• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 28. oktobra noteikumi Nr. 884 "Solidaritātes un migrācijas plūsmu pārvaldīšanas pamatprogrammas 2007.–2013.gadam Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda projektu atlases un tehniskās palīdzības aktivitātes īstenošanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2008., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183161

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.651

Par Rēzeknes rajona pašvaldības nekustamā īpašuma atsavināšanu

Vēl šajā numurā

31.10.2008., Nr. 170

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 884

Pieņemts: 28.10.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.884

Rīgā 2008.gada 28.oktobrī (prot. Nr.76 57.§)
Solidaritātes un migrācijas plūsmu pārvaldīšanas pamatprogrammas 2007.–2013.gadam Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda projektu atlases un tehniskās palīdzības aktivitātes īstenošanas kārtība
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 31.panta pirmās daļas 3.punktu
I. Vispārīgie jautājumi
1. Noteikumi nosaka Solidaritātes un migrācijas plūsmu pārvaldīšanas pamatprogrammas 2007.–2013.gadam (turpmāk – programma) ietvaros izveido­tā Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda (2007.–2013.gadam) (turpmāk – fonds) projektu atlases un tehniskās palīdzības aktivitātes īsteno­šanas kārtību.
2. Fonda ietvaros atbalstāmo projektu atlases organizēšanu attiecībā uz fondu nodrošina Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts, kas ir fonda vadošā iestāde (turpmāk – vadošā iestāde).
3. Lēmumu par fonda projektu iesniegumu (turpmāk – projekta iesnie­gums) apstiprināšanu vai noraidīšanu, pamatojoties uz projektu iesniegumu vērtēšanas rezultātiem, pieņem vadošā iestāde.
4. Fonda ietvaros atbalstāmos projektus atlasa divos veidos:

4.1. organizējot atklātu projektu konkursu (turpmāk – atklāts konkurss), kad starp projektu iesniegumu iesniedzējiem (turpmāk – projekta iesniedzējs) notiek vienlīdzīga sacensība par projekta iesnieguma apstiprināšanu un finansējuma piešķiršanu;

4.2. organizējot ierobežotu projektu atlasi (turpmāk – ierobežota atlase), kad iepriekš ir zināms ierobežots projektu iesniedzēju loks, kurus uzaicina iesniegt projekta iesniegumu. Šajā gadījumā apstiprina un finansē visus projektu iesniegumus, kuri atbilst projektu iesniegumu administratīvajiem, kvalitātes un specifiskajiem kritērijiem.
5. Projektu atlases veidu un potenciālos finansējuma saņēmējus katrai aktivitātei nosaka fonda gada programmā (turpmāk – gada programma).
6. Projekta iesniegums iesniedzams par programmas fondu gada pro­grammā iekļautajām prioritātēm un atbalstāmajām aktivitātēm, ievērojot gada programmā noteiktos termiņus projekta pasākumu īstenošanai un maksājumu veikšanai.
7. Projekta iesniedzējs ir tieši atbildīgs par projekta sagatavošanu, vadību, ieviešanu un projekta rezultātiem.
8. Projekta iesniedzējam ir pieejami stabili un pietiekami finanšu līdzekļi, lai nodrošinātu projekta ieviešanas nepārtrauktību un spētu nodrošināt projekta īstenošanai nepieciešamo cilvēkresursu kapacitāti.
9. Uz fonda finansējumu nevar pretendēt projekta iesniedzējs, kuram pašam vai kura atbildīgajai amatpersonai, vai citai personai, kas darbojas projekta iesniedzēja uzdevumā, ir konstatēti profesionālās darbības pārkāpumi un pastāv spēkā stājies tiesas spriedums vai prokurora priekšraksts par sodu, ar ko tas ir atzīts par vainīgu nodarījumā saistībā ar savu profesionālo darbību.
10. Uz fonda finansējumu nevar pretendēt projekta iesniedzējs, kurš pats vai kura atbildīgā amatpersona, vai cita persona, kas darbojas projekta iesniedzēja uzdevumā, ar spēkā stājušos tiesas spriedumu vai prokurora priekšrakstu par sodu ir atzīts par vainīgu krāpšanā, kukuļošanā, komerciālā uzpirkšanā vai krāpšanā, kuras rezultātā skartas Latvijas Republikas vai Eiropas Savienības finanšu intereses, un sodāmība nav dzēsta vai noņemta.
11. Projekta iesniedzējs var iesniegt projekta iesniegumu viens pats vai kopā ar vienu vai vairākiem sadarbības partneriem. Sadarbības partneris var būt Latvijas Republikas tiešās vai pastarpinātās valsts pārvaldes iestāde, atvasināta publiskā persona, cita valsts iestāde vai privāto tiesību juridiskā persona.
12. Sadarbības partneris projektā var līdzdarboties gan kā tiešais partneris, kas ir tieši iesaistīts projekta īstenošanā, gan kā finanšu partneris, kas piedalās projekta finansēšanā. Projekta iesniedzēja un sadarbības partnera savstarpējās attiecības nosaka rakstiska vienošanās par pušu atbildību projekta ieviešanā, ieguldījuma apjomu un projekta īstenošanas gaitā izmantoto un radīto materiālo labumu īpašumtiesībām.
13. Lai pretendētu uz fonda finansējumu, projekta iesniedzējs aizpilda un paraksta projekta iesniedzēja apliecinājumu (1.pielikums).
14. Projekta iesniedzējs un sadarbības partneris aizpilda un paraksta partnerības apliecinājumu (2.pielikums), ja projekts paredz partnerības veidošanu.
15. Ja tiek konstatēts, ka projekta iesniedzējs apzināti sniedzis nepatiesas ziņas, vadošajai iestādei ir tiesības apturēt projekta iesnieguma tālāku virzību, kā arī tā var vērsties tiesībsargājošās institūcijās.
16. Projektu atlases norisē ir šādi posmi:

16.1. atklāta konkursa izsludināšana vai ierobežotas atlases gadījumā aicinājuma nosūtīšana;

16.2. projekta iesnieguma sagatavošana un iesniegšana;

16.3. projekta iesnieguma vērtēšana un lēmuma pieņemšana;

16.4. civiltiesiska līguma vai vienošanās noslēgšana par fonda projekta ieviešanu (turpmāk – granta līgums).
II. Atklāta konkursa izsludināšana vai aicinājuma nosūtīšana ierobežotai atlasei
17. Vadošā iestāde par katru gada programmu sagatavo konkursa noliku­mu (turpmāk – nolikums). Nolikumā norāda gada programmā izvirzītās priori­tātes un atbalstāmās aktivitātes, paredzēto finansējumu, projektu īstenošanas maksimālos termiņus, aktivitātes projektu atlases veidu, projektu iesniegumu iesniegšanas beigu termiņus un vietu, kontaktinformāciju, ja radušies jautājumi par projektu atlases norisi, kā arī citu informāciju, ko vadošā iestāde uzskata par nepieciešamu.
18. Vadošā iestāde aicina potenciālos finansējuma saņēmējus iesniegt projekta iesniegumus līdz projektu iesniegumu iesniegšanas beigu termiņam:

18.1. organizējot atklātu konkursu, – vadošā iestāde izsludina atklātu konkursu, ievietojot sludinājumu laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” (turpmāk – sludinājums) un savā mājaslapā internetā;

18.2. organizējot ierobežotu atlasi, – vadošā iestāde nosūta potenciālajam finansējuma saņēmējam aicinājumu iesniegt projekta iesniegumu (turpmāk – aicinājums) un ievieto informāciju par to savā mājaslapā internetā.
19. Projektu iesniegumu iesniegšanas beigu termiņš ir:

19.1. organizējot atklātu konkursu, – divi mēneši no atklāta konkursa izsludināšanas dienas;

19.2. organizējot ierobežotu atlasi, – viens mēnesis no aicinājuma izsūtīšanas dienas.
20. Vadošā iestāde publicē savā mājaslapā internetā šos noteikumus, nolikumu, metodiskos norādījumus projektu iesniegumu aizpildīšanai, kā arī granta līguma projektu. Sludinājumā vai aicinājumā iekļauj norādi par minēto dokumentu publicēšanu.
21. Visām ieinteresētajām personām ir tiesības saņemt papildu informā­ciju par projekta iesnieguma sagatavošanu. Jautājumus par projekta iesnieguma sagatavošanu nosūta vadošajai iestādei uz elektroniskā pasta adresi vai pasta adresi, kas norādīta nolikumā.
22. Ja vadošā iestāde ne vēlāk kā 10 darbdienas pirms projektu iesniegu­mu iesniegšanas beigu termiņa saņem ieinteresētās personas vēstuli ar jautājumu par projekta iesnieguma sagatavošanu, tā piecu darbdienu laikā pēc vēstules saņemšanas sagatavo rakstisku atbildi un nosūta to elektroniski vai pa pastu ieinteresētajai personai uz tās norādīto adresi. Ja jautājums saņemts elektroniskā veidā, vadošā iestāde atbildi ieinteresētajai personai nosūta elektroniski.
23. Lai atbildes uz saņemtajiem jautājumiem būtu pieejamas visām ieinteresētajām personām, vadošā iestāde tās publicē savā mājaslapā internetā, nenorādot jautājuma autoru.
III. Projekta iesnieguma sagatavošana un iesniegšana
24. Projekta iesniegums ir dokuments, kurā projekta iesniedzējs detalizēti apraksta sagatavoto projektu. Lai pieteiktos dalībai atklātā konkursā vai ierobežotā atlasē, projekta iesniegumu iesniedz vadošajai iestādei.
25. Viens projekta iesniedzējs var iesniegt neierobežotu projektu iesnie­gumu skaitu, ja viņš spēs izpildīt un nodrošināt šajos noteikumos noteiktās prasības.
26. Aizliegts iesniegt vienu un to pašu projekta iesniegumu par dažādām gada programmas aktivitātēm. Viens projekta iesniegums var būt vērsts uz vairākām aktivitātēm. Šādā gadījumā finansējumu sadala atsevišķi katrai aktivitātei.
27. Projekta iesniedzējs var atsaukt projekta iesniegumu jebkurā brīdī līdz granta līguma noslēgšanai.
28. Projekta iesniegumu sagatavo latviešu valodā, datorrakstā aizpildot projekta iesnieguma veidlapā pieprasīto informāciju (3.pielikums).
29. Projekta iesniegums sastāv no šādām sadaļām:

