• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrija: Par ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2008., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182991

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2008.gada 27.oktobrī

Vēl šajā numurā

28.10.2008., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrija: Par ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstību

 

No 27.oktobra līdz nākamā gada 27.janvārim ūdenssaimniecības sabiedrisko pakalpojumu sniedzēji Vides ministrijā var iesniegt projektu iesniegumus Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējuma saņemšanai 2007.–2013.gada finanšu plānošanas perioda 3.4.1.1.aktivitātē “Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000”.

Minētās aktivitātes ietvaros finansējums tiks piešķirts, piemērojot atklātu projektu iesniegumu atlasi. Atlase notiks saskaņā ar Ministru kabineta 2008.gada 28.jūlija noteikumos Nr.606 “Noteikumi par darbības programmas “Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.4.1.1.aktivitāti “Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000”” noteikto kārtību, izvērtējot Vides ministrijā kā atbildīgajā iestādē iesniegto projekta iesniegumu.

Projekta iesniedzējs varēs būt jebkurš ieinteresētais ūdenssaimniecības sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs, kas saskaņā ar pārvaldes lēmumu, pārvaldes līgumu vai pašvaldības un kapitālsabiedrības līgumu (atkarībā no projekta iesniedzēja juridiskā statusa) sniedz ūdenssaimniecības pakalpojumus projekta teritorijā.

Vadlīnijas projekta iesnieguma veidlapas aizpildīšanai un citi metodiskie materiāli pieejami Vides ministrijas mājaslapas sadaļā “Fondi un investīcijas”.

No 29.oktobra līdz 14.novembrim Vides ministrija organizē arī reģionālos seminārus potenciālajiem projektu iesniedzējiem, lai informētu par minētās aktivitātes ieviešanas nosacījumiem un sniegtu praktiskus ieteikumus kvalitatīvai projektu iesnieguma aizpildīšanai aktivitātē paredzētā finansējuma saņemšanai.

3.4.1.1.aktivitātes “Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000” mērķis ir ūdenssaimniecības pakalpojumu – ūdensapgādes un notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas – kvalitātes uzlabošana un ūdenssaimniecības pakalpojumu pieejamības paplašināšana, nodrošinot kvalitatīvu dzīves vidi, samazinot vides piesārņojumu un ūdenstilpju eitrofikāciju, sekmējot ūdens resursu un energoresursu racionālu izmantošanu.

Tās ietvaros tiks atbalstīta ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstības projektu realizācija apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu no 200 līdz 2000 un apdzīvotās vietās, kur iedzīvotāju skaits ir mazāks nekā 200, kā arī autonomas ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas (skolas un citi) attīstība, ja ir būtiski vides piesārņojuma riski, sabiedrības veselības riski vai arī ieguvumi reģionālās attīstības veicināšanai.

 

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!