• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2008. gada 9. oktobra sēdes stenogramma (nobeigums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2008., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182598

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde

Vēl šajā numurā

21.10.2008., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2008. gada 9. oktobra sēdes stenogramma (nobeigums)

 

Stenogramma — Saeimas Kancelejas stenogrammu nodaļas redakcijā

 

Stenogrammas nobeigums. Sākums — Saeimas materiālu 63.laidienā (“LV”, Nr.161, 16.10.2008.)

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Likumprojekts “Grozījums likumā “Par privātajiem pensiju fondiem””, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Dāmas un kungi! Attiecīgais likumprojekts un tam sekojošie vēl četri likumprojekti ietver sevī tikai vienu frāzi, kas nosaka vietu, kurā var pārsūdzēt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas lēmumus. Likumprojekts nosaka, ka šie lēmumi ir pārsūdzami administratīvajā apgabaltiesā. Komisija lūdz noteikt steidzamību, jo likumprojektā nav vairs citu skatāmu detaļu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Saskaņā ar Kārtības rulli vispirms mums jābalso par steidzamības piešķiršanu likumprojektam. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums likumā “Par privātajiem pensiju fondiem”” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 68, pret – 3, atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

K.Leiškalns.

Aicinu pieņemt to pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījums likumā “Par privātajiem pensiju fondiem”” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un laiku, kad mēs skatīsim likumprojektu otrajā lasījumā.

K.Leiškalns.

14.oktobris – priekšlikumiem un izskatīšana – 23.oktobrī šajā gadā.

Sēdes vadītājs.

Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 14.oktobris, un otrais, galīgais, lasījums – 23.oktobrī. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījums Finanšu instrumentu tirgus likumā”, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Dāmas un kungi! Likumprojekts “Grozījums Finanšu instrumentu tirgus likumā” (dokumenta numurs 2788) ir identisks ar nule kā pieņemtajiem grozījumiem, un tas tāpat nosaka kārtību vai vietu, kurā var pārsūdzēt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas izdotu rīkojumu. Tā ka aicinu atbalstīt steidzamību.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījums Finanšu instrumentu tirgus likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – 2, atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

K.Leiškalns.

Aicinu atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījums Finanšu instrumentu tirgus likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu, kā arī datumu, kad mēs šo likumprojektu skatām otrajā, galīgajā, lasījumā.

K.Leiškalns.

Tieši tāpat! Priekšlikumus iesniegt līdz 14.oktobrim, otro lasījumu skatīt 23.

Sēdes vadītājs.

Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījums Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā”, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Paldies, priekšsēdētāja kungs! Un, ak Dievs, cik garlaicīgi! Strādāsim ar dokumentu Nr.2789. Grozījumi likumā ir tieši tādi paši, kādus mēs izskatījām jau divreiz no vietas. Un tieši tāpat arī šeit atbildīgā komisija prasa noteikt steidzamību.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījums Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – 2, atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

K.Leiškalns.

Aicinu atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījums Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu un otrā lasījuma laiku.

K.Leiškalns.

Komisija aicina priekšlikumus iesniegt līdz 14.oktobrim un izskatīt šā gada 23.oktobra sēdē.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījums Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likumā”, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Tas pats un, liekas, nebeidzams stāsts. Dokuments, kura numurs ir 2790, – “Grozījums Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likumā” – paredz jau četrkārt pieņemtus pārgrozījumus, tāpēc komisija aicina šo likumprojektu noteikt par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījums Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret – 1, atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

K.Leiškalns.

Aicinām atbalstīt arī pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījums Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu, kā arī datumu, kad otrajā lasījumā skatīsim likumprojektu sēdē.

K.Leiškalns.

Aicinu priekšlikumus iesniegt līdz 14.oktobrim un otro lasījumu izskatīt šā gada 23.oktobrī.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījums Kredīt­iestāžu likumā”, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Paldies! Izskatāmā dokumenta numurs ir 2795 – “Grozījums Kredītiestāžu likumā”. Un šeit tiek papildināts 99.1 pants ar normu, kuru mēs tikko kā četros likumprojektos jau apstiprinājām. Aicinu noteikt steidzamību.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Kredītiestāžu likumā” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret – 3, atturas – 1. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

K.Leiškalns.