29.1. saturs;

29.2. informācija par projekta iesniedzēju;

29.3. sadarbības partneru pamatdati;

29.4. informācija par projektu;

29.5. projekta ieviešanas organizācija;

29.6. projekta izmaksas un finansēšanas avoti.
30. Projekta iesniegumam pievieno šādus dokumentus:

30.1. detalizēts izmaksu aprēķins;

30.2. pamatojums iepirkumu (apakšlīguma) kopsummas sliekšņa pārsniegšanai;

30.3. projekta iesniedzēja apliecinājums;

30.4. projekta iesniedzēja apliecināta projekta iesniedzēja reģistrācijas apliecības kopija;

30.5. projekta iesniedzēja apliecināta projekta iesniedzēja iestādes nolikuma vai institūcijas statūtu kopija;

30.6. Valsts ieņēmumu dienesta izziņa, kas apliecina, ka projekta iesniedzējam nav nodokļu parādu (izsniegta ne agrāk kā mēnesi pirms projekta iesnieguma iesniegšanas) vai projekta iesniedzēja piekrišanas vēstule, kurā projekta iesniedzējs pilnvaro vadošo iestādi pieprasīt no Valsts ieņēmumu dienesta izziņu par nodokļu samaksu;

30.7. tās institūcijas vai personas izziņa, kura pēc projekta apstiprināšanas piešķirs finanšu līdzekļus projekta īstenošanai (ja projektā ir paredzēts trešo pušu finansējums);

30.8. projekta vadībā iesaistīto personu dzīves apraksts (CV) un darba uzdevumu un nepieciešamās kvalifikācijas apraksts;

30.9. ilgtermiņa zemes vai ēku nomas līguma (kas nostiprināts zemes­grāmatā uz laiku, sākot no projekta īstenošanas uzsākšanas līdz tā pabeigšanai, un turpmākajiem 10 gadiem) apliecināta kopija (ja projektā paredzēta zemes vai ēku noma);

30.10. projekta iesniedzēja un sadarbības partnera parakstīts partnerības apliecinājums (ja projekts paredz partnerības veidošanu);

30.11. sadarbības partnera apliecināta sadarbības partnera reģistrācijas apliecības kopija (ja projekts paredz partnerības veidošanu);

30.12. Valsts ieņēmumu dienesta izziņa, kas apliecina, ka sadarbības partnerim nav nodokļu parādu (ja tas piedalās projekta finansēšanā vai paredzēts, ka tas veiks izdevumus projekta ietvaros) (izsniegta ne agrāk kā mēnesi pirms projekta iesnieguma iesniegšanas), vai sadarbības partnera piekrišanas vēstule, kurā projekta sadarbības partneris pilnvaro vadošo iestādi pieprasīt no Valsts ieņēmumu dienesta izziņu par nodokļu samaksu (ja projekts paredz partnerības veidošanu ar sadarbības partneri, kas ir reģistrēts un darbojas Latvijas Republikā).
31. Šo noteikumu 29.punktā minētās projekta iesnieguma sadaļas cauršuj (caur­auklo) un iesniedz divos oriģināleksemplāros. Šo noteikumu 30.punktā minētos dokumentus iesniedz vienā eksemplārā.
32. Projekta iesniegums atbilst normatīvo aktu prasībām par dokumentu izstrādāšanu un noformēšanu. Projekta iesniegumu apzīmogo un paraksta, parakstu atšifrē, kā arī norāda lappušu skaitu un caurauklošanas (cauršūšanas) datumu.
33. Projekta iesniegumu iesniedz vienā vai vairākās aizlīmētās un apzīmogotās aploksnēs vai kastēs. Ja aploksnes vai kastes ir vairākas, tās sanumurē.
34. Iesniedzot projekta iesniegumu, uz aploksnes vai kastes norāda šādu informāciju:

34.1. adresātu – vadošā iestāde, “adrese”;

34.2. uzrakstu “Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda <......> gada programma”;

34.3. pilnu projekta iesniedzēja nosaukumu un adresi;

34.4. projekta nosaukumu;

34.5. norādi “neatvērt pirms vērtēšanas uzsākšanas”.
35. Projekta iesniegumam pievieno elektronisko versiju kompaktdiskā (CD), uz kura norāda šādu informāciju:

35.1. uzrakstu “Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda <......> gada programma”;

35.2. pilnu projekta iesniedzēja nosaukumu;

35.3. projekta nosaukumu.
36. Projekta iesniedzējs vai viņa pilnvarotā persona projekta iesniegumu (vai tā precizējumus un papildinājumus atbilstoši vadošās iestādes pieprasī­jumam) iesniedz vadošajai iestādei personīgi vai nosūta pa pastu.
37. Ja projekta iesniegumu iesniedz personīgi, par projekta iesnieguma iesniegšanas datumu uzskata vadošās iestādes reģistrācijas žurnālā norādīto saņemšanas datumu un laiku.
38. Ja projekta iesniegumu iesniedz ar pasta starpniecību, par iesnieguma iesniegšanas datumu uzskata pasta zīmogā norādīto nosūtīšanas datumu.
39. Projekta iesniegumu var iesniegt elektroniskā formā, ja dokuments ir noformēts atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu. Projekta iesniegumam jābūt parakstītam ar drošu elektronisko parakstu un apliecinātam ar laika zīmogu pirms projektu iesniegumu pieņemšanas termiņa beigām.
40. Ja projekta iesniegumu iesniedz, sūtot pa elektronisko pastu vai izmantojot iestādes pārziņā esošās speciālās tiešsaistes formas elektroniska dokumenta formā, par tā iesniegšanas brīdi tiek uzskatīts laiks, kad tas ir nosūtīts.
41. Ja projekta iesniegums iesniegts elektroniska dokumenta formā, tad netiek piemērots šo noteikumu 31., 32., 33., 34. un 35.punkts.
42. Projektu iesniegumi netiek pieņemti pēc projektu iesniegumu pieņemšanas termiņa beigām.
43. Sagatavojot projekta iesniegumu, projekta iesniedzējs ņem vērā šādus nosacījumus:

43.1. projekts atbilst fonda daudzgadu un gada programmai;

43.2. projekta izpildes indikatori ir sasniedzami projekta izpildes gaitā;

43.3. projekta iesniegumā finanšu aprēķini ir veikti latos;

43.4. projektam ir atmaksājamas tikai tiešās attiecināmās izmaksas;

43.5. izmaksas, kas saistītas ar projekta iesnieguma izstrādāšanu, nav uzskatāmas par tiešajām attiecināmajām izmaksām;

43.6. projekta iesniedzējs drīkst iesniegt projekta iesniegumu, kura budžets pārsniedz gada programmā norādīto aktivitātes summu, ja projekta iesniedzējs apņemas segt daļu, kas pārsniedz fonda gada programmā norādīto aktivitātes summu, no saviem, partneru vai citu piesaistīto līdzfinansētāju finanšu līdzekļiem;

43.7. projekta iesniegumā iekļauj un aizpilda visas projekta iesnieguma sadaļas, sniedzot pēc iespējas pilnīgāku informāciju, vai norāda, ka attiecīgā sadaļa nav attiecināma.
44. Sagatavojot projekta budžeta tāmi un finansējuma plānu, projekta iesniedzējs ņem vērā šādus nosacījumus:

44.1. izstrādājot projekta finansējuma plānu, ievēro fonda finansējuma (75 %) un nacionālā līdzfinansējuma no valsts budžeta (25 %) proporciju no tiešajām attiecināmajām izmaksām, kā arī norāda sagaidāmos projekta radītos ieņēmumus un citu pušu ieguldījumus projektu finansēšanā;

44.2. izņēmumi no šo noteikumu 44.1.apakš­punktā noteiktās proporcijas ir noteikti fondu atbilstības nosacījumos (4.pielikums);

44.3. projekta finansējuma plānā uzrādītie ienākumi ir sabalansēti ar budžeta tāmē uzrādītajiem plānotajiem izdevumiem. Projekts nedrīkst radīt peļņu finansējuma saņēmējam un sadarbības partnerim;

44.4. projekta budžeta tāmē iekļauj visas tiešās attiecināmās izmaksas (projekta īstenošanas un administrēšanas izmaksas) un netiešās attiecināmās izmaksas saskaņā ar šo noteikumu 4.pielikumu;

44.5. administrēšanas izmaksas nedrīkst pārsniegt 10 % no projekta kopējām tiešajām attiecināmajām izmaksām;

44.6. ja projekta budžeta tāmē ir paredzētas izmaksas, kas fonda atbilstības nosacījumos nav noteiktas kā tiešās attiecināmās izmaksas, šo izmaksu segšanai drīkst izmantot tikai projekta iesniedzēja piesaistīto līdzfinansējumu, un to atspoguļo projekta finansējuma plānā;

44.7. projekta budžeta tāmē paredzētajām izmaksām jābūt reālām, pamatotām un jāatbilst projekta specifikai un mērķim;

44.8. projekta iesniedzējs ir tieši atbildīgs par izmaksu pareizu aritmētisko aprēķinu;

44.9. ja projekta finansējuma plānā paredzēts līdzfinansējums, projekta iesniedzējs norāda precīzu summu, kāda tiek prasīta no vadošās iestādes.
45. Sagatavojot projekta iepirkumu plānu un projekta ieviešanas kalendāra plānu, projekta iesniedzējs ņem vērā šādus nosacījumus:

