• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par valsts budžeta izpildi septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2008., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182837

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 21.oktobrī

Vēl šajā numurā

24.10.2008., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par valsts budžeta izpildi septembrī

 

Valsts kases oficiālais pārskats liecina, ka septembrī valsts konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi pārsnieguši izdevumus par 19,4 miljoniem latu. Savukārt šā gada pirmajos deviņos mēnešos valsts kopbudžetā finansiālais ietaupījums sasniedza 135,9 miljonus latu.

Redzam, ka plānotie ieņēmumu skaitļi Valsts kasē sasniegti netiek. Tomēr iepriecina tas, ka septembrī palielinājies budžeta finansiālais ietaupījums, kas liecina par skaudrās reālās situācijas apzināšanos tautsaimniecībā,” akcentē finanšu ministrs Atis Slakteris.

 

Valsts konsolidētais kopbudžets

Septembrī valsts konsolidētā kopbudžeta, kas sastāv no valsts konsolidētā budžeta un pašvaldību budžeta, ieņēmumi bija 508,7 miljoni latu, izdevumi – 489,4 miljoni latu, bet finansiālais ietaupījums bija 19,4 miljoni latu.

Valsts kopbudžeta ieņēmumi šā gada pirmajos deviņos mēnešos bija 4,4 miljardi latu, savukārt izdevumi – 4,3 miljardi latu. Līdz ar to Valsts kases oficiālais pārskats par valsts budžeta izpildi liecina, ka šā gada pirmajos deviņos mēnešos valsts kopbudžetā bijis finansiālais pārpalikums – 135,9 miljoni latu.

Tomēr tas ir mazāk nekā pērn šajā pašā laika periodā, kad ietaupījums sasniedza 351,2 miljonus latu.

 

Valsts konsolidētais budžets

Konsolidētais budžets sastāv no valsts pamatbudžeta un speciālā budžeta. Valsts pamatbudžetu ieņēmumi septembrī bija 289,0 miljoni latu, izdevumi – 274,7 miljoni latu, finansiālais ietaupījums sasniedza 14,3 miljonus latu. Savukārt valsts speciālā budžeta ieņēmumi septembrī bija 135,5 miljoni latu, izdevumi – 109,2 miljoni latu, bet finansiālais ietaupījums bija 26,3 miljoni latu. Līdz ar to valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi septembrī bija 423,0 miljoni latu, izdevumi – 382,4 miljoni latu, bet finansiālais ietaupījums sasniedza 40,6 miljonus latu. Kopsummā valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi gada pirmajos deviņos mēnešos bija 3,6 miljardi latu, izdevumi – 3,5 miljardi latu, bet pārpalikums – 103,3 miljoni latu.

 

Pašvaldību konsolidētais budžets

Pašvaldību konsolidētā budžeta ieņēmumi septembrī bija 117,3 miljoni latu, izdevumi – 141,6 miljoni latu, finansiālais deficīts veidoja 24,2 miljonus latu. Tomēr pirmo deviņu mēnešu laikā pašvaldību konsolidētā budžeta ieņēmumi bija 1,226 miljardi latu, izdevumi – 1,204 miljardi latu, un tādējādi veidojās ietaupījums 22 miljoni latu. Pašvaldību budžets sastāv no pašvaldību pamatbudžeta un speciālā budžeta.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!