• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2008. gada 23. oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.2008., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182742

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2008. gada 16. oktobra sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

23.10.2008., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2008. gada 23. oktobrī

 

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2008.gada 16.oktobrī pulksten 17.00:

 

1. Deputātu J.Reira, L.Mūrnieces, Dz.Zaķa, S.Bendrātes un A.Kampara jautājums reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Edgaram Zalānam (jautājumu reģistra Nr.80/J9) 

“Par Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

 

2. Deputātu L.Mūrnieces, Dz.Zaķa, S.Bendrātes, U.I.Gravas un A.K.Kariņa jautājums finanšu ministram Atim Slakterim (jautājumu reģistra Nr.81/J9) 

“Par lombardu darbību”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

 

3. Deputātu L.Mūrnieces, Dz.Zaķa, S.Bendrātes, U.I.Gravas un A.K.Kariņa jautājums iekšlietu ministram Marekam Segliņam (jautājumu reģistra Nr.82/J9) 

“Par lombardiem”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

 

4. Deputātu J.Plinera, J.Sokolovska, V.Buhvalova, M.Mitrofanova un V.Buzajeva jautājums Ministru prezidentam Ivaram Godmanim (jautājumu reģistra Nr.83/J9) 

“Par 2008.gada 29.jūlija Ministru kabineta noteikumu Nr.612 samērīgumu un leģitimitāti”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

 

5. Deputātu S.Ķikustes, Dz.Zaķa, S.Bendrātes, S.Āboltiņas un L.Mūrnieces jautājums satiksmes ministram Aināram Šleseram (jautājumu reģistra Nr.84/J9) 

“Par VAS “Latvijas pasts” parādiem”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze

 Rīgā 2008.gada 20.oktobrī


 

Pielikums

Par Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju

Pašlaik notiek aktīva Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas izstrāde un pirmās redakcijas kopsavilkuma apspriešana. Līdz šim saņemtas pretrunīgas atsauksmes par šī dokumenta izstrādes gaitu un lietderību.

Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem par šīs stratēģijas izstrādi:

1. Kāds ir līdz šim kopējais iztērētais finansējums saistībā ar šīs stratēģijas izstrādi un prezentāciju?

2. Kādi ir šīs stratēģijas izstrādes finansējuma avoti?

3. Kādi starptautiskie konsultanti līdz šim ir piesaistīti šīs stratēģijas izstrādē?

4. Kāds līdz šim ir kopējais iztērētais finansējums starptautisko konsultantu
piesaistei?

Saeimas deputāti: J.Reirs, L.Mūrniece,
Dz.Zaķis, S.Bendrāte, A.Kampars

Rīgā 2008.gada 15.oktobrī  


 

Par lombardu darbību

Publiski ir izskanējusi informācija par nepilnīgu lombardu darbības regulējumu, kas noved pie tā, ka lombardos bieži tiek tirgotas noziedzīgā ceļā iegūtas mantas. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jautājumiem:

1) Vai 2000 latu liels pamatkapitāls ir pietiekams lombardu darbībai un vai lombardiem šai ziņā nav vajadzīgs speciāls regulējums?

2) Lūdzu, paskaidrojiet, kā konkrēti tiek kontrolēts, vai lombardos netiek tirgotas noziedzīgā ceļā iegūtas mantas, kas šīs pārbaudes veic un cik šādu pārbaužu ir veikts pēdējā gada laikā?

3) Vai ir izvērtētas iespējas ierobežot lombardu darba laiku, lai tie nestrādātu 24 stundas diennaktī?

4) Kā iespējams efektīvi identificēt personu, kas lombardā nodod noziedzīgā ceļā iegūtu mantu, ja, nododot mantu lombardā, nav obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments?

5) Vai saskaņā ar 2007.gada 13.februārī Ministru kabineta sēdē lemto ir sācies darbs pie lombardu tiesiskā regulējuma izstrādes?

6) Vai lombardu specifiskās darbības dēļ nevajadzētu tiesisko regulējumu, kas noteiktu minimālās prasības lombardu telpām, videonovērošanai un ķīlā atstāto mantu glabāšanai?

9. Saeimas deputāti: L.Mūrniece, Dz.Zaķis,
S.Bendrāte, U.Grava, A.K.Kariņš

Rīgā 2008.gada 14.oktobrī  


 

Par lombardiem

Publiski ir izskanējusi informācija par nepilnīgu lombardu darbības regulējumu, kas noved pie tā, ka lombardos bieži tiek tirgotas zagtas preces. Lai izvērtētu šīs problēmas nopietnību, lūdzu, sniedziet atbildes uz šādiem jautājumiem:

1) Vai un kādā veidā policija veic lombardu kontroli situācijā, kad strauji palielinās zādzību un līdzīgu noziedzīgu nodarījumu skaits?

