• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta dalību Eiropas Savienības un Āzijas valstu samitā Pekinā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2008., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182835

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs: Par valsts valodas pozīciju stiprināšanu

Vēl šajā numurā

24.10.2008., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta dalību Eiropas Savienības un Āzijas valstu samitā Pekinā

 

No 24. līdz 25.oktobrim Ministru prezidents Ivars Godmanis uzturēsies Ķīnas Tautas Republikas galvaspilsētā Pekinā, lai kopā ar citu pasaules valstu līderiem piedalītos septītajā Eiropas Savienības un Āzijas valstu samitā (7th Asia–Europe Meeting Summit (ASEM)).

Samitā divu dienu laikā notiks vairākas darba sesijas. Vislielākā uzmanība tiks veltīta pašreizējai starptautiskajai finanšu situācijai, globalizācijas ietekmei uz Eiropas un Āzijas ekonomiku konkurētspēju un daudzpusējības principa nostiprināšanai ekonomikā, starptautiskajās attiecībās un globālo jautājumu risināšanā. Samita laikā notiks diskusijas par tādiem globāliem jautājumiem kā pārtikas drošība, sagatavošanās dabas katastrofām un to seku likvidēšanai, veselības aizsardzība u.c. Darba sesijā par ilgtspējīgas attīstības veicināšanu valstu un valdību vadītāji pārrunās vides aizsardzības un enerģijas avotu drošības jautājumus. Atsevišķa darba sesija paredzēta par dažādu kultūru un civilizāciju savstarpējo mijiedarbību.

Latvijas Ministru prezidents Ivars Godmanis uzrunās Āzijas un Eiropas Savienības valstu samita dalībniekus par starptautisko ekonomisko un finansiālo situāciju.

ASEM samiti notiek reizi divos gados, un tajos piedalās 27 ES dalībvalstu un 16 Āzijas valstu un valdību vadītāji. Latvija ir ASEM dalībvalsts kopš 2004.gada. ASEM sadarbība sākās 1996.gadā ar mērķi attīstīt Eiropas un Āzijas partnerību. ASEM sadarbība izpaužas kā daudzpusējs sektorāls dialogs tādās jomās kā ekonomiskās sadarbības jautājumi, globālie veselības apdraudējumi, ilgtspējīga attīstība, klimata izmaiņas, ilgtspējīga enerģētika, starpkultūru un starpkonfesiju dialogs, nodarbinātība un izglītība. Galvenās ASEM aktivitātes ir samiti valstu vadītāju līmenī, kas notiek reizi divos gados, ārlietu ministru tikšanās, nozaru ministru un augstāko amatpersonu tikšanās.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!