Paldies.

Aicinu atbalstīt arī pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījums Kredītiestāžu likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu, kā arī datumu, kad otrajā lasījumā likumprojekts tiks izskatīts Saeimas sēdē.

K.Leiškalns.

Paldies.

Komisija gaidīs priekšlikumus līdz 14.oktobrim, un izskatīsim to sēdē 23.oktobrī šajā gadā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Civilprocesa likumā”, pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Solvita Āboltiņa.

S.Āboltiņa (frakcija “Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Juridiskā komisija izskatīja apjomīgu likumprojektu – “Grozījumi Civilprocesa likumā”. Šo grozījumu būtību var nosaukt tādās piecās grupās.

Pirmām kārtām tās ir Eiropas Savienības un starptautiskās prasības. Tātad šie grozījumi ir sagatavoti, lai nodrošinātu gan starptautisko, gan Eiropas Savienības instrumentu efektīvu piemērošanu. Pašreizējā situācijā Civilprocesa likums nenodrošina skaidru regulējumu, kādā kārtībā Latvijas tiesas lūdz izsniegt tiesu dokumentus ārvalstīs un kā Latvijas tiesas izpilda ārvalstu lūgumus par dokumentu izsniegšanu. Un pašreizējais regulējums nerada pietiekamu pārskatāmību arī par personas tiesībām un pienākumiem pārrobežu dokumentu izsniegšanā vai pierādījumu iegūšanā. Tātad šīm nacionālajām normām, kuras mums ir jāatbalsta un jāskata komisijā, ir jāparedz, ka pusēm ir tiesības piedalīties pierādījumu iegūšanā citā valstī, uzdot jautājumus lieciniekiem, kas tiek nopratināti citā valstī, un jānosaka, kurš rezultātā sedz izdevumus, ja tādi ir radušies.

Un tāpat šīm nacionālajām normām ir jāparedz, vai un kādos gadījumos persona Latvijā var atteikties pieņemt dokumentus, ja tie nav tulkoti latviešu valodā vai citā adresātam saprotamā valodā. Tātad šī ir pirmā no tādām lielām grupām.

Otrā grupa ir par lietu piekritību laulības šķiršanas lietās. Kā mēs zinām, laulības šķiršanas – tas ir diezgan liels apjoms, ko skata mūsu tiesas. Un saskaņā ar vispārējo kārtību laulības šķiršanas lietas tiek skatītas pirmās instances tiesās, rajona tiesās. Bet savukārt bieži vien, skatot laulības šķiršanas lietas, tiek risināti arī jautājumi par mantas sadali, tiek risināti jautājumi par bērniem. Un šādos gadījumos bieži vien šīs laulības šķiršanas lietas tiek skatītas apgabaltiesā.

Tātad šie grozījumi noteiks vienotu kārtību, ka laulības šķiršanas lietas arī tad, ja sadalāmās mantas lielums ir lielāks, nekā to nosaka citas normas, vienmēr ir skatāmas pirmās instances tiesā. Tātad tie ievieš zināmu skaidrību, kur cilvēkam ir jāvēršas un kā šīs lietas tiek skatītas.

Trešā grupa ir prasības nodrošināšanas noteikumi. Arī tas ir ļoti aktuāls jautājums, jo dažādas tiesas dažādi izlemj jautājumu par to, vai atbildētājs var pārsūdzēt tiesas lēmumu, ar kuru apmierināts pieteikums par prasības nodrošināšanu. Un, tā kā dažādas tiesas to interpretē dažādi, tad, protams, cilvēkiem rodas iespaids, ka kaut kas ar tiesu sistēmu nav kārtībā. Tātad šie grozījumi vienkārši precizēs un sakārtos to, lai šī piemērošana būtu vienveidīga.

Nākamā grupa ir naudas līdzekļu apķīlāšana kredītiestādēs. Arī šis jautājums ir ļoti aktuāls, un par to tiek runāts šajos grozījumos tieši tāpēc, ka tiek dažādi interpretēts, vai saskaņā ar Civilprocesa likuma 138.pantu naudas līdzekļi kredītiestādēs ir apķīlājami. Tātad šie grozījumi sakārto arī šo jautājumu.

