• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Brāļu kapu atjaunošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.2008., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182735

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Francijas vēstnieka tikšanos ar Saeimas deputātiem

Vēl šajā numurā

23.10.2008., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Brāļu kapu atjaunošanu

 

Rīgas Brāļu kapu atjaunošana norit kvalitatīvi un laikus. To Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti secināja 20.oktobrī, izbraukuma sēdē apmeklējot Brāļu kapus. Deputāti ar gandarījumu atzīmēja, ka kapu ansamblis būs pienācīgi sagatavots svinīgajiem pasākumiem par godu gaidāmajai tēlnieka Kārļa Zāles 120 gadu dzimšanas dienai un Latvijas valsts neatkarības 90.gadadienai.  

“Rīgas Brāļu kapi ir ārkārtīgi nozīmīgs valstiskās neatkarības simbols. Gaidāmo pasākumu priekšvakarā esmu gandarīts, ka kapi ne tikai tiek sakopti un atjaunoti, bet arī ir pienācīgi apgaismoti. Gaidāmajās svētku dienās aicinu rīdziniekus un pilsētas viesus šo pieminekli un svētvietu apmeklēt tieši krēslas stundās. Pieminekļu ansamblis būs skaisti izgaismots un tas apmeklējuma brīdi padarīs īpašu un neaizmirstamu,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš.

Šogad vērienīgākās pārvērtības piedzīvojis Strēlnieku vārtu komplekss, kurā tagad pilnībā realizējas K.Zāles sākotnējā iecere. Kompleksā veikta kapličas, vārtu un pieguļošās sienas rekonstrukcija, kā arī restaurētas K.Zāles veidotās skulptūras “Senči”. Rekonstrukcijas veikšanai ir atrasts tāds šūnakmens materiāls, kas līdzinās oriģinālajam Allažu šūnakmenim.

Pēc Latvijas neatkarības gadadienas svinībām sāksies Ziedu altāra sienas ziemeļu daļas restaurācija. Tāpat turpinās darbs pie centrālā kapu lauka celiņu rekonstrukcijas un apbedījumu plākšņu nomaiņas.

Restaurāciju finansē Rīgas dome, Aizsardzības ministrija, Kultūras ministrija, privātpersonas, uzņēmumi un sabiedriskās organizācijas. 2008.gadā Rīgas Brāļu kapu finansējums ir 382 tūkstoši latu, savukārt 2009.gadam paredzēti 574 tūkstoši latu.

Šobrīd jau ir sagatavoti projekti Rīgas Brāļu kapu ārējās sienas gar Vairogu ielu restaurācijai, kā arī ūdens apgādes, elektroapgādes, drošības sistēmu un apgaismojuma uzlabošanai.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!