45.1. projekta pasākumiem jābūt ieviestiem un maksājumiem ir jābūt veiktiem nolikumā noteiktajos termiņos;

45.2. projekta iesniedzējs var paredzēt projekta īstenošanas beigu termiņu agrāk, nekā noteikts nolikumā;

45.3. projekta iesniedzējs paredz laiku iepirkuma procedūru veikšanai, kā arī ņem vērā riskus attiecībā uz iespējamām pārsūdzībām;

45.4. projekta iepirkumu (apakšlīgumu) kopsumma nedrīkst pārsniegt 40 % no projekta tiešajām attiecināmajām izmaksām, izņemot īpaši pamatotus gadījumus, kad to apstiprina vadošā iestāde. Ja projekta iepirkumu (apakšlīgumu) kopsumma pārsniedz 40 % no projekta tiešajām attiecināmajām izmaksām, projekta iesniedzējs iesniedz pamatojumu vadošajai iestādei saskaņā ar šo noteikumu 3.pielikumā noteikto iesnieguma veidlapu;

45.5. projekta iesniedzējs apzinās, ka izdevumi var tikt atzīti par neatbilstošiem, ja netiek ievēroti nolikumā noteiktie projektu īstenošanas beigu termiņi;

45.6. projekta iesniedzējs apzinās, ka izdevumi, kas veikti, neievērojot Latvijas Republikas iepirkumu jomu reglamentējošo normatīvo aktu prasības, var tikt atzīti par neatbilstošiem.
46. Sagatavojot projekta iesnieguma pavaddokumentu sarakstu, saskaņā ar šo noteikumu 3.pielikumu ņem vērā projekta specifiku un projekta iesniedzēja juridisko statusu.
IV. Projekta iesnieguma vērtēšana un lēmuma pieņemšana
47. Vadošā iestāde reģistrē saņemtos projektu iesniegumus to iesniegšanas secībā un:

47.1. ja izsludināts atklāts konkurss, – līdz projektu iesniegumu iesnieg­šanas beigu termiņam tos uzglabā neatvērtus. Vadošā iestāde projektu iesniegu­mus atver un virza vērtēšanai nākamajā darbdienā pēc projektu iesniegumu iesniegšanas termiņa beigām;

47.2. ja organizēta ierobežota atlase, – vadošā iestāde projektu iesniegu­mus atver un virza vērtēšanai uzreiz pēc saņemšanas.
48. Projektu iesniegumus vērtē ne ilgāk kā sešus kalendāra mēnešus no projektu iesniegumu iesniegšanas termiņa beigām.
49. Projektu iesniegumus vērtē atbilstoši šādiem kritērijiem:

49.1. administratīvie kritēriji (5.pielikums):

49.1.1. projekta iesniedzējs vai viņa pilnvarotā persona projekta iesnie­gumu ir iesniegusi personīgi, nosūtījusi pa pastu vai iesniegusi elektroniskā formā atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu;

49.1.2. projekta iesniegums ir iesniegts noteiktajā termiņā;

49.1.3. projekta iesnieguma iesniedzējs vai sadarbības partneris (ja attiecināms) ir Latvijas Republikas tiešā vai pastarpinātā valsts pārvaldes iestāde, atvasināta publiskā persona, cita valsts iestāde, privāto tiesību juridiskā persona vai starptautiska starpvaldību organizācija, kas darbojas attiecīgā fonda jomā;

49.1.4. projekta iesniedzējs vai sadarbības partneris (ja attiecināms) ir maksātspējīgs, tai skaitā neatrodas sanācijas vai likvidācijas procesā;

49.1.5. projekta iesnieguma iesniedzējam vai projekta sadarbības partnerim (ja attiecināms) nav nodokļu parādu;

49.1.6. projekta iesniegums ir iesniegts divos cauršūtos (caurauklotos) oriģināl­eksemplāros (vienam projekta iesnieguma oriģināleksemplāram papildus ir pievienoti pavaddokumenti) kopā ar elektronisko versiju kompaktdiskā (CD) vai arī projekta iesniegums ir iesniegts elektroniskā formā atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu;

49.1.7. iesniegtie projekta iesnieguma oriģināleksemplāri atbilst viens otram un projekta iesnieguma elektroniskajai versijai kompaktdiskā (CD) (izņemot papildus pievienotos dokumentus) (ja attiecināms);

49.1.8. iesniegtie projekta iesnieguma oriģināleksemplāri ir atbilstoši noformēti (ja attiecināms);

49.1.9. projekta iesniegumu, projekta iesniedzēja apliecinājumu un projekta partnerības apliecinājumu (ja attiecināms) ir parakstījušas atbildīgās amatpersonas;

49.1.10. projekta iesniegums sagatavots datorrakstā;

49.1.11. projekta iesnieguma lapas ir numurētas (izņemot papildus pievienotos dokumentus);

49.1.12. projekta iesniegums sagatavots latviešu valodā;

49.1.13. projekta iesniegumam ir pievienoti un pilnībā aizpildīti visi pielikumi un iesniegti visi nepieciešamie pavaddokumenti;

49.1.14. projekta iesniegums sagatavots atbilstoši projekta iesnieguma veidlapai (projektā ir iekļautas un aizpildītas visas projekta iesniegumam attiecināmās sadaļas);

49.1.15. pieprasītais fonda finansējuma un nacionālā līdzfinansējuma apjoms ir aprēķināts aritmētiski pareizi un ir ievērota finansējuma proporcija;

49.1.16. projekta finanšu aprēķini veikti latos un ir aritmētiski precīzi un pareizi izstrādāti;

49.1.17. projekta budžets ir sabalansēts (attiecināmo izmaksu kopsumma ir vienāda ar ienākumu kopsummu);

49.1.18. projekta budžetā paredzētās izmaksas atbilst attiecināmo izmaksu klasifikācijai;

49.1.19. projekta netiešās attiecināmās izmaksas nepārsniedz 20 % no projekta kopējām tiešajām attiecināmajām izmaksām vai, ja projekts tiek apstiprināts ierobežotās atlases kārtībā, projekta iepirkumu (apakš­līgumu) kopsumma pārsniedz 40 % no projekta tiešajām attiecināmajām izmaksām, projekta netiešo attiecināmo izmaksu proporcija nepārsniedz 10 % no projekta kopējām tiešajām attiecināmajām izmaksām;

49.1.20. projekta neattiecināmo izmaksu segšanai ir paredzēts projekta iesniedzēja piesaistītais līdzfinansējums (ja attiecināms);

49.1.21. projekta iepirkumu plānā norādītās atsauces uz pasākumu numuriem, izmaksu kodiem, kā arī budžeta tāmes kodiem ir atbilstošas projekta iesniegumā norādītajiem pasākumiem un budžeta tāmes pozīcijām;

49.1.22. projekta iepirkumu plānā ir izvēlēts pareizs iepirkuma veids attiecībā pret iepirkuma priekšmetu;

49.1.23. projekta iepirkumu plānā ir izvēlēta pareizā iepirkuma metode attiecībā pret iepirkuma veidu un paredzamo līgumcenu;

49.1.24. projekta iepirkumu plāns atkarībā no projekta iesniedzēja juridiskā statusa atbilst publisko iepirkumu jomu reglamentējošo normatīvo aktu prasībām;

49.1.25. ja projekta iesniegumā plānotais iepirkumu apjoms pārsniedz 40 % no projekta kopējām tiešajām attiecināmajām izmaksām, ir iesniegts attiecīgs pamatojums;

49.1.26. projekta ieviešanas kalendāra plānā ir paredzēts iepirkuma metodei atbilstošs iepirkuma procedūras laiks;

49.1.27. projekta iesniegumā norādītie īstenošanas termiņi nepārsniedz attiecīgā fonda gada programmas īstenošanas periodu;

49.1.28. projekta iesniegumā ir ievērots attiecīgā fonda pasākumu īstenošanas teritoriālais darbības loks;

49.2. kvalitātes kritēriji (6.pielikums):

49.2.1. projekta aprakstā ir skaidri definēts projekta vispārīgais un projekta specifiskais mērķis;

49.2.2. projekta atbilstība fonda mērķiem, izvirzītajām prioritātēm un atbalstāmajām aktivitātēm;

49.2.3. projekta ietvaros veicamo darbību atbilstība fonda atbalstāmo darbību veidiem;

49.2.4. projekta iesniegums pamato izvēlētās mērķa grupas vajadzības un ir sniegts mērķa grupas raksturojums;

49.2.5. projekta iesniegumā ir definēta un pamatota problēma;

49.2.6. projekta aprakstā ir skaidri parādīta savstarpēja sasaiste starp projektā esošo situāciju, identificētajām problēmām, izvirzītajiem mērķiem un plānotajiem projekta rezultātiem;

49.2.7. projekta pasākumi ir skaidri definēti, samērīgi ar plānoto īstenošanas laika grafiku un nodrošina kvalitatīvu projekta rezultātu sasniegšanu (tai skaitā ņemti vērā iespējamie projekta īstenošanas riski/priekšnosacījumi);

49.2.8. sasniegšanas rādītāju indikatori sniedz skaidru priekšstatu (ir precīzi definēti un izmērāmi) par projekta rezultātu, sasniegto uzlabojumu (ieguvumu) attiecībā pret identificēto stāvokli un ilgtermiņa ietekmi (tai skaitā rezultātiem ir multiplikatīvais efekts un parādīta to ilgtspēja);

49.2.9. projekta aprakstā ir skaidri parādīta administrējošā personāla kompetence, pieredze un profesionālā kvalifikācija;

49.2.10. projekta aprakstā ir pieejama vai tiks nodrošināta nepieciešamā materiāltehniskā bāze;

49.2.11. projekta aprakstā ir skaidri norādīts, kā tiks veikta projekta īstenošanas uzraudzība (tai skaitā kvalitātes un izvēlētās mērķauditorijas apmierinātības izvērtēšanas sistēmas pietiekamība/atbilstība);