Un pēdējā grupa ir spriedumu izpildes izdevumu apmaksa. Tātad lietas par tiesas noteiktā prasības nodrošinājuma izpildi ir īpaša kategorija, jo šajās lietās bieži vien nav piedzinēja un atbildētāja, un rezultātā tātad nevar piemērot to, kas tad veic šo sprieduma izpildes izdevumu apmaksu. Un tātad tam tiek noteikts individuāls regulējums.

Tātad, kā jau teicu, likuma grozījumi ir diezgan apjomīgi, bet tie ir ļoti rūpīgi izstrādāti un saskaņoti gan ar Eiropas Savienības regulām, gan atsevišķām konvencijām.

Juridiskā komisija vienbalsīgi atbalstīja šos grozījumus pirmajā lasījumā. Un es lūdzu arī kolēģus atbalstīt tos pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Civilprocesa likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

S.Āboltiņa.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 23.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Par Latvijas Republikas un Marokas Karalistes konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem”, pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Jānis Eglītis.

J.Eglītis (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj, godātie kolēģi! Strādājam ar dokumentu Nr.2839.

Ārlietu komisija ir vienbalsīgi atbalstījusi šo likumprojektu, un es aicinu Saeimu atbalstīt to pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Par Latvijas Republikas un Marokas Karalistes konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Eglītis.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 15.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Par Eiropas Padomes Konvenciju par terorisma novēršanu”, pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Jānis Eglītis.

J.Eglītis (Tautas partijas frakcija).

Godājamie kolēģi! Strādājam ar dokumentu Nr.2751. Ārlietu komisija ir vienbalsīgi atbalstījusi šo likumprojektu, un es aicinu Saeimu to apstiprināt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Par Eiropas Padomes Konvenciju par terorisma novēršanu” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Eglītis.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 15.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Par Muitas sadarbības padomes nodibināšanas konvenciju un tās grozījumiem”, pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Jānis Eglītis.

J.Eglītis (Tautas partijas frakcija).

Godājamie kolēģi! Strādājam ar dokumentu Nr.2806. Ārlietu komisija ir vienbalsīgi atbalstījusi likumprojekta virzīšanu uz Saeimas sēdi, un aicinu kolēģus to atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Par Muitas sadarbības padomes nodibināšanas konvenciju un tās grozījumiem” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Eglītis.

Paldies. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 15.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Un pēdējais šodienas darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par termiņa pagarināšanu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalībai Ziemeļatlantijas līguma organizācijas vadītajā operācijā Afganistānā”.

Ministru kabineta vārdā – Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Porietis.

J.Porietis (Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs).

Augsti godātais Saeimas Prezidija priekšsēdētāja kungs! Cienījamie deputāti!

Pirms divām nedēļām un trijām dienām – 2008.gada 22.septembrī – Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padome pieņēma rezolūciju Nr.1833, ar kuru pagarināja Ziemeļatlantijas līgumvalstu vadīto starptautisko drošības atbalsta spēku klātbūtni Afganistānā uz 12 mēnešiem – līdz 2009.gada 13.oktobrim.

Ņemot vērā to, ka drošības situācija Afganistānā norāda uz starptautisko bruņoto spēku klātbūtnes nepieciešamību, Latvijas Nacionālie bruņotie spēki ir gatavi turpināt iesākto misiju Afganistānā NATO starptautisko drošības atbalsta spēku sastāvā.

Saskaņā ar to un pamatojoties uz likuma “Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās” 1.panta otro daļu un 5.panta pirmo daļu, Aizsardzības ministrija sagatavoja un saskaņoja ar Ārlietu ministriju, Tieslietu ministriju un Finanšu ministriju Saeimas lēmuma projektu par termiņa pagarināšanu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalībai starptautiskajā operācijā Afganistānā līdz 2009.gada 13.oktobrim.

Šis lēmuma projekts tika atbalstīts Ministru kabineta 7.oktobra sēdē, bet pašreizējais Saeimas lēmums par NBS dalību NATO vadītajā operācijā Afganistānā ir spēkā līdz šā gada, tas ir, 2008.gada, 13.oktobrim. Tāpēc lūdzu Saeimu atbalstīt šo lēmuma projektu.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Sākam debates. Debatēs vārds deputātam Nikolajam Kabanovam.

