• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Apvienotajā Karalistē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2008., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183044

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Maltas Ordeņa prinča un lielmestra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

29.10.2008., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Apvienotajā Karalistē

 

27.oktobrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš uzturējās oficiālā vizītē Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē, kuras ietvaros ministrs tikās ar savu Lielbritānijas kolēģi Deividu Milibendu, Latvijas un Apvienotās Karalistes parlamentārās sadarbības grupas pārstāvjiem britu parlamentā un Apvienotās Karalistes valdības ekspertiem ES lietās, drošības politikas jomā, kā arī enerģētikas un klimata izmaiņu jautājumos.

Abi ārlietu ministri pārrunāja gaidāmo ES ārlietu ministru sanāksmi (VLĀAP) Briselē 10.novembrī, kuras laikā dalībvalstis izskatīs Eiropas Komisijas sagatavoto pārskatu par Eiropas Savienības un Krievijas Federācijas attiecību izvērtējumu, kā arī diskutēs par ES pozīciju Eiropas Savienības un Krievijas Federācijas samitā Nicā 14.novembrī. M.Riekstiņš un D.Milibends pārrunāja aktuālo iekšpolitisko situāciju Gruzijā, kā arī starptautisko novērotāju klātbūtnes nepieciešamību visā Gruzijas teritorijā, tostarp Abhāzijas un Dienvidosetijas reģionā. Ārlietu ministrs M.Riekstiņš informēja Lielbritānijas pusi, ka par 12.augusta un 8.septembra Medvedeva-Sarkozī vienošanos izpildi runāts arī Latvijas un Krievijas ārlietu ministru sarunu laikā Maskavā 23.oktobrī. Papildus tika minēts arī gaidāmais Ženēvas sarunu otrais raunds novembra vidū.

Tāpat Lielbritānijas un Latvijas ārlietu ministriem tiekoties, uzmanība pievērsta lēmumiem, kas varētu tikt pieņemti attiecībā uz Gruziju un Ukrainu gaidāmajā NATO ārlietu ministru sanāksmē Briselē decembra sākumā. Gan sarunā ar ministru un valdības ārlietu ekspertiem, gan parlamentāriešiem abas puses pievērsās arī Latvijas un Lielbritānijas divpusējo attiecību spektram. Latvijas deviņdesmitās gadadienas priekšvakarā ārlietu ministrs M.Riekstiņš ar īpašu gandarījumu atzīmēja, ka Apvienotā Karaliste bija pirmā valsts, kas Latvijas neatkarību de facto atzina 1918.gada 11.novembrī, nedēļu pirms Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas.

M.Riekstiņš piedalījās pasaulē pazīstamā starptautiskās politikas pētniecības institūta “Chatham House” diskusijā “Eiropas drošība un politika pēc Gruzijas konflikta: skats no Baltijas valstīm”, kā arī tikās ar starptautiskās drošības studiju ekspertu Džonatanu Eijalu.

Latvijas ārlietu ministra pēdējā oficiālā vizīte Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē notikusi 2000.gada janvārī, kad ārlietu ministra amatu ieņēma tagadējais ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Lielbritānijā Indulis Bērziņš.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!