49.2.12. projekta gatavības pakāpi uzlabo uzsāktie vai veiktie sagatavo­šanās darbi;

49.2.13. plānotās aktivitātes projekta publicitātei un informācijas izplatī­šanai ir pietiekamas un atbilstošas;

49.2.14. projekta budžetā paredzētās izmaksas projekta īstenošanai ir samērīgas un atbilstošas pašreizējām tirgus cenām;

49.2.15. mērķu sasniegšanai ir izvēlēti ekonomiski izdevīgākie varianti/risinājumi (value for money – izmaksas – rezultāts);

49.2.16. projekta budžets ir detalizēts, skaidri sadalīts pa pozīcijām un izsekojams;

49.2.17. projekta īstenošanai nodrošināts projekta iesniedzēja vai sadarbības partneru (ja attiecināms) pašu finansējums papildus finansējumam neattiecināmo izdevumu segšanai;

49.3. specifiskie kritēriji (7.pielikums):

49.3.1. fonda izvirzītās prioritātes projekta ieviešana atrisina aktuālu problēmu trešo valstu valstspiederīgo integrācijas jomā;

49.3.2. politikas vadlīnijas, projekta iekļaušanās kopējā vīzijā, saderība un nepārklāšanās ar citiem līdzīgiem projektiem;

49.3.3. piedāvātā problēmas risinājuma efektivitāte;

49.3.4. projekta ilgtspēja;

49.3.5. projekta rezultātu lietotāju vai gala labuma guvēju loks, mērķa grupas vajadzību apmierināšanas pakāpe;

49.3.6. projekts paredz labās prakses pārņemšanu vai jaunas pieejas izmantošanu.
50. Ja projekta iesniegums atbilst šo noteikumu 49.1.apakšpunktā minētajiem administratīvajiem kritērijiem, vadošā iestāde virza to tālākai vērtēšanai, lai noteiktu atbilstību šo noteikumu 49.2. un 49.3.apakš­punktā minētajiem kvalitātes un specifiskajiem kritērijiem.
51. Projekta iesniegumu uzskata par neatbilstošu administratīvajiem kritērijiem un to noraida uzreiz, tālāk nevērtējot, ja tas neatbilst kaut vienam no šo noteikumu 49.1.1., 49.1.2., 49.1.3., 49.1.4. un 49.1.5.apakš­punktā minētajiem administratīvajiem kritērijiem.
52. Projekta iesniegumi, kas nav noraidīti saskaņā ar šo noteikumu 51.punktu, tiek vērtēti tālāk atbilstoši šo noteikumu 49.1.6., 49.1.7., 49.1.8., 49.1.9., 49.1.10., 49.1.11., 49.1.12., 49.1.13., 49.1.14., 49.1.15., 49.1.16., 49.1.17., 49.1.18., 49.1.19., 49.1.20., 49.1.21., 49.1.22., 49.1.23., 49.1.24., 49.1.25., 49.1.26., 49.1.27. un 49.1.28.apakšpunktā minētajiem administratīva­jiem kritērijiem.
53. Ja projekta iesniegums neatbilst 15 vai vairāk šo noteikumu 52.punktā minētajiem administratīvajiem kritērijiem, tas tiek uzskatīts par neatbilstošu administratīvajiem kritērijiem, to noraida un tālāk nevērtē.
54. Ja projekta iesniegums neatbilst kaut vienam no šo noteikumu 52.punktā minētajiem administratīvajiem kritērijiem, ievērojot šo noteikumu 53.punktā minētos nosacījumus, vadošā iestāde rakstiski pieprasa projekta iesniedzējam precizēt projekta iesniegumu vai iesniegt papildu informāciju vadošās iestādes noteiktajā termiņā, kas nav īsāks par 10 darbdienām, nosūtot pieprasījumu pa pastu vai elektroniski attiecīgi uz projekta iesniedzēja norādīto juridisko adresi vai elektroniskā pasta adresi.
55. Ja projekta iesniedzējs vadošās iestādes noteiktajā laikā iesniedz precizēto projekta iesniegumu vai nepieciešamo papildinformāciju, projekta iesniegumu vērtē atkārtoti atbilstoši šo noteikumu 52.punktā minētajiem administratīvajiem kritērijiem.
56. Ja projekta iesniedzējs vadošās iestādes noteiktajā termiņā neiesniedz precizēto projekta iesniegumu vai nepieciešamo papildinformāciju vai arī atkārtoti vērtētais projekta iesniegums neatbilst kaut vienam no šo noteikumu 52.punktā minētajiem administratīvajiem kritērijiem, projekta iesniegums tiek uzskatīts par neatbilstošu administratīvajiem kritērijiem, to noraida un tālāk nevērtē.
57. Ja atkārtoti iesniegtais projekta iesniegums atbilst šo noteikumu 52.punktā minētajiem administratīvajiem kritērijiem, vadošā iestāde virza to tālākai vērtēšanai atbilstoši šo noteikumu 49.2. un 49.3.apakš­punktā minētajiem kvalitātes un specifiskajiem kritērijiem.
58. Vadošā iestāde 10 darbdienu laikā pēc izvērtēšanas pabeigšanas pieņem lēmumu par administratīvajiem kritērijiem neatbilstoša projekta iesnie­guma noraidīšanu un informē par to projekta iesniedzēju.
59. Pēc projektu iesniegumu izvērtēšanas atbilstoši šo noteikumu 49.2.apakš­punktā minētajiem kvalitātes kritērijiem vadošā iestāde iesniedz projektu iesniegumus fonda vadības komitejā vērtēšanai atbilstoši šo noteikumu 49.3.apakšpunktā minētajiem specifiskajiem kritērijiem.
60. Kopējo punktu skaitu projekta iesniegumam iegūst, summējot šo noteikumu 49.2.apakšpunktā minēto kvalitātes kritēriju punktu skaitu ar šo noteikumu 49.3.apakš­punktā minēto specifisko kritēriju punktu skaitu. Ja projekta iesniegumu precizē saskaņā ar vadošās iestādes pieprasījumu, kopējo iegūto punktu skaitu nemaina.
61. Vadošā iestāde pēc projektu iesniegumu vērtēšanas atbilstoši šo noteikumu 49.2. un 49.3.apakšpunktā minētajiem kvalitātes un specifiskajiem kritērijiem apkopo projektu iesniegumu sarakstu, kurā sakārto tos prioritārā secībā atbilstoši šo noteikumu 60.punktā minētajā vērtēšanas procesā iegūtajam kopējam punktu skaitam.
62. Vadošā iestāde 10 darbdienu laikā pēc izvērtēšanas pabeigšanas pieņem lēmumu un informē projekta iesniedzēju:

62.1. par projekta iesnieguma noraidīšanu, ja vērtējumā iegūtais kopējais punktu skaits ir līdz 40 procentiem no maksimāli iespējamā punktu skaita;

62.2. par projekta iesnieguma apstiprināšanu ar nosacījumu, ja vērtējumā iegūtais kopējais punktu skaits ir no 41 līdz 74 procentiem no maksimāli iespējamā punktu skaita;

62.3. par projekta iesnieguma apstiprināšanu, ja vērtējumā iegūtais kopē­jais punktu skaits ir vismaz 75 procenti no maksimāli iespējamā punktu skaita.
63. Šo noteikumu 62.2. un 62.3.apakš­punktā minētajā lēmumā var iekļaut šādus nosacījumus:

63.1. projekta iesniegumā norādītā projekta finansējuma plāna precizēšana;

63.2. projekta iesniegumā norādītās projekta budžeta tāmes precizēšana;

63.3. projekta iesnieguma precizēšana, ja tas neatbilst šo noteikumu 49.2.3., 49.2.4., 49.2.5., 49.2.6., 49.2.7., 49.2.9., 49.2.10., 49.2.11., 49.2.13., 49.2.14., 49.2.15. un 49.2.16.apakšpunktā minētajiem kvalitātes kritērijiem vai šo noteikumu 49.3.2. un 49.3.5.apakš­punktā minētajiem specifiskajiem kritērijiem.
64. Pieņemot šo noteikumu 62.2. un 62.3.apakšpunktā minēto lēmumu, apstiprina projektu iesniegumus, kas attiecīgajā aktivitātē ir ieguvuši lielāko punktu skaitu.
65. Ja pēc projektu iesniegumu izvērtēšanas rezultātiem kādā no aktivitātēm finansēšanai atbalstāmo projektu īstenošanai ir nepieciešama mazāka summa par aktivitātei piešķirto finanšu līdzekļu apjomu, fonda vadības komiteja var pieņemt lēmumu pārdalīt atlikušo summu citās aktivitātēs iesniegto projekta iesniegumu finansēšanai.
66. Ja pēc projektu iesniegumu apstiprināšanas gada programmas ietvaros paliek nesadalīti fonda finanšu līdzekļi, vadošā iestāde var organizēt papildu atklāto konkursu minēto līdzekļu sadalīšanai.
67. Ja projektu iesniegumi attiecīgajā aktivitātē ir ieguvuši vienādu punktu skaitu, priekšroka tiek dota tam projekta iesniegumam, kas ieguvis lielāko punktu skaitu atbilstoši šo noteikumu 49.3.apakš­punktā minētajiem specifis­kajiem kritērijiem. Ja specifisko kritēriju punktu skaits ir vienāds, priekšroka tiek dota tam projekta iesniegumam, kas ieguvis lielāko punktu skaitu atbilstoši šo noteikumu 49.2.apakš­punktā minētajiem kvalitātes kritērijiem. Ja kvalitātes kritēriju punktu skaits ir vienāds, gala lēmumu pieņem vadības komiteja.
68. Ja projekta iesniegumu apstiprina, vadošā iestāde piedāvā projekta iesniedzējam noslēgt granta līgumu.
69. Ja projekta iesniegumu apstiprina ar nosacījumu, vadošā iestāde infor­mē projekta iesniedzēju par nepieciešamību veikt precizējumus projekta iesnie­gumā vadošās iestādes noteiktajā termiņā, kas nav īsāks par 10 darbdienām.
70. Ja projekta iesniedzējs vadošās iestādes noteiktajā laikā:

