• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sociālās rehabilitācijas sniegšanu neredzīgajiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.10.2008., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183086

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Elmāru Lenšu

Vēl šajā numurā

30.10.2008., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sociālās rehabilitācijas sniegšanu neredzīgajiem

 

Latvijas Neredzīgo biedrībai jādeleģē sociālās rehabilitācijas sniegšana neredzīgajiem, diskusijā ar biedrības un Labklājības ministrijas pārstāvjiem 28.oktobrī secināja Saeimas Sociālās drošības apakškomisijas deputāti.

“Deleģējot sociālo rehabilitāciju Neredzīgo biedrībai, ieguvējs ir gan valsts, gan neredzīgie cilvēki. Atsakoties no formāla un birokrātiska konkursa rīkošanas, tiks ietaupīts laiks un administratīvie resursi. Tagad kopīgi ar Labklājības ministriju jāformulē nepieciešamās izmaiņas likumos,” uzsver apakškomisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Pašlaik katru gadu konkursa kārtībā tiek piešķirti līdzekļi neredzīgo cilvēku rehabilitācijai. Taču reāli konkursa prasībām atbilst tikai viens pretendents – Latvijas Neredzīgo biedrība, kas apvieno neredzīgos cilvēkus un reāli spēj sniegt rehabilitācijas pasākumus.

Latvijas Neredzīgo biedrības centrālās valdes priekšsēdētājs Egons Zariņš deputātiem apliecināja, ka biedrība jau gadiem īsteno sociālo rehabilitāciju un atteikšanās no nepieciešamības katru gadu no jauna kārtot formalitātes atvieglotu tās darbu. Turklāt veiksmīgā Eiropas Savienības struktūrfondu projektu īstenošana parāda biedrības spēju efektīvi apsaimniekot naudas līdzekļus.

Šobrīd katru gadu sociālās rehabilitācijas veikšanai valsts atvēl 250 tūkstošus latu, un Labklājības ministrijas pārstāvji apliecināja, ka Neredzīgo biedrība ir profesionāls un godprātīgs valsts partneris. Tāpēc ministrija neiebilst pret deleģējuma noteikšanu likumā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!