• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2008. gada 9. oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2008., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182599

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2008. gada 9. oktobra sēdes stenogramma (nobeigums)

Vēl šajā numurā

21.10.2008., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2008. gada 9. oktobrī

 

Stenogramma — Saeimas Kancelejas stenogrammu nodaļas redakcijā

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Labdien, godātie kolēģi! Sākam atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem.

Šodienas sēdes darba kārtībā sākotnēji bija iekļauti trīs jautājumi… pareizāk sakot, bija paredzēta atbilžu sniegšana uz trijiem jautājumiem, no kuriem viens adresēts tieslietu ministram Gaidim Bērziņam un divi – iekšlietu ministram Marekam Segliņam, bet, tā kā Mareks Segliņš šobrīd atrodas attaisnotā prombūtnē, Marekam Segliņam uzdotie jautājumi tiks izskatīti nākamajā jautājumu un atbilžu sēdē.

Bet, kā jau es teicu, šodien sēdē piedalās tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, un deputāti Pliners, Buhvalovs, Mitrofanovs, Buzajevs un Sokolovskis bija iesnieguši tieslietu ministram Gaidim Bērziņam jautājumu “Par 2008.gada 29.jūlija Ministru kabineta noteikumu Nr.612 pamatotību”. Uz šo jautājumu ir sniegta tieslietu ministra rakstiska atbilde. Taču jautājuma iesniedzēji vēlējās arī Gaida Bērziņa mutvārdu atbildi un vēlējās arī uzdot papildu jautājumus.

Šodien sēdē piedalās deputāts Jakovs Pliners.

Vārds tieslietu ministram Gaidim Bērziņam.

Vai jūs vēlaties kaut ko vēl papildināt pie tā, ko jūs esat jau rakstiski atbildējis uz šo jautājumu?

G.Bērziņš (tieslietu ministrs).

Augsti godātais Saeimas priekšsēdētāja kungs! Deputāta kungs!

Tātad es esmu sniedzis atbildes uz deputātu uzdotajiem jautājumiem. Vienīgais precizējums: man šķiet, ka ir kļūda ieviesusies noteikumu numurā, jo mēs runājam par noteikumiem Nr.296.

Attiecībā uz uzdotajiem jautājumiem un sniegtajām atbildēm man šobrīd vairāk nav ko piebilst. Es esmu gatavs atbildēt uz jautājumiem.

Sēdes vadītājs.

Jā, tiešām, ir kļūda Ministru kabineta noteikumos… jo virsrakstā ir Nr.612, bet tālāk tekstā ir Nr.296… Jā, tā izskatās.

Bet, Plinera kungs, vai jūs vēlaties uzdot papildjautājumus? Jūs varat uzdot saskaņā ar Saeimas kārtības rulli divus papildjautājumus.

Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Plineram!

J.Pliners (PCTVL frakcija).

Vispirms paldies ministra kungam par sniegto atbildi. Ne pilnīgi atbilde mūs apmierināja, un tāpēc, kā to paredz Saeimas kārtības rullis, ar jūsu piekrišanu es gribu uzdot divus jautājumus.

Pirmais. Godātais ministra kungs! Savā rakstiskajā atbildē jūs apgalvojat, ka valsts valodas apmācība ir Izglītības un zinātnes ministrijas kompetencē, savukārt personu iekārtošana darbā ir Labklājības ministrijas kompetencē. Tā tas patiešām arī ir. Taču noteikumu projektu pieņēma nevis viena ministrija, bet gan viss Ministru kabinets, un noteikumu izstrādātāja pienākums bija koordinēt šo institūciju darbību. Jautājuma būtība: kāpēc šāda koordinācija netika veikta, kādas sekas, pēc jūsu domām, tas var izraisīt cilvēkiem un kas par to atbildēs? Tas ir pirmais jautājums.

Sēdes vadītājs.

Paldies Plinera kungam. Vārds tieslietu ministram Gaidim Bērziņam.

G.Bērziņš.

Jā, paldies. Tātad Ministru kabineta noteikumu projekts tika saskaņots normatīvajos aktos paredzētajā kārtībā, tai skaitā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju, tai skaitā ar ieinteresētajām ministrijām, un minētajā redakcijā ir pieņemts tātad bez iebildumiem.

Sēdes vadītājs.

Paldies ministra kungam. Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Plineram.

J.Pliners.

Paldies. Un otrs jautājums, kas attiecas uz to personu skaitu, kuras var ciest no šo noteikumu ieviešanas. Jūs rekomendējāt vērsties Centrālajā statistikas pārvaldē. Sakiet, lūdzu, vai jūsu vadītā ministrija vienmēr pieņem lēmumus, nevēloties vai nezinot, vai nevēloties zināt, vai nezinot, cik daudz cilvēku tas skars vai cik daudz cilvēku var ciest no šo lēmumu ieviešanas dzīvē, vai arī šis gadījums ir izņēmums? Vai jūs varat minēt vismaz aptuvenu to cilvēku skaitu, kuri strādā šajās 1200 profesijās un amatos?

Sēdes vadītājs.

Paldies deputātam Plineram. Vārds tieslietu ministram Gaidim Bērziņam.

G.Bērziņš.

Jā, paldies. Tātad Tieslietu ministrija, izstrādājot normatīvos aktus, vadās pēc savas stratēģijas, pēc likumiem. Šajā gadījumā, izstrādājot šos Ministru kabineta noteikumus, Tieslietu ministrija vadījās pēc Valsts valodas likuma 6.panta otrās daļas, no tās izriet to personu loks, uz kurām attiecas attiecīgās valodas prasības. Līdz ar to es nepiekrītu jūsu apgalvojumam.

Un otra lieta, ko es gribētu piebilst, ir tā, ka personām, kurām nav attiecīgā valodas prasmes līmeņa, Ministru kabineta noteikumi paredz pārejas periodu.

Sēdes vadītājs.

Paldies tieslietu ministram. Paldies deputātam Jakovam Plineram. Paldies par uzmanību.

Jautājumu un atbilžu sēdi pasludinu par slēgtu. Uz redzēšanos!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!