70.1. neiesniedz vadošajai iestādei precizētu projekta iesniegumu, tad granta līgumu neslēdz;

70.2. iesniedz precizēto projekta iesniegumu, vadošā iestāde pārbauda, vai ir izpildīts izvirzītais nosacījums un, ja pēc atkārtotas vērtēšanas tiek konstatēts, ka:

70.2.1. nepieciešamie precizējumi nav veikti vai nav veikti pilnā apmērā, tad granta līgumu neslēdz;

70.2.2. nepieciešamie precizējumi ir veikti pilnā apmērā, vadošā iestāde piedāvā projekta iesniedzējam noslēgt granta līgumu.
71. Vadošā iestāde 10 darbdienu laikā pēc atkārtotās vērtēšanas informē projekta iesniedzēju par šo noteikumu 70.2.apakš­punktā minēto situāciju.
72. Ja atklāta konkursa uzvarētājs atsakās noslēgt granta līgumu, vadošā iestāde piedāvā noslēgt granta līgumu tam projekta iesniedzējam, kas ir saņēmis nākamo lielāko punktu skaitu attiecīgajā aktivitātē.
V. Granta līguma slēgšana
73. Pēc granta līguma noslēgšanas atklāta konkursa uzvarētājs vai ierobežotas atlases pretendents tiek uzskatīts par finansējuma saņēmēju.
74. Granta līguma pielikumā pievieno apstiprināto projekta iesniegumu (izņemot pavaddokumentus).
75. Noslēgtajam granta līgumam pieļaujami grozījumi, ja to mērķis ir precizēt projekta īstenošanas nosacījumus.
76. Ja projekta īstenošanas laikā ir nepieciešamas izmaiņas projektā, tās saskaņo ar vadošo iestādi. Finansējuma saņēmējs iesniedz vadošajā iestādē grozījumu projektu un nepieciešamo izmaiņu pamatojumu.
77. Izmaiņas projektā ir pieļaujamas, ja:

77.1. saskaņā ar Eiropas Komisijas norādījumiem nepieciešams veikt grozījumus projektā;

77.2. ir veiktas izmaiņas normatīvajos aktos, kas attiecas uz projekta īstenošanas jomu;

77.3. projektā iekļautā informācija vairs neatbilst situācijai;

77.4. vadošā iestāde atbalsta vai pieprasa veikt izmaiņas projektā.
78. Vadošā iestāde 20 darbdienu laikā izvērtē finansējuma saņēmēja iesniegto granta līguma grozījumu projektu un tā pamatojumu un informē par pieņemto lēmumu.
79. Vadošā iestāde izbeidz atklātu konkursu vai ierobežotu atlasi, neslēdzot granta līgumu, šādos gadījumos:

79.1. visi iesniegtie projektu iesniegumi ir atzīti par neatbilstošiem projektu vērtēšanas kritērijiem un ir noraidīti, ja nav ievērotas šajos noteikumos minētās prasības;

79.2. ir objektīvs pamatojums (nepārvaramas varas apstākļi, finanšu līdzekļu trūkums, specifiski apstākļi valstī, kas liedz īstenot projektu), kāpēc vadošā iestāde nevar noslēgt granta līgumu ar atklātā konkursa uzvarētāju vai ierobežotās atlases pretendentu.
VI. Kārtība, kādā īsteno tehniskās palīdzības aktivitāti
80. Fonda tehniskās palīdzības aktivitāti īsteno šādas fonda vadībā, kontrolē un uzraudzībā iesaistītās valsts pārvaldes institūcijas (turpmāk – atbildīgās iestādes):

80.1. vadošā iestāde;

80.2. revīzijas iestāde;

80.3. sertificēšanas iestāde.
81. Fonda tehniskās palīdzības aktivitātes projektus atlasa ierobežotas atlases veidā.
82. Fonda tehniskās palīdzības aktivitātes maksimāli pieejamo fonda finansējumu, kā arī tā sadalījumu starp atbildīgajām iestādēm norāda fonda gada programmā.
83. Tehniskās palīdzības aktivitātes īstenošanas attiecināmos izdevumus sedz 100 procentu apmērā no fonda finansējuma.
84. Fonda tehniskās palīdzības aktivitātes atbalstāmās darbības, kā arī tiešās attiecināmās izmaksas ir noteiktas fonda atbilstības nosacījumos.
85. Lai nodrošinātu vadošās iestādes tehniskās palīdzības projekta sagata­vošanu, apstiprināšanu un īstenošanu, kā arī pienācīgu šo funkciju nodalīšanu, vadošā iestāde izdod iekšēju normatīvo aktu. Minētajā normatīvajā aktā nosaka par tehniskās palīdzības projekta sagatavošanu un īstenošanu atbildīgo struktūrvienību vai amatpersonu.
86. Lai nodrošinātu tehniskās palīdzības aktivitātes īstenošanu, vadošā iestāde nosūta aicinājumu iesniegt fonda tehniskās palīdzības projekta iesniegumu (turpmāk – tehniskās palīdzības projekta iesniegums) šo noteikumu 80.2. un 80.3.apakšpunktā minētajām institūcijām un šo noteikumu 85.punktā minētajai struktūrvienībai vai amatpersonai (turpmāk – tehniskās palīdzības projekta iesniedzējs).
87. Šo noteikumu III nodaļas nosacījumi attiecībā uz projektu iesniegumu sagatavošanu ir piemērojami arī attiecībā uz tehniskās palīdzības projektu iesniegumiem, izņemot šo noteikumu 44.1.apakšpunktā minētos nosacījumus.
88. Vadošā iestāde nodrošina tehniskās palīdzības projektu iesniegumu izvērtēšanu atbilstoši administratīvajiem kritērijiem.
89. Ja projekta iesniegums neatbilst kaut vienam administratīvajam kritē­rijam, vadošā iestāde rakstiski pieprasa tehniskās palīdzības projekta iesniedzē­jam precizēt tehniskās palīdzības projekta iesniegumu vai iesniegt papildu informāciju vadošās iestādes noteiktajā termiņā, kas nav īsāks par 10 darbdie­nām, nosūtot pieprasījumu pa pastu uz tehniskās palīdzības projekta iesniedzēja norādīto juridisko adresi.
90. Ja sākotnēji vai atkārtoti iesniegtais tehniskās palīdzības projekta iesniegums atbilst administratīvajiem kritērijiem, vadošā iestāde virza to tālākai vērtēšanai atbilstoši kvalitātes kritērijiem.
91. Vadošā iestāde 10 darbdienu laikā pēc izvērtēšanas pabeigšanas pieņem lēmumu un informē tehniskās palīdzības projekta iesniedzēju:

91.1. par tehniskās palīdzības projekta iesnieguma apstiprināšanu ar nosacījumu, ja vērtēšanas procesā iegūtais kopējais punktu skaits ir līdz 74 procentiem no maksimāli iespējamā punktu skaita;

91.2. par tehniskās palīdzības projekta iesnieguma apstiprināšanu, ja vērtēšanas procesā iegūtais kopējais punktu skaits ir vismaz 75 procenti no maksimāli iespējamā punktu skaita.
92. Šo noteikumu 91.punktā minētajā lēmumā var iekļaut šādus nosacījumus:

92.1. tehniskās palīdzības projekta iesniegumā norādītā projekta finansē­juma plāna precizēšana;

92.2. tehniskās palīdzības projekta iesniegumā norādītās projekta budžeta tāmes precizēšana;

92.3. tehniskās palīdzības projekta iesnieguma precizēšana, ja tas neatbilst šo noteikumu 49.2.3., 49.2.4., 49.2.5., 49.2.6., 49.2.7., 49.2.9., 49.2.10., 49.2.11., 49.2.13., 49.2.14., 49.2.15. un 49.2.16.apakšpunktā minētajiem kvalitā­tes kritērijiem.
93. Ja tehniskās palīdzības projekta iesniegums ir apstiprināts ar nosacījumu, vadošā iestāde informē tehniskās palīdzības projekta iesniedzēju par nepieciešamību veikt precizējumus tehniskās palīdzības projekta iesniegumā vadošās iestādes noteiktajā termiņā, kas nav īsāks par 10 darbdienām.
94. Pēc lēmuma pieņemšanas par tehniskās palīdzības projekta iesnieguma apstiprināšanu vai tehniskās palīdzības projekta iesnieguma apstiprināšanu ar nosacījumu pēc attiecīgo nosacījumu izpildes vadošā iestāde ar fonda tehniskās palīdzības finansējuma saņēmēju slēdz vienošanos (vai izdod iekšējo normatīvo aktu attiecībā uz vadošās iestādes tehniskās palīdzības projektu) par tehniskās palīdzības projekta īstenošanas kārtību.
95. Šo noteikumu 94.punktā minēto vienošanos slēdz (vai izdod iekšēju normatīvo aktu) par visu programmas fonda īstenošanas periodu. Katru gadu, sākot ar 2009.gadu, līdz 1.septembrim tehniskās palīdzības projekta iesniedzējs iesniedz vadošajā iestādē aktualizētu tehniskās palīdzības projektu vai tā attiecīgās sadaļas par nākamajā kalendāra gadā plānotajiem pasākumiem.
96. Vadošā iestāde 20 darbdienu laikā šo noteikumu 95.punktā minēto aktualizēto tehniskās palīdzības projektu vai tā attiecīgas sadaļas pārbauda atbilstoši administratīvajiem un kvalitātes kritērijiem saskaņā ar šo noteikumu VI nodaļā minēto kārtību un noformē kā vienošanās (vai iekšējā normatīvā akta) grozījumus, kā arī informē tehniskās palīdzības projekta iesniedzēju par pieņemto lēmumu.
97. Papildu izmaiņas tehniskās palīdzības projektā ir pieļaujamas atbilstoši šo noteikumu 77.1., 77.2., 77.3. un 77.4.apakšpunktā minētajiem nosacījumiem.
Ministru prezidents I.Godmanis

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās O.Kastēns
1.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 28.oktobra noteikumiem Nr.884
Projekta iesniedzēja apliecinājums

Nr.
p.k.

