• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemkopības ministra darba vizīti Krievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.2008., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182783

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Parlaments: Par Eiropas Savienības un Krievijas attiecībām

Vēl šajā numurā

23.10.2008., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemkopības ministra darba vizīti Krievijā

 

23. un 24.oktobrī zemkopības ministrs Mārtiņš Roze dodas darba vizītē uz Sanktpēterburgu. Vizītes laikā M.Roze tiksies ar Sanktpēterburgas Likumdošanas sapulces Rūpniecības ekonomikas un īpašuma komitejas priekšsēdētāju Aleksandru Oļhovski, kā arī ar Ļeņingradas apgabala Agrorūpniecības un zivsaimniecības komitejas pārstāvjiem, lai pārrunātu situāciju piena nozarē abās valstīs un attīstītu turpmākos sadarbības virzienus.

Ministrs tiksies ar Sanktpēterburgas Rūpniecības ekonomiskās attīstības un tirdzniecības komitejas priekšsēdētāju Alekseju Sergejevu un piena pārstrādes uzņēmumu un veikalu ķēžu pārstāvjiem. M.Roze sarunā norādīs, ka Latvijas nozīmīgākais eksporta produkts uz Krieviju starp piena produktiem gan apjoma, gan vērtības ziņā ir siers, kas veido 53% no visu piena produktu eksporta.

Vizītes laikā zemkopības ministrs Mārtiņš Roze paudīs Latvijas viedokli, ka, ņemot vērā situāciju, Latvijas ražotāji ir gatavi eksportēt pienu uz Krieviju un ir uzņēmumi, kas gatavi to iepirkt. Pārtikas un veterinārais dienests šā gada jūnijā nosūtījis vēstuli Krievijas Federācijas veterinārajam dienestam ar lūgumu informēt par nosacījumiem, kādi nepieciešami svaigpiena ievešanai Krievijā. Līdz šim atbilde nav saņemta.

Ļeņingradas apgabalā ir attīstīta stabila lopkopība ar augsti produktīvu ganāmpulku. Šeit strādā 52 ciltsdarba saimniecības, kuras nodarbojas ar melnbalto un airširas govju sugu audzēšanu.

Lopkopības galvenais virziens ir piena lopkopība, un 2007.gadā vidējais izslaukums no govs sasniedza 6595 kilogramus gadā.

Pērn tomēr bija vērojama piena ganāmpulka samazināšanās tendence, kam par iemeslu bija nemainīgas piena iepirkuma cenas pie augošām resursu cenām.

Svarīgas pārtikas ražošanas nozares Ļeņingradas apgabalā ir piena un gaļas pārstrāde. 2007.gadā piena un piena produktu ražošana palielinājās par 2% un kopumā sasniedza 144,8 tūkstošus tonnu. Gaļas un gaļas produktu ražošana palielinājās par 5%, sasniedzot 47,2 tūkstošus tonnu.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!