• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par skolotāju algām un izglītības sistēmas attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2008., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182534

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs: Par sodu sistēmu un probācijas programmām

Vēl šajā numurā

17.10.2008., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par skolotāju algām un izglītības sistēmas attīstību

 

14.oktobrī Ministru prezidents Ivars Godmanis un izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe tikās ar Latvijas Izglītības un zinātnes arodbiedrības (LIZDA) pārstāvjiem, lai pārrunātu situāciju saistībā ar izglītības sistēmā strādājošo atalgojumu, kā arī izglītības sistēmas attīstību tuvākajā nākotnē.

Jautājumā par skolotāju algām T.Koķe izteica gatavību ar 2009.gada 1.septembri no Izglītības un zinātnes ministrijā ieekonomētajiem līdzekļiem nodrošināt iepriekš paredzēto skolotāju algu palielinājumu. Puses vienojās, ka tiks izstrādāta un parakstīta vienošanās starp valdību, Izglītības un zinātnes ministriju un arodbiedrību par saistību izpildi skolotāju algu pieauguma programmas pildīšanā.

Tikšanās laikā puses apmainījās viedokļiem par izglītības sistēmas attīstību nākotnē. Ministru prezidents atbalstīja izglītības sistēmas pārstrukturizācijas rezultātā ieekonomēto līdzekļu atstāšanu nozarē.

I.Godmanis norādīja, ka, tāpat kā visām ministrijām un struktūrām, arī Izglītības un zinātnes ministrijai ir maksimāli jāveicina pieejamo Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu apgūšana.

Puses pārrunāja arī skolu tīkla optimizāciju un iesākto virtuālās modelēšanas procesu, kuru atbalsta arī arodbiedrību pārstāvji.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!