Apliecinu, ka:

Jā, Nē, N/A1

1.

Projekta īstenošanā netiks pieļauta diskriminācija dzimuma, rases, etniskās izcelsmes, reliģijas vai pārliecības, invaliditātes, seksuālās orientācijas, vecuma dēļ un tiks nodrošinātas vienlīdzīgas iespējas dažādām sabiedrības grupām

2.

Esmu iepazinies ar visiem fonda finansējuma saņemšanas nosacījumiem, tai skaitā ar īstenošanas termiņiem un fonda atbilstības nosacījumiem, un projekta īstenošanas gaitā apņemos tos ievērot. Pieprasītais finansējuma apjoms ir aprēķināts bez kļūdām, un projekta īstenošanas laikā tas nebūs jāprecizē vai jālabo

3.

Projekta iesniegumā un tam pievienotajos dokumentos sniegtā informācija ir patiesa

4.

Projekts tiks īstenots sabiedrības interesēs, un tas neradīs peļņu

5.

Projekta iesniedzēja institūcija vismaz astoņus gadus pēc projekta pabeigšanas uzglabās visu ar fonda projekta īstenošanu saistīto dokumentāciju un informāciju (ja nepieciešams, var to uzrādīt), kā arī piekrīt Latvijas vai Eiropas Savienības institūciju pārstāvju kontrolēm un auditiem pirms projekta apstiprināšanas, projekta īstenošanas laikā un pēc pēdējā maksājuma saņemšanas

6.

Tiks izpildītas visas fonda finansējuma saņemšanas prasības, lai izdevumi, kas veikti pirms granta līguma noslēgšanas ar vadošo iestādi, tiktu attiecināti attiecīgā fonda ietvaros2

7.

Projekta iesniedzēja institūcija nav pasludināta par maksātnespējīgu (tai skaitā neatrodas sanācijas procesā un neatrodas likvidācijas procesā), tās darbība nav apturēta vai pārtraukta vai nav uzsākta tiesvedība par tās darbības izbeigšanu, maksātnespēju vai bankrotu3

8.

Nepastāv spēkā esošs spriedums vai prokurora priekšraksts par sodu, ar ko esmu atzīts par vainīgu krāpšanā, kukuļošanā, komerciālā uzpirkšanā vai krāpšanā, kuras dēļ skartas Latvijas Republikas vai Eiropas Savienības finanšu intereses, vai sodāmība ir dzēsta vai noņemta

9.

Nav konstatēti profesionālās darbības pārkāpumi un nepastāv spēkā stājies tiesas spriedums vai prokurora priekšraksts par sodu, ar ko esmu atzīts par vainīgu nodarījumā saistībā ar savu profesionālo darbību

10.

Neesmu apzināti sniedzis nepatiesu vai sagrozītu informāciju, kā arī neesmu slēpis ar projektu saistītu informāciju

11.

Neesmu ar krimināli vai administratīvi sodāmām darbībām ietekmējis projekta vērtēšanas procesā iesaistītās personas

12.

Projekta iesniedzēja institūcijai ir pieejami stabili un pietiekami finanšu līdzekļi un citi resursi, lai noteiktajā apmērā nodrošinātu savu projekta finansējuma daļu, kā arī projekta ieviešanas nepārtrauktību un īstenošanu paredzētajā termiņā

13.

Projekta iesniedzēja institūcija var nodrošināt projekta īstenošanai nepieciešamo cilvēku skaitu, kuriem ir atbilstošas prasmes, zināšanas un pieredze

14.

Projekta iesniedzēja institūcija nav iesniegusi vienu un to pašu projekta iesniegumu finansēšanai no dažādiem finanšu avotiem, tas ir, tā nepretendē saņemt dubultu finansējumu viena un tā paša projekta īstenošanai, kā arī fonda ietvaros īstenojamās prioritātes nav jau īstenotas vai uzsākta to īstenošana no citiem fondiem

15.

Projekta iesniedzēja institūcija pilnā apmērā ir samaksājusi nodokļus un citus valsts un pašvaldību noteiktos obligātos maksājumus

16.

Projekta iesniedzēja institūcija ir tieši atbildīga par projekta sagatavošanu, ieviešanu un vadību, kā arī par projekta rezultātiem. Projekta iesniedzējs nav starpnieks

17.

Projekta ietvaros nomājamais nekustamais īpašums pirms projekta īstenošanas nekad nav ticis iegādāts ar Eiropas Kopienas finansējuma atbalstu, un projekta iesniedzēja institūcija vai sadarbības partnera institūcija (ja projekts paredz partnerības veidošanu) projekta ieviešanas gaitā nomātos nekustamos īpašumus izmantos atbilstoši fondu atbilstības nosacījumiem

18.

Projekta iesniedzēja institūcija ir atbildīga par iepirkuma procedūras norisi un dokumentēšanu

19.

Tiks nodrošināta sabiedrības informēšana par Eiropas Savienības ieguldījumu fonda projekta īstenošanā

20.

Projekta iesniedzēja institūcija pēc vadošās iestādes pieprasījuma iesniegs nepieciešamo papildu informāciju un dokumentāciju

21.

Vadošajā iestādē iesniegtā projekta iesnieguma elektroniskā versija kompaktdiskā (CD) pilnībā atbilst iesniegtajam projekta iesnieguma oriģinālam

22.

Ar šo es apliecinu, ka ______________________________________________
(projekta iesniedzēja institūcija)

nodrošinās finansējumu Ls_________ apmērā projektam “_______________________________________________________________________________”,
(projekta nosaukums)

ja projekta iesniegums tiks apstiprināts4

Piezīmes.

1 Norāda atbilstošo (“Jā” – atbilst, “Nē” – neatbilst, “N/A” – nav attiecināms).

2 Attiecināms, ja izdevumi veikti pirms granta līguma noslēgšanas ar vadošo iestādi.

3 Nav attiecināms uz tiešajām vai pastarpinātajām valsts pārvaldes iestādēm.

4 Attiecināms, ja projekta iesniedzējs plāno piedalīties projekta īstenošanā ar savu finansējumu (saskaņā ar projekta finansējuma plāna 2.1.apakšpunktu).

 

Apzinos – ja tiks konstatēts, ka esmu apzināti vai nolaidības dēļ sniedzis nepatiesas ziņas, man tiks liegta iespēja saņemt fonda finansējuma atbalstu, un vadošā iestāde vai deleģētā iestāde var vērsties tiesībaizsardzības institūcijās.

Projekta iesniedzēja institūcijas vadītāja vārds, uzvārds ________________________________________________________
Amats ________________________________________________________
Paraksts* __________________________________________________ Z.v.*
Datums* un vieta ________________________________________________

Piezīme * Dokumenta rekvizītus “Paraksts”, “Datums” un “Z.v.” neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās O.Kastēns
2.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 28.oktobra noteikumiem Nr.884
Projekta partnerības apliecinājums (ja projekts paredz partnerības veidošanu)

Nr.
p.k.

Lai nodrošinātu veiksmīgu projekta ieviešanu, projekta iesniedzējs un sadarbības partneris piekrīt šādiem labas partnerības prakses principiem:

Jā, Nē, N/A1

1.

Projekta īstenošanā netiks pieļauta diskriminācija dzimuma, rases, etniskās izcelsmes, reliģijas vai pārliecības, invaliditātes, seksuālās orientācijas, vecuma dēļ un tiks nodrošinātas vienlīdzīgas iespējas dažādām sabiedrības grupām

2.

Pirms projekta iesnieguma iesniegšanas vadošajā iestādē sadarbības partneris ir izlasījis projekta iesniegumu un izprot savu lomu projekta īstenošanā

3.

Sadarbības partneris pilnvaro projekta iesniedzēju parakstīt granta līgumu ar vadošo iestādi un pārstāvēt to visos ar projekta īstenošanu saistītajos darījumos

4.

Projekta iesniedzējam regulāri jākonsultējas ar sadarbības partneri un jāsniedz pilnīga informācija par projekta īstenošanas gaitu

5.

Ja izdevumus veic sadarbības partneris, projekta iesniedzējs uzglabā visu sadarbības partnera ar fonda projekta īstenošanu saistīto dokumentu apliecinātas kopijas vismaz astoņus gadus pēc gada programmas ieviešanas perioda beigām

6.

Projekta iesniedzējs nodos sadarbības partnerim projekta iesniedzēja sastādīto projekta pārskatu kopijas

7.

Projekta iesniedzējs pirms priekšlikumu iesniegšanas par būtiskām izmaiņām projektā (piemēram, izmaiņas, kas saistītas ar aktivitātēm vai partneriem) panāks vienošanos ar sadarbības partneri. Ja šādu vienošanos panākt nav iespējams, projekta iesniedzējs par to informē vadošo iestādi un iesniedz tai attiecīgos priekšlikumus par nepieciešamajām izmaiņām

8.

Sadarbības partneris un projekta iesniedzējs noslēdz rakstisku vienošanos par projekta īstenošanas sadarbību. Viens no vienošanās nosacījumiem ir, ka sadarbības partneris vismaz astoņus gadus pēc projekta pabeigšanas uzglabās savas institūcijas ar fonda projekta īstenošanu saistīto dokumentāciju un informāciju (ja nepieciešams, varēs to uzrādīt), kā arī piekrīt Latvijas Republikas vai Eiropas Savienības institūciju pārstāvju kontrolēm un auditiem pirms projekta apstiprināšanas, projekta īstenošanas laikā un pēc projekta pabeigšanas

9.

