• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par sadarbību būvniecības jautājumu risināšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2008., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182834

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par valsts budžeta izpildi septembrī

Vēl šajā numurā

24.10.2008., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par sadarbību būvniecības jautājumu risināšanā

 

23.oktobrī ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards un būvniecības nozares nevalstiskās organizācijas parakstīja sadarbības memorandu par kopīgu sadarbību šobrīd būvniecības nozarē aktuālo jautājumu risināšanā.

Parakstot sadarbības memorandu, K.Gerhards uzsvēra, ka “līdzšinējā sadarbība ar būvniecības nozares nevalstiskajām organizācijām sekmējusi daudzu jautājumu risināšanu, tomēr šobrīd būvniecības nozare ir jaunu izaicinājumu priekšā un tādēļ valsts institūcijām un nevalstiskām organizācijām kopīgi jārisina tādi jautājumi kā cīņa pret nelegālā darbaspēka izmantošanu, nenomaksāto nodokļu apjoma samazināšana, būvniecības publisko iepirkumu un būvkomersantu reģistra pilnveidošana, vienlaikus izvērtējot iespēju atsevišķas valsts funkcijas deleģēt nevalstiskajām organizācijām”.

Būvniecības attīstības stratēģiskās partnerības valdes priekšsēdētājs Valdis Birkavs arī atzinīgi novērtēja līdzšinējo kopīgo sadarbību, īpaši uzsverot būvkomersantu reģistra pilnveidošanu.

Valsts uzdevums būvniecībā ir radīt normatīvo vidi, reglamentējot tās prasības, kas nodrošina cilvēku, būvju un vides drošību, tai pašā laikā samazinot administratīvos šķēršļus uzņēmējdarbības attīstībai.

Viens no pirmajiem diskusiju jautājumiem būs nesen saskaņošanai nodotie grozījumi Būvniecības likumā, kuru mērķis ir pilnveidot būvniecības kontroles sistēmu valstī.

Latvijai kļūstot par pilntiesīgu Eiropas Savienības dalībvalsti, būvniecības nozare kļuva par vienu no nozīmīgākajām Latvijas tautsaimniecības nozarēm – būtiski pieauga būvniecības apjomi, mainījās prioritātes un nozares struktūra. Šobrīd situācija būvniecības nozarē, tāpat kā tautsaimniecībā kopumā, ir mainījusies.

Lai definētu nozares attīstības pamatprincipus un virzienus tuvākajiem gadiem, Ekonomikas ministrija ir izstrādājusi jaunu būvniecības nozares politikas plānošanas dokumentu – Būvniecības nozares attīstības pamatnostādnes 2009.–2013.gadam, kas šobrīd ir jāizdiskutē ar sociālajiem partneriem.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!