2) Cik pēdējos 3 gados vidēji gadā ir konstatēti gadījumi, ka tiek tirgotas noziedzīgā ceļā iegūtas preces, un cik gadījumos, ka lombardos ir tirgotas zagtas preces?

9. Saeimas deputāti: L.Mūrniece, Dz.Zaķis,
S.Bendrāte, U.Grava, A.K.Kariņš

Rīgā 2008.gada 14.oktobrī


 

Par 2008.gada 29.jūlija Ministru kabineta noteikumu Nr.612 samērīgumu un leģitimitāti

2008.gada 18.septembrī frakcija PCTVL uzdeva jautājumu tieslietu ministram Gaidim Bērziņam saistībā ar 2008.gada 29.jūlijā Ministru kabineta pieņemtajiem grozījumiem 2000.gada 22.augusta MK noteikumos Nr.296 “Par profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamo valsts valodas zināšanu apjomu un valodas prasmes pārbaudes kārtību”. Grozījumi skāra minēto MK noteikumu 2.pielikumu, kas satur privāto iestāžu, organizāciju un uzņēmumu amatu un profesiju iedalījumu atbilstoši minimālajam valsts valodas prasmes līmenim, un to rezultātā šo amatu un profesiju saraksts palielinājās no 48 līdz 1200.

No 25.septembrī sniegtās tieslietu ministra atbildes izriet, ka iepriekšminētajiem grozījumiem nebija leģitīma mērķa. Konkrēti, ne dokumenta anotācijā, ne tieslietu ministra atbildē netika norādīts, kādā veidā obligāta atestācija uzlabos valsts valodas zināšanu līmeni tiem cilvēkiem, kuriem arī bez tā likums uzlika par pienākumu kontaktēties ar iedzīvotājiem valsts valodā.

Tāpat bažas izsauc šo noteikumu nesamērīgums, jo to pieņemšana netiek pastiprināta ar pasākumiem, kas vērsti uz to personu darbiekārtošanu, kuri var zaudēt darbu sakarā ar jaunu formālu prasību izvirzīšanu viņu ieņemamajiem amatiem. Šīs prasības ne tikai nav zinātniski pamatotas, bet arī ir pretrunā ar veselo saprātu, jo nekādi nav atkarīgas no personas vecuma un tās darba stāža ieņemamajā amatā. No ministra atbildes izriet, ka valdība pat aptuveni nezina to cilvēku skaitu, kuri pēc grozījumu pieņemšanas jāpakļauj atestācijai.

Sakarā ar iepriekš minēto lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Sniedziet savu vērtējumu to personu skaitam, kuras tiks pakļautas atestācijai pēc noteikumu pieņemšanas!

2. Vai Jūs neuzskatāt, ka ir nepieciešams izmainīt noteikumus tā, lai atestācijai netiktu pakļautas tās personas, kuras jau ieņem noteiktus (pašreiz saskaņā ar noteikumu grozījumiem atestācijai pakļaujamus) amatus vai profesijas? Vai izdarīt tā, lai atestācijai netiktu pakļautas personas, kurām ir noteikts darba stāžs šajos amatos un profesijās, kā arī pensijas un pirmspensijas vecuma personas.

Gribētos vērst Jūsu uzmanību arī tam apstāklim, ka G.Bērziņa kunga atbilde uz šajā sakarā uzdotajiem jautājumiem parādīja viņa personīgo ieinteresētību, kas atbilst tikai un vienīgi viņa pārstāvētās partijas nostādnēm, taču neatbilst Ministru kabineta nostādnēm. Šajā sakarā mēs lūdzam nepārsūtīt uzdotos jautājumus atbildes sagatavošanai Tieslietu ministrijai.

LR 9. Saeimas deputāti: J.Pliners, J.Sokolovskis,
V.Buhvalovs, M.Mitrofanovs, V.Buzajevs

Rīgā 2008.gada 16.oktobrī


 

Par VAS “Latvijas pasts” parādiem

Tā kā pirms aptuveni pusgada publiski bija pieejama informācija par VAS “Latvijas pasts” lielākajiem parādniekiem, vēlamies uzzināt, kāda ir bijusi VAS “Latvijas pasts” rīcība pēdējā pusgadā. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jautājumiem:

1) Cik un kādu VAS “Latvijas pasts” sadarbības partneru parāds VAS “Latvijas pasts” ir lielāks par pieciem tūkstošiem latu?

2) Kādā stadijā ir VAS “Latvijas pasts” tiesvedība ar SIA “Izdevniecība LAMA grupa”?

3) Vai “Latvijas pasts” 2009.gadā izplatīs kādu no SIA “Izdevniecība LAMA grupa” vai kāda tā meitasuzņēmuma izdotos preses izdevumus?

9. Saeimas deputāti: S.Ķikuste, Dz.Zaķis,
S.Bendrāte, S.Āboltiņa, L.Mūrniece

Rīgā 2008.gada 14.oktobrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!