• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas sakoptākajiem pagastiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.1999., Nr. 251/252 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18282

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lībiešu 60. lielsvētkiem Mazirbē

Vēl šajā numurā

10.08.1999., Nr. 251/252

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas sakoptākajiem pagastiem

Šajās dienās (Latgales novadā — aizvadītās nedēļas noslēgumā) kļuvuši zināmi uzvarētāji tradicionālajā konkursā "Sakoptākais Latvijas pagasts". Šim konkursam ir sava pieredze (jau piekto gadu), sava organizatoriskā aprite (tā rīkotāju kopā pakāpeniski iekļāvušies Zemkopības ministrija, Agronomu biedrība, Satiksmes ministrija, Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Radio).

Tagad jau varam runāt par otrās kārtas uzvarētājiem. Kā mums vēstī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sekretariāta vadītāja Elita Krese, Zemgales novadā par pārsteigumu parūpējies Tukuma rajona Zantes pagasts, kas ieguvis 210 punktus no 215 iespējamiem un tādējādi pirmo reizi ierindojies pirmajā vietā. Šis pagasts uz Saldus rajona robežas līdz šim nav bijis izcilnieku vidū, tāpēc jo lielāks ir gandarījums. Sešu pagastu konkurencē tālāk ierindojušies Dobeles rajona Tērvetes pagasts, Jelgavas rajona Glūdas pagasts, Aizkraukles rajona Kokneses pagasts, Bauskas rajona Gailīšu pagasts un Jēkabpils rajona Variešu pagasts.

Pēc žūrijas vērtējuma īpašu pārsteigumu nav bijis Kurzemes novadā. Gandrīz vai saskaņā ar prognozēm pirmajā vietā ir Talsu rajona Vandzenes pagasts, pēc tam Liepājas rajona Vērgales pagasts, Ventspils rajona Piltenes pagasts, Kuldīgas rajona Laidu pagasts un Saldus rajona Gaiķu pagasts. Interesanti, ka gaiķenieki un zantenieki ir kaimiņu pagasti — viens Saldus, bet otrs — Tukuma rajonā.

Vidzemes pagastu izlasē pirmās trīs vietas ieņem Rīgas rajona Krimuldas pagasts, Valmieras rajona Naukšēnu pagasts un Valkas rajona Smiltenes pagasts.

Tātad "lielais nezināmais" viņnedēļ noskaidrojies arī Latgales novadā. Te savu apņēmību cīkstēties par pirmās vietas godalgām bija pauduši Balvu rajona Kubulu pagasts, Daugavpils rajona Višķu pagasts, Krāslavas rajona Robežnieku pagasts, Ludzas rajona Mērdzenes pagasts, Preiļu rajona Jersikas pagasts un Rēzeknes rajona Kaunatas pagasts.

Vērtētāji atzinuši, ka pirmā vieta jādod Višķu pagastam, otrā un trešā dalītā vieta "pēc punktiem" pienākas Kaunatas un Kubulu pagastam, tālākajās vietās — Robežnieku, Mērdzenes un Jersikas pagasts.

Tagad, kad beidzot zināmi latgaliešu laureāti, jau noskaidrojies, ka visos četros novados būs konkursa noslēguma pasākumi. Tāds jau sestdien, 21. augustā, paredzēts Vandzenē, 28. augustā — Latgales novada uzvarētājpagastā Višķos, sestdien, 4. septembrī, Krimuldā, bet 11. septembrī — Zantes kultūras namā.

Šodien rīta pusē Latvijas Pašvaldību savienībā konkursa žūrija pulcēsies noslēguma sēdē, lai galīgi apkopotu novadu veikumu un principā vienotos par to, kāda būs konkursa turpmākā virzība. Novadu rosība vieš cerības, ka pagastu maratonam joprojām ir vieta.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!