• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izglītības un zinātnes nozares budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.2008., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182732

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nigērijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

23.10.2008., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izglītības un zinātnes nozares budžetu

 

Izglītības un zinātnes nozares budžets 2009.gadam jāpilnveido, pēc diskusijas 21.oktobrī ar atbildīgo ministriju ierēdņiem secināja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti. 

“Šābrīža ekonomiskajos apstākļos citām acīm jāskatās uz valsti kopumā un uz katru nozari atsevišķi. Taču īslaicīgu grūtību priekšā nedrīkst aizmirst, ka tieši kvalitatīva izglītība un attīstīta zinātne veido ilgtermiņa attīstību. Tāpēc jābūt ārkārtīgi uzmanīgiem ar mehānisku izdevumu samazinājumu izglītības nozarē,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš.

Uzklausot Izglītības un zinātnes ministrijas skaidrojumu par finansējuma sadalījumu pa budžeta programmām, deputāti norādīja, ka prioritātei jābūt konsekventam skolotāju algu palielinājumam un zinātnisko pētījumu finansēšanai.

Kopumā valsts budžetā Izglītības un zinātnes ministrijai paredzēti vairāk nekā 280 miljoni latu. Izdevumu samazinājums paredzēts gan ministrijai, gan tās padotības iestādēm, taču vairākās jomās saglabāts finansējums pedagogu algu palielinājumam.

Šķietami liels samazinājums paredzēts augstākajai izglītībai un zinātnei. Taču Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Rolands Broks paskaidroja, ka tas saistīts ar vairāku zinātnisko institūtu un augstskolu juridiskā statusa maiņu. Saskaņā ar to mainās finanšu plūsma un vairāku zinātnisko institūtu, Latvijas Universitātes, Banku augstskolas un Latvijas Jūras akadēmijas ieņēmumi tāpat kā līdz šim paliek pašu rīcībā, bet šobrīd vairs valsts pamatbudžetā neuzrādās.

Valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi nākamgad prognozēti 5,462 miljardi latu, bet izdevumi – 5,791 miljards latu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!