• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2008.gada 16.oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2008., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182504

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par skolotāju algām un izglītības sistēmas attīstību

Vēl šajā numurā

17.10.2008., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2008.gada 16.oktobrī

 

MK: Par grozījumiem Valsts civildienesta likumā

16.oktobrī valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Valsts kancelejas izstrādātais likumprojekts “Grozījumi Valsts civildienesta likumā”.

Ievērojot valstī pastāvošo ekonomisko situāciju un nepieciešamību taupīt valsts budžeta līdzekļus, kā arī to, ka iespēja noteikt piemaksas var tikt izmantota ļaunprātīgi un neatbilstoši attiecīgās piemaksas mērķim, likumprojekts paredz, ka ierēdnis var saņemt piemaksu tikai par prombūtnē esoša ierēdņa amata pienākumu pildīšanu, jo piemaksa par vakanta amata pienākumu pildīšanu veicina valsts tiešās pārvaldes iestādēs ilgstoši vakantu amatu saglabāšanu.

Likumprojekts izslēdz iespēju noteikt piemaksu par amata pienākumu pildīšanu paaugstinātas intensitātes apstākļos. Tādējādi tiek izslēgta iespēja ar piemaksu palīdzību nepamatoti palielināt atalgojuma apmēru.

 

MK: Par tiešās valsts pārvaldes iestādēs nodarbināto darba samaksas sistēmu, pabalstiem un kompensācijām

16.oktobrī valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Valsts kancelejas izstrādātais noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 20.decembra noteikumos Nr.995 “Noteikumi par tiešās pārvaldes iestāžu ierēdņu, darbinieku un amatpersonu un Centrālās vēlēšanu komisijas un Centrālās zemes komisijas darbinieku darba samaksas sistēmu un kvalifikācijas pakāpēm, kā arī ierēdņu pabalstiem un kompensāciju””.

Projekts izstrādāts, balstoties uz sagatavotajiem grozījumiem Valsts civildienesta likumā un ņemot vērā Valsts kontroles sniegtos priekšlikumus Ministru prezidentam, par konstatēto attiecībā uz prēmiju īpatsvaru kopējā atalgojumā tiešās pārvaldes iestādēs nodarbinātajiem ierēdņiem, darbiniekiem un amatpersonām, kā arī lai samazinātu valsts budžeta izdevumus.

Projekts paredz samazināt tiešās valsts pārvaldes iestādēs nodarbinātajiem izmaksājamo prēmiju skaitu, nosakot, ka nodarbināto var prēmēt reizi gadā.

Atbilstoši sagatavotajiem Valsts civildienesta likuma grozījumiem noteikumu projekts izslēdz iespēju nodarbinātajam noteikt piemaksu par amata pienākumu veikšanu paaugstinātas darba intensitātes apstākļos un par vakanta amata pienākumu veikšanu, kā arī samazina piemaksas par prombūtnē esoša ierēdņa vai darbinieka pienākumu pildīšanu papildus tiešajiem amata (darba) pienākumiem apmēru no 40% uz 20%.

Noteikumu projekts paredz, ka piemaksu nodarbinātajam var noteikt līdz četriem mēnešiem kalendāra gadā.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

 

AM: Par līdzfinansējumu pašvaldību autoceļu rekonstrukcijai

16.oktobrī valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Aizsardzības ministrijas (AM) izstrādātais MK rīkojuma projekts “Par līdzfinansējumu pašvaldību autoceļu rekonstrukcijai”. MK rīkojums paredz no AM 2008.gada budžeta līdzekļiem piešķirt līdzfinansējumu Lielvārdes novada domei 50 000 latu un Ķeguma novada domei 100 000 latu apmērā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) bāzes “Lielvārde” pievedceļa rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādei.

NBS bāzes “Lielvārde” pievedceļa rekonstrukcija nepieciešama, lai nodrošinātu bāzes attīstības projektu īstenošanu un neapdraudētu NATO finansējuma apgūšanu.

