• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par diviem procentiem no IKP valsts aizsardzībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2008., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182902

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par fotoizstādi Saeimas namā "Samaziniet klimata izmaiņas – lietojiet koksni!"

Vēl šajā numurā

28.10.2008., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par diviem procentiem no IKP valsts aizsardzībai

 

Līdz 2012.gadam valsts aizsardzībai, drošībai un integrācijai NATO būs paredzēti divi procenti no iekšzemes kopprodukta (IKP). Šādus grozījumus 22.oktobrī Valsts aizsardzības finansēšanas likumā atbalstīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.

“Šis ir nozīmīgs lēmums, kas apliecina mūsu valsts gatavību pildīt starptautiskās saistības un stiprināt kopējo starptautisko drošību. Valsts aizsardzībai jāsaņem noteikts un prognozējams finansējums, kas nodrošinātu Nacionālos bruņotos spēkus ar atbilstošu bruņojumu un ekipējumu, un mūsu karavīri būtu gatavi piedalīties starptautiskajās operācijās. Komisija, veicot parlamentāro kontroli, turpmāk uzmanīgi sekos atvēlēto līdzekļu izmantošanai,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

Stabilam finansējumam ilgtermiņā ir būtiska nozīme, lai nodrošinātu konsekventu valsts aizsardzības spēju attīstību, NATO un nacionālās aizsardzības uzdevumu izpildi, kā arī karavīru apmācībai. Šābrīža starptautiskās drošības situācijā Latvijai svarīgi stiprināt alianses un tās dalībvalstu spējas kopīgi reaģēt uz iespējamu krīzi, kā arī pilnveidot Nacionālo bruņoto spēku spēju uzņemt ārvalstu militāro palīdzību starptautisku apdraudējumu un reālu konfliktu gadījumā.

Pašlaik likumdošanā noteikts finansējums divu procentu apjomā no IKP līdz šā gada beigām. Latvija apņēmās šādu finansējuma apjomu atvēlēt valsts aizsardzībai 2004.gadā, iestājoties Ziemeļatlantijas līguma organizācijā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!