• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Bundestāga pārstāvju vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.10.2008., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183081

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par finansējumu zinātnes fundamentālajiem un lietišķajiem pētījumiem

Vēl šajā numurā

30.10.2008., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Bundestāga pārstāvju vizīti Saeimā

 

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone 28.oktobrī tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga viceprezidenti Gerdu Haselfeldi un Starptautiskās parlamentārās stipendijas atlases komisijas delegāciju, lai pārrunātu sadarbību abu valstu studentu apmaiņas programmas īstenošanā.

“Sadarbojoties ar tādām jauno kaimiņu politikas valstīm kā Moldova, Gruzija un Ukraina, Latvija ir uzkrājusi labu pieredzi, organizējot apmaiņas programmas un uzņemot stažierus Saeimā, ministrijās un citās valsts iestādēs. Tādēļ nākotnē varam domāt arī par pilotprojekta īstenošanu, kura ietvaros līdzīga iespēja tiktu piedāvāta studentiem no Vācijas,” sarunā uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja biedre K.Pētersone. Viņa norādīja, ka jau tuvākajā laikā Saeima plānojusi uzrunāt Latvijas augstskolas, lai uzzinātu, kuras ir gatavas kļūt par sadarbības partneriem.

G.Haselfelde apliecināja, ka Vācija būtu ieinteresēta šādas sadarbības programmas īstenošanā. Bundestāga viceprezidente pieļāva, ka arī studentu atsaucība varētu būt liela, jo Rīga jauniešiem ir kļuvusi par populāru tūrisma galamērķi.

K.Pētersone uzsvēra, ka ļoti augstu vērtē Bundestāga tradīciju, piedāvājot Latvijas un citu valstu studentiem iespēju klātienē iepazīties ar Vācijas politisko sistēmu un demokrātijas procesiem. “No 30 līdzšinējiem praktikantiem, kuriem ar Vācijas parlamenta atbalstu bijusi iespēja stažēties Bundestāgā, deviņi šobrīd strādā Latvijas valsts institūcijās un iegūto pieredzi var izmantot praksē,” stāstīja K.Pētersone, norādot, ka vienlīdz vērtīgas un nozīmīgas iegūtās zināšanas ir arī citās jomās, piemēram, tautsaimniecībā un medijos.

Puses bija vienisprātis, ka jauniešu stažēšanās parlamentā ir viens no veidiem, kā veidot intensīvāku un veiksmīgāku starpvalstu sadarbību tādās jomās kā politika, kultūra un ekonomika.

Bundestāga viceprezidente G.Haselfelde vada Starptautiskās parlamentārās stipendijas atlases komisijas delegāciju, kas Latvijā ir ieradusies, lai pārrunātu ar Saeimas pārstāvjiem sadarbības iespējas studentu apmaiņas programmu īstenošanā un izvērtētu kandidātus dalībai Starptautiskajā parlamentu stipendiju programmā IPS (Internationale Parlaments-Stipendium).

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!