Ja izdevumus veic sadarbības partneris un ja projekta iesniegums būs apstiprināts līdzfinansējuma saņemšanai no fonda finanšu līdzekļiem, sadarbības partneris garantē finansējumu šādā apmērā: Ls ______
(tas ir, _____ % no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām2)

Piezīmes.

1 Norāda atbilstošo (“Jā” – atbilst, “Nē” – neatbilst, “N/A” – nav attiecināms).

2 Attiecināms, ja projekta iesniedzējs plāno piedalīties projekta īstenošanā ar savu finansējumu (saskaņā ar projekta finansējuma plāna 2.2.apakšpunktu).

Sadarbības partneris ir izlasījis vadošajā iestādē iesniegtā projekta iesniegumu un piekrīt tā saturam.

Projekta iesniedzējs: Sadarbības partneris:

Projekta iesniedzēja
institūcijas vadītāja
vārds, uzvārds

Sadarbības partnera institūcijas vadītāja
vārds, uzvārds

Amats

Amats

Paraksts*

Z.v.*

Paraksts*

Z.v.*

Datums* un vieta

Datums* un vieta

Piezīme. * Dokumenta rekvizītus “Paraksts”, “Datums” un “Z.v.” neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās O.Kastēns
3.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 28.oktobra noteikumiem Nr.884
Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās O.Kastēns
4.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 28.oktobra noteikumiem Nr.884
Fonda atbilstības nosacījumi

Nosacījumi

I.1. Pamatprincipi

1. Lai izdevumi būtu attiecināmi, tiem jābūt:

a) atbilstošiem fonda mērķiem;

b) atbilstošām darbībām, kas uzskaitītas fondu Eiropas Parlamenta un Padomes lēmumos (turpmāk – pamat­dokumenti);

c) atbilstošiem daudzgadu un gada programmai vai attiecināmiem uz ārkārtas pasākumiem, ja tie veido attie­cīgās gada programmas grozījumus;

d) saprātīgiem un atbilstošiem pareizas finanšu pārvaldības principiem, jo īpaši attiecībā uz izdevīgumu un izmaksu lietderību;

e) tādiem, kas radušies finansējuma saņēmējam vai sadarbības partnerim, kas darbojas Latvijas Republikā, izņemot gadījumus attiecībā uz starptautiskām starpvaldību organizācijām, kuras nodarbojas ar tādu pašu mērķu sasniegšanu, kas noteikti pamatdokumentā. Noteikumus par izdevumu atbilstību piemēro finansējuma saņēmējam un mutatis mutandis arī sadarbības partnerim;

f) saistītiem ar pamatdokumentā definētajām mērķgrupām;

g) tādiem, kas radušies saskaņā ar granta līguma īpašajiem noteikumiem.

2. Ja tiek īstenoti daudzgadu projekti, kuriem fonda finanšu atbalstu piešķir uz laiku līdz trim gadiem, fonda atbilstības nosacījumi attiecināmi tikai uz to projekta daļu, ko finansē gada programmas ietvaros.

3. Fonda atbalstītos projektus nevar finansēt no citiem Eiropas Kopienas budžeta līdzekļiem. Fonda atbalstītos projektus var līdzfinansēt no valsts vai privātā sektora līdzekļiem.

I.2. Projekta budžets

1. Budžetam ir jābūt sabalansētam, t.i., izmaksu kopsummai ir jābūt vienādai ar ienākumu kopsummu.

2. Projekta izmaksas iedala:

a) projekta tiešajās attiecināmajās izmaksās, kuras tieši saistītas ar projekta īstenošanu;

b) projekta netiešajās attiecināmajās izmaksās, kuras nav tieši saistītas ar konkrēto projektu;

c) projekta neattiecināmajās izmaksās.

I.3. Ienākumu un bezpeļņas nosacījums

1. Fonda atbalstītajiem projektiem jābūt bezpeļņas projektiem. Ja ienākumi (finansēšanas avotu ienākumi), ieskaitot ieņēmumus (projekta radītie ieņēmumi), projekta noslēgumā pārsniedz izdevumus (faktiski veiktie atbilstošie izdevumi), attiecīgi samazina fonda ieguldījumu projektā. Visiem projekta ienākumu avotiem jābūt reģistrētiem finansējuma saņēmēja grāmatvedībā, un tiem jābūt identificējamiem un pārbaudāmiem.

2. Projekta ienākumus veido finansiālie ieguldījumi, kas projektam piešķirti no fonda, valsts vai privātajiem līdzekļiem, ieskaitot paša finansējuma saņēmēja ieguldījumu, kā arī paša projekta ieņēmumi, ko projekts iegūst šā pielikuma I.4.sadaļā minētajā atbilstības periodā no pārdošanas, nomas, pakalpojumiem, reģistrēšanās nodevām vai citiem tamlīdzīgiem ienākumiem.

3. Fonda un nacionālā finansējuma ieguldījumu no valsts budžeta, piemērojot bezpeļņas principu, aprēķina, no “kopējām attiecināmajām izmaksām” atņemot “trešo personu ieguldījumu” (finansējuma saņēmēja un sadarbības partneru ieguldījums) un “projekta paša ieņēmumus”. Fonda ieguldījumu iegūst, reizinot minēto starpību ar 75 %, attiecīgi nacionālā finansējuma ieguldījums no valsts budžeta ir 25 %.

I.4. Atbilstības periods

Projekta izmaksām jārodas un attiecīgajiem maksājumiem jābūt izdarītiem (izņēmums ir nolietojuma norakstījumi) pēc tā gada 1.janvāra, kas minēts finansēšanas lēmumā, ar kuru apstiprināta Latvijas Republikas gada programma. Atbilstības periods ir līdz N1+1 gada 31.decembrim, kas nozīmē, ka projekta izdevumiem ir jārodas pirms minētā datuma. Maksājumi var tikt veikti arī pēc N1+1 gada 31.decembra.

Izņēmums no šā pielikuma I.4.sadaļas minētā atbilstības perioda ir:

a) atbalstāmiem projektiem, kas attiecas uz 2007.gada programmu, atbilstības periods ir N+2 (izdevumus var uzskatīt par atbilstošiem no fonda tikai tad, ja tie ir faktiski veikti, agrākais, tā gada 1.janvārī, kurš norādīts finansēšanas lēmumā, ar ko apstiprina gada programmu. Fonda finansētās darbības nedrīkst būt pabeigtas pirms atbilstības sākuma dienas);

b) tehniskā palīdzība Latvijas Republikai.

Piezīme.

N1 – fonda gada programmas uzsākšanas attiecīgais gads.

I.5. Izdevumu uzskaite

1. Izdevumiem jāatbilst finansējuma saņēmēju veiktajiem maksājumiem. Tiem jābūt finanšu (skaidras naudas) transakciju veidā, izņemot nolietojuma norakstījumu izdevumus.

2. Izdevumiem jābūt pamatotiem ar oficiāliem rēķiniem. Ja tas nav iespējams, izdevumus pamato ar uzskaites dokumentiem vai apliecinošiem dokumentiem (tiem ir līdzvērtīgs pierādījums).

3. Izdevumiem jābūt identificējamiem un pārbaudāmiem. Tiem jābūt:

a) norādītiem finansējuma saņēmēja grāmatvedības uzskaites dokumentos;

b) veiktiem saskaņā ar Latvijas Republikas spēkā esošajiem grāmatvedības standartiem un atbilstīgiem finansējuma saņēmēja izdevumu uzskaites praksei;

c) deklarētiem saskaņā ar piemērojamām prasībām nodokļu un sociālās likumdošanas jomā.

4. Attiecīgos gadījumos finansējuma saņēmējiem ir pienākums glabāt uzskaites dokumentu apliecinātas kopijas, kas pamato sadarbības partneru ienākumu un izdevumu saistību ar attiecīgo projektu.

5. Uzskaites datu glabāšanai un apstrādei jābūt atbilstīgai normatīvajiem aktiem datu aizsardzības jomā.

6. Finansējuma saņēmējs nodrošina atsevišķu analītisko datorizēto grāmatvedības uzskaiti saimnieciskiem darījumiem, kas radušies saistībā ar fonda projekta ietvaros īstenotajām darbībām.

7. Finansējuma saņēmējs un tā sadarbības partneri nodrošina informācijas uzkrāšanu par projekta tehnisko un finansiālo progresu, kas ir nepieciešama attiecīgo ziņu sniegšanai. Informāciju uzkrāj finansējuma saņēmēja un tā sadarbības partneru lietvedībā un grāmatvedības uzskaitē, tai skaitā elektroniskajos datu nesējos.

I.6. Teritoriālā darbības joma

1. Izdevumi ir attiecināmi uz tiem finansējuma saņēmējiem vai sadarbības partneriem, kuri darbojas un ir reģistrēti Latvijas Republikā, izņemot starptautiskās starpvaldību organizācijas, kuras nodarbojas ar to mērķu sasniegšanu, kas definēti pamatdokumentā.

2. Trešo valstu sadarbības partneru izmaksas nav attiecināmas.

3. Fonda atbilstīgo darbību izdevumiem jāatbilst šā pielikuma I.1.sadaļas 1.punkta “e” apakšpunktā definēto finansējuma saņēmēju izdevumiem.

4. Pamatdokumenta 4. un 5.pantā minēto darbību izdevumiem jārodas Latvijas Republikas teritorijā, izņemot darbības, kuras attiecas uz pasākumiem, kas trešo valstu valstspiederīgo izcelsmes valstī tiek veikti pirms izceļošanas un dod viņiem iespēju apgūt integrācijai nepieciešamās zināšanas un iemaņas, piemēram, profesionālo izglītību, informācijas materiālu izplatīšanu, daudzpusīgus pilsoniskas ievirzes kursus un valodu mācīšanu.