Vienīgais NBS bāzes “Lielvārde” pievedceļš ir Rembates ielas posms Lielvārdē no dzelzceļa līdz Ķeguma novada teritorijai 1,1 km garumā, kas pieder Lielvārdes novada pašvaldībai, un Lielvārde–Misiņi–NBS Gaisa spēku aviācijas bāze 4 km garumā, kas pieder Ķeguma novada pašvaldībai. Autoceļš regulāri tiek izmantots gan bāzes ikdienas darba, gan infrastruktūras attīstībai nepieciešamo būvdarbu nodrošināšanai. Pievedceļa stāvoklis ir kritisks, turklāt intensīva smagu kravu transportēšana ielu stāvokli būtiski pasliktina un apgrūtina transportlīdzekļu pārvietošanos.

Šobrīd lielākie NBS bāzē “Lielvārde” realizētie projekti ir Gaisa spēku Operāciju centra administratīvās ēkas būvniecība un bāzes ārējo tīklu rekonstrukcija. 2009.gadā bāzes attīstības projekta ietvaros plānota vērienīgu lidlauka rekonstrukcijas darbu sākšana sadarbībā ar NATO Uzturēšanas un apgādes aģentūru. NBS bāzes “Lielvārde” projekts šobrīd ir vienīgais infrastruktūras attīstības projekts Latvijā, kurā tiek ieguldīti NATO drošības investīciju programmas līdzekļi aptuveni 35,6 milj. latu apmērā. NATO finansētie projekti NBS bāzē “Lielvārde” jāīsteno līdz 2011.–2012.gadam.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

 

EM: Par grozījumiem Būvniecības likumā

Ekonomikas ministrija saskaņā ar valdības deklarāciju un Ministru kabineta uzdevumu ir izstrādājusi un 16.oktobrī starpinstitūciju saskaņošanai nodeva grozījumus Būvniecības likumā, kuru mērķis ir pilnveidot būvniecības kontroles sistēmu valstī.

Grozījumi paredz, ka no 2009.gada 1.jūlija būvniecības kontroli valstī veiks Valsts būvinspekcija, tai skaitā gan preventīvo kontroli (būvatļaujas izsniegšanu), gan arī noslēguma kontroli (būves pieņemšanu ekspluatācijā).

Pašvaldības veiks vispārējo būvniecības pārraudzību – t.i., lemšanu par būvniecības ieceri. Vienlaikus pašvaldības ar teritorijas plānojumu un to sastāvā esošajiem apbūves noteikumiem joprojām spēs ietekmēt būvniecības ieceru īstenošanu savā administratīvajā teritorijā.

Savukārt Valsts būvinspekcija kontrolēs, vai būvniecības iecere tiek īstenota atbilstoši pašvaldības akceptētajam būvprojektam un normatīvo aktu prasībām, kā arī kontrolēs, lai netiktu veikta patvaļīga būvniecība.

Būvniecības kontroles uzticēšana vienai institūcijai novērsīs šobrīd praksē radušos situāciju, kad attiecībā uz vienu un to pašu situāciju valsts un pašvaldības būvinspektori var pieņemt atšķirīgus lēmumus. Līdz ar to tiks noteikti vienādi kritēriji būvniecības procesa kontrolē un nodevas par būvatļaujas izsniegšanu aprēķināšanā, tādējādi sekmējot godīgas konkurences attīstību.

Lai īstenotu likumprojektā noteikto, šobrīd esošie 99 pašvaldību būvinspektori jāiekļauj Valsts būvinspekcijas sastāvā, kā arī jāstiprina Valsts būvinspekcijas juridiskā daļa.

Grozījumi Būvniecības likumā izstrādāti saskaņā ar valdības deklarāciju, kur bija paredzēts nodrošināt vienotas būvniecības politikas izstrādi un ieviešanu, tai skaitā novēršot iesaistīto institūciju sadrumstalotību un funkcionālo pārklāšanos un izveidojot koordinētu un integrētu būvniecības pārvaldes un kontroles sistēmu, kas ļautu nodrošināt būvniecības kvalitātes kontroli un vides prasību ievērošanu.

Savukārt 2008.gada 12.augusta MK sēdē, izskatot Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu “Par Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes aizsargjoslā konstatētajām problēmām, kas kavē pašvaldību attīstību un teritorijas plānošanu”, tika uzdots Ekonomikas ministrijai līdz 2008.gada 31.decembrim izstrādāt konceptuālus priekšlikumus vietējo pašvaldību būvinspektoru iekļaušanai Valsts būvinspekcijas sastāvā būvniecības uzraudzības sistēmas pilnveidošanai.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!