• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par valsts tiešajiem maksājumiem lauksaimniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2008., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182654

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gaidāmo pievienošanos ASV Bezvīzu programmai

Vēl šajā numurā

21.10.2008., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par valsts tiešajiem maksājumiem lauksaimniekiem

 

17.oktobrī Lauku atbalsta dienests (LAD) 17 tūkstošiem lauksaimnieku izmaksājis atdalīto papildu valsts tiešo maksājumu par pienu 12,9 miljonu latu apmērā, par vienu tonnu izmaksājot 23,68 latus.

Jau tuvāko nedēļu laikā pēc oficiālā Eiropas Komisijas (EK) lēmuma saņemšanas LAD sāks arī vienotā platības maksājuma izmaksas avansā lauksaimniekiem, jo EK Tiešo maksājumu vadības komiteja atbalstījusi lēmumu, kas dod atļauju Latvijā veikt vienotā platības maksājuma (VPM) avansa izmaksu lauksaimniekiem 50% apmērā.

Lauksaimnieki šogad ir saskārušies ar nelabvēlīgiem laika apstākļiem, kas radījuši ievērojamas grūtības to darbībā. Sausums Latgales pusē sarežģīja lopbarības nodrošināšanu un sagatavošanu, bet lietavas augustā un septembrī kavēja labības novākšanu lielākajā daļā Latvijas teritorijas un pasliktināja graudu kvalitāti.

Tādēļ, lai atvieglotu lauksaimnieku darbību un finanšu slogu, Zemkopības ministrija (ZM) vērsās Eiropas Komisijā ar lūgumu atļaut sākt vienotā platības maksājuma avansa izmaksu līdz 1.decembrim, vienlaikus iesniedzot arī šā lūguma pamatojumu.

Saskaņā ar tiešo maksājumu piemērošanas kārtību vienotā platības maksājuma izmaksu veic no 1.decembra līdz nākamā kalendārā gada 30.jūnijam. Tomēr EK var atļaut dalībvalstīm izmaksāt avansa maksājumus līdz 50% reģionos, kuros ārkārtas apstākļu dēļ lauksaimniekiem radušās nopietnas finansiālas grūtības.

Tiešmaksājumu avansu saņems tie lauksaimnieki, kuru pieteikumiem ir pabeigta administratīvā kontrole, kā arī pārbaudes uz vietas saimniecībā.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!