• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Krievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.2008., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182782

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauno Latvijas vēstnieku Apvienoto Nāciju Organizācijā

Vēl šajā numurā

23.10.2008., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Krievijā

 

Atbildot uz Krievijas Federācijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova ielūgumu, 23.oktobrī notiek Latvijas Republikas ārlietu ministra Māra Riekstiņa darba vizīte Krievijas Federācijā. Vizītes laikā ārlietu ministri plāno pārrunāt Latvijas un Krievijas divpusējās sadarbības jautājumus, kā arī apmainīties viedokļiem par aktuālajiem starptautiskajiem notikumiem.

Ārlietu ministri plāno pārrunāt Latvijas un Krievijas Starpvaldību komisijas darba kārtībā esošos praktiskās sadarbības jautājumus pirms nākamās abu valstu Starpvaldību komisijas sēdes, kas plānota 11.novembrī Maskavā.

Viens no būtiskākajiem jautājumiem Latvijas un Krievijas divpusējās attiecībās ir valsts robežas demarkācijas procesa sākšana. Augusta beigās apstiprināts Demarkācijas komisijas Latvijas puses sastāvs un komisijas darbs būtu jāsāk pēc iespējas ātrāk.

Svarīgs jautājums Latvijai ir sadarbība pārvietoto kultūrvēsturisko vērtību jomā, tostarp attiecībā uz filmu mantojumu, kas atrodas Krievijā, Latvijas arhīvu materiāliem, Latvijai piederīgajiem muzeju eksponātiem, arhīvu pieejamību Latvijas pētniekiem Krievijā.

Vizītes laikā paredzēts apspriest abu valstu vēsturnieku tikšanos, par kuru ministri vienojās S.Lavrova vizītes Latvijā laikā. Ir būtiski, ka abu valstu vēsturnieki uztur dialogu par sarežģītiem vēstures jautājumiem, un šie jautājumi netiek politizēti.

Tāpat ārlietu ministri plāno pārrunāt arī līgumu bāzes pilnveidošanu, kā arī apspriest virkni ekonomiskās sadarbības jautājumu.

Tikšanās ietvaros M.Riekstiņš un S.Lavrovs apmainīsies viedokļiem par starptautiskās politikas aktualitātēm, tostarp konfliktu Gruzijā. “Šobrīd starptautiskās sabiedrības, tai skaitā Krievijas, galvenais uzdevums ir panākt ilgtermiņa risinājumu situācijas Gruzijā noregulējumā,” norāda M.Riekstiņš.

Tāpat svarīgi, lai konflikti tiek risināti miermīlīgiem līdzekļiem un dialoga ceļā, kas balstītos uz starptautisko tiesību un pilnīgu valstu neatkarības, suverenitātes un teritoriālās vienotības principu ievērošanu.  

“Darba vizīte Maskavā dos jaunu impulsu Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību attīstībā. Tās laikā izvērtēsim, kādi jautājumi ir atrisināti un par kādiem aktuāliem tematiem abām pusēm darbs jāturpina,” uzsver ārlietu ministrs.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!