• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrs: Par klimata pārmaiņu ietekmi uz biznesu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2008., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182532

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

17.10.2008., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrs: Par klimata pārmaiņu ietekmi uz biznesu

 

16.oktobrī notika Lielbritānijas vēstniecības Latvijā organizētā konference “Klimata pārmaiņas – kāpēc tas ir svarīgi biznesam?”.

To atklāja vides ministrs Raimonds Vējonis, uzsverot nepieciešamību vienlaikus risināt klimata pārmaiņu un energoefektivitātes jautājumus.

Viņš uzsvēra, ka klimata pārmaiņas un enerģija pašlaik ir viena no galvenajām politisko debašu tēmām Eiropas Savienībā un visā pasaulē. Ir radusies nepieciešamība pēc vienotas Eiropas rīcības, lai cīnītos ar klimata pārmaiņām, gūtu lielāku energoapgādes drošību un nodrošinātu iedzīvotājus un biznesa vajadzības ar pietiekamu daudzumu enerģijas par konkurētspējīgu cenu.

Ministrs atzina, ka siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana jāpanāk, veicinot ekonomikas attīstību, jo nākotnes vidē tikai ekonomika ar zemu oglekļa emisiju būs konkurētspējīga. Tajā pašā laikā enerģijas resursu dažādošana, izmantojot vairāk atjaunojamos energoresursus, palīdzēs šai zemas oglekļa emisijas ekonomikai attīstīties ilgtspējīgāk, drošāk un izmaksu ziņā efektīvāk. Galvenais izaicinājums, samazinot siltumnīcefekta gāzu emisijas, ir atrast pareizo līdzsvaru starp klimata politiku, enerģijas piegādes drošību un konkurētspēju.

Ministrs atzina, ka vēsturiski latvieši ir pieraduši pie lētas enerģijas, kas nemotivēja biznesa pārstāvjus un sabiedrību izvēlēties labākus un efektīvākus enerģijas izmantošanas veidus. Plašāka atjaunojamo energoresursu izmantošana prasītu no sabiedrības gatavību segt izmaksas, bet vienlaikus sniegtu arī vairākus blakusieguvumus – nodarbinātības paaugstināšanos, nodokļu atmaksu un reģionālo attīstību.

Uzrunas noslēgumā Raimonds Vējonis akcentēja, ka pastāv neatliekama vajadzība pēc starptautiskas vienošanās attiecībā uz siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu, nodrošinot Kioto protokola pēctecību.

Tas mudinātu valdības noteikt ilgtermiņa, skaidrus un mērāmus politikas pasākumus, bet biznesa kopienai tālredzīgi plānot investīcijas zemu oglekļa emisiju tehnoloģijās un citos siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas līdzekļos.

 

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!