N.Kabanovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Cienījamie kolēģi! Protams, ka daudzi no jums neseko notikumiem Afganistānā, jo pēdējo mēnešu laikā bija daži citi ievērojami notikumi pasaulē, bet pa to laiku Afganistānā notiek tā saucamo talibu kaujinieku uzbrukumi. Kāpēc viņi notiek? Tieši tāpēc, ka blakus esošajā Pakistānā ir liela, milzīga nestabilitāte – tur atkāpjas prezidents Mušarafs, tagad pie varas ir vairāk radikāli islāmisti, un, manuprāt, Rietumvalstīm nav nekādas iespējas pabeigt šo operāciju veiksmīgi, jo veikt operāciju Afganistānā, kur blakus ir 200 miljonu cilvēku valsts Pakistāna, kuri visi ar degsmi atbalsta islāmistus, nav iespējams. Tikpat jēgas kā nest ūdeni ar sietu.

Otrais jautājums. Finansiālajā jomā šī operācija Latvijas nodokļu maksātājiem izmaksās vairāk nekā 12 miljonus latu tikai 2009.gadā. Mēs visi runājam par taupību, un tajā pašā laikā mūsu militārie spēki atrodas ļoti daudzus tūkstošus kilometru no Latvijas mums pilnīgi svešajā karā, un nevienam Latvijas cilvēkam tas nenes ne papilddrošību, ne kādu jēgu.

Mans piedāvājums ir neatbalstīt šo Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalību Afganistānā 2009.gadā.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Debates beidzam. Vai Porieša kungs vēlas kaut ko piebilst Ministru kabineta vārdā? Nevēlas piebilst. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par termiņa pagarināšanu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalībai Ziemeļatlantijas līguma organizācijas vadītajā operācijā Afganistānā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu. Par – 67, pret – 19, atturas – 2. Lēmums pieņemts.

Līdz ar to visi šodienas darba kārtības jautājumi izskatīti. Lūdzu zvanu reģistrācijai! Reģistrēsimies ar balsošanas kartēm. Kamēr tiek apkopoti reģistrācijas rezultāti, es informēju, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Plinera, Buhvalova, Buzajeva, Sokolovska un Mitrofanova jautājumu izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei. Jautājumam gan nav nosaukuma, bet jebkurā gadījumā šis jautājums tiek nodots izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei.

Un es vēlos informēt jūs arī par to, ka šodien tika paredzēts jautājumu un atbilžu sēdē sniegt atbildes uz trijiem jautājumiem, bet, ņemot vērā to, ka iekšlietu ministrs Mareks Segliņš atrodas komandējumā, viņš šodien nevar ierasties uz šo sēdi. Līdz ar to tiks sniegta atbilde tikai uz deputātu Plinera, Buhvalova, Mitrofanova, Buzajeva un Sokolovska jautājumu tieslietu ministram Gaidim Bērziņam.

Un tagad vārds paziņojumam deputātam Oskaram Spurdziņam.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde pēc piecām minūtēm komisijas telpās.

Sēdes vadītājs.

Vārds paziņojumam deputātam Jānim Šmitam.

J.Šmits (LPP/LC frakcija).

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde 12.40 komisijas telpās.

Sēdes vadītājs.

Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Augsti godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Andris Bērziņš (LPP/LC), Andris Bērziņš (ZZS), Aigars Štokenbergs, Vladimirs Buzajevs, Boriss Cilevičs, Ilma Čepāne, Sergejs Dolgopolovs, Dzintars Jaundžeikars, Sandra Kalniete, Vents Armands Krauklis, Ainars Latkovskis, Aleksandrs Mirskis, Linda Mūrniece, Leopolds Ozoliņš, Aigars Kalvītis, Karina Pētersone, Valdis Ģīlis, Anna Seile, Artis Pabriks, Gunārs Upenieks un Dzintars Zaķis.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Līdz ar to Saeimas 2008.gada 9.oktobra sēdi pasludinu par slēgtu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!