tulks Andrejs Veisbergs; Valsts Heraldikas komisija, kuru vada mākslinieks grafiķis Laimonis Šēnbergs; un Stratēģiskās analīzes komisija, kuru turpmāk vadīs profesors Roberts Ķīlis.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!