5. Projekta sadarbības partneri, kas reģistrēti un darbojas trešajās valstīs, var piedalīties projektā, neradot tam izmaksas, tādējādi šādu sadarbības partneru izdevumi nav attiecināmi. Iepriekš minētais neattiecas uz starptautiskajām starpvaldību organizācijām.

II. Attiecināmo izmaksu kategorijas

II.1. Tiešās attiecināmās izmaksas

Tiešās attiecināmās izmaksas ir izmaksas, kas tieši saistītas ar projekta īstenošanu, un tās iekļauj projekta budžeta aprēķinā.

II.1.1. Personāla izmaksas

1.1.1. Vispārīgie nosacījumi

1. Personāla izmaksas ir attiecināmas tikai uz tām personām, kurām ir nozīmīga loma projekta īstenošanā – projekta vadītāji un citi personāla locekļi, kas iesaistīti projekta īstenošanā, piemēram, projekta pasākumu plānošanā, pasākumu īstenošanā (vai pārraudzībā).

Izmaksas attiecībā uz citiem finansējuma saņēmēja personāla locekļiem, kuriem ir tikai atbalsta funkcijas (piemēram, iestādes vadītājs, grāmatvedis, sagādnieks (iepirkumu speciālists), personāldaļa, datortehnikas speciālists, administratīvais palīgs, sekretārs), nav attiecināmas kā tiešās attiecināmās izmaksas, un tās uzskata par netiešajām attiecināmajām izmaksām.

2. Personāla izmaksas apraksta detalizētā izdevumu aprēķinā, norādot funkcijas, personāla locekļu skaitu un vārdus. Ja personu vārdi vēl nav zināmi vai tos nevar atklāt, sniedz norādes par tās personas profesionālo un tehnisko kvalifikāciju, kurai uzticēs īstenot nozīmīgas projekta funkcijas vai uzdevumus.

3. Projektam piešķirtās personāla izmaksas – algas, sociālās apdrošināšanas iemaksas un citas atalgojuma izmaksas – ir attiecināmas, ja tās nepārsniedz finansējuma saņēmēja parastās atalgojuma shēmas vidējās lik­mes. Attiecīgos gadījumos var norādīt darba devēja parasti veiktās iemaksas, izņemot prēmijas, veicināšanas maksājumus vai peļņas sadales shēmas. Nodevas, nodokļi vai maksājumi (jo īpaši algām piemērojamie tiešie nodokļi un sociālās apdrošināšanas maksājumi), kas attiecas uz fonda finansētiem projektiem, uzskatāmi par attiecināmām izmaksām tikai tad, ja tie faktiski piemēroti tiešajam finansējuma saņēmējam.

1.1.2. Īpašie nosacījumi attiecībā uz valsts struktūru personāla izmaksām

To valsts struktūru personāla izmaksas, kas īsteno projektu, uzskatāmas par attiecināmām tiešajām izmaksām tikai šādos gadījumos:

1. Finansējuma saņēmējs personu ir pieņēmis darbā uz līguma pamata, lai īstenotu projektu.

2. Persona, ko finansējuma saņēmējs pastāvīgi nodarbina uz nenoteiktu laiku, pilda ar projekta īstenošanu īpaši saistītus uzdevumus kā virsstundu darbu vai ar organizācijas lēmumu ir norīkota pildīt uzdevumus, kas ir īpaši saistīti ar projekta īstenošanu un neietilpst viņa (viņas) ikdienas darba pienākumos, un organizācija pieņem darbā citu personu, kas aizvieto minēto personu un pilda viņa (viņas) ikdienas darba pienākumus.

II.1.2. Komandējumu un uzturēšanās izmaksas

1. Komandējumu un uzturēšanās izdevumi ir attiecināmās tiešās izmaksas tikai attiecība uz:

a) finansējuma saņēmēja personāla locekļiem, kuru izmaksas ir definētas kā attiecināmas šā pielikuma II.1.1.sadaļā;

b) finansējuma saņēmēja personāla locekļiem, kuri tikai pamatotos izņēmuma gadījumos atbilstoši šā pielikuma II.1.1.sadaļai pilda atbalsta funkcijas.

2. Komandējumu izmaksas ir attiecināmas, pamatojoties uz faktiskajām izmaksām. Atmaksājamo izdevumu likmes nosaka, pamatojoties uz lētāko sabiedriskā transporta veidu, un lidojumi ir pieļaujami tikai tad, ja ceļojums ir garāks par 800 km (turp un atpakaļ) vai galamērķis ģeogrāfisku īpatnību dēļ attaisno aviosatiksmes izvēli. Iekāpšanas biļetes ir jāsaglabā. Ja izmanto personisko automašīnu, atmaksājamos izdevumus aprēķina, pamatojoties uz sabiedriskā transporta izmaksām vai nobrauktā attāluma likmēm, vai finansējuma saņēmēja parasti izmantotiem noteikumiem.

3. Uzturēšanās izmaksas ir attiecināmas, pamatojoties uz faktiskajām izmaksām vai dienas naudu. Ja organi­zācijai ir savas dienas naudas likmes (uzturēšanās nauda), tās piemēro, ievērojot Latvijas Republikā noteikto maksimālo likmi saskaņā ar tiesību normām un praksi. Uzturēšanās nauda ietver vietējā transporta (ieskaitot braucienus ar taksometru), nakšņošanas, ēdināšanas, vietējo telefona sakaru un citas papildu izmaksas.

II.1.3. Aprīkojuma izmaksas

1.3.1. Vispārīgie nosacījumi

1. Izmaksas par aprīkojuma iegādi ir attiecināmas tikai tad, ja tās ir būtiski nepieciešamas projekta īsteno­šanai.

2. Aprīkojumam jābūt ar tehniskām iezīmēm, kas nepieciešamas projekta īstenošanai, un jāatbilst spēkā esošajām normām un standartiem.

3. Izmaksas par aprīkojuma iegādi tiek attiecinātas, pamatojoties uz iegādāto pamatlīdzekļu nolietojuma norakstījumiem, īres vai nomas izmaksām.

4. Izmaksas par ikdienas administratīvo aprīkojumu (piemēram, drukas ierīce, klēpjdators, kopētājs, tālrunis, kabeļi) nav tiešās attiecināmās izmaksas, un tās uzskata par netiešajām attiecināmajām izmaksām.

5. Izvēle starp īri, nomu vai pirkumu vienmēr jāpamato ar vislētāko variantu (finansējuma saņēmējam ir jāsaglabā dokumenti, kas pamato, ka izvēlētais variants ir vislētākais). Ja īre vai noma nav iespējama projekta īstermiņa rakstura dēļ vai aprīkojuma vērtības straujas krišanās dēļ, pirkums ir pieļaujams un nolietojuma norakstījumu izdevumus var uzskatīt par attiecināmiem, pamatojoties uz normatīvajiem aktiem par nolietojuma norakstījumiem.

1.3.2. Noma un īre

Izdevumi saistībā ar nomu vai īri var pretendēt uz finansējumu, ievērojot nomas vai īres termiņu saistībā ar projekta mērķiem.

1.3.3. Pirkumi

1. Ja aprīkojumu pērk pirms projekta īstenošanas vai tā īstenošanas laikā, attiecināma ir tikai tā nolietojuma norakstījumu izdevumu daļa, kas atbilst aprīkojuma izmantošanas laikposmam un faktiskās izmantošanas apjomam projekta vajadzībām.

2. Izmaksas attiecībā uz aprīkojumu, kas pirkts pirms projekta sākšanās, bet kuru izmanto projekta vajadzībām, ir attiecināmas, pamatojoties uz nolietojuma norakstījumiem. Tomēr šīs izmaksas nav attiecināmas, ja aprīkojums iegādāts, izmantojot Eiropas Kopienas subsīdijas.

3. Aprīkojuma iegādes izmaksas atbilst parastajai tirgus cenai, un attiecīgajai priekšmetu vērtībai aprēķina nolietojumu saskaņā ar finansējuma saņēmējam piemērojamiem nodokļu un grāmatvedības noteikumiem.

1.3.4. Atsevišķiem priekšmetiem, kuru vērtība ir mazāka par EUR 1000, visa pirkuma summa ir attiecināmās izmaksas, ja aprīkojums nopirkts projekta īstenošanas pirmajos trijos mēnešos.

II.1.4. Nekustamais īpašums

1.4.1. Vispārīgie nosacījumi

1. Izmaksas nekustamā īpašuma nomai ir attiecināmās izmaksas.

2. Ja nekustamais īpašums tiek nomāts, tam jābūt ar tehniskām iezīmēm, kas nepieciešamas projekta īstenošanai, un jāatbilst spēkā esošajām normām un standartiem.

1.4.2. Noma

Finansējumu nekustamā īpašuma nomai var saņemt, ja pastāv izprotama saikne starp nomu un attiecīgā projekta mērķiem un ir ievēroti šādi nosacījumi:

a) nekustamais īpašums nav iegādāts, izmantojot Eiropas Kopienas subsīdijas;

b) nekustamais īpašums izmantojams tikai projekta īstenošanai. Pretējā gadījumā attiecināma ir tikai tā izmaksu daļa, kas ir proporcionāla projekta vajadzībām.

II.1.5. Palīgmateriāli un vispārīgie pakalpojumi

1. Palīgmateriālu, piegādes un citu vispārīgo pakalpojumu izmaksas ir attiecināmas, ja tās ir identificējamas un tieši nepieciešamas projekta īstenošanai.

2. Biroja preču piegādes izmaksas, kā arī visu veidu sīku administratīvo palīgmateriālu piegādes izmaksas, reprezentācijas izmaksas un izmaksas par vispārīgajiem pakalpojumiem (piemēram, tālrunis, internets, pasts, biroja uzkopšana, komunālie pakalpojumi, apdrošināšana, personāla mācības un darbā pieņemšanas izmaksas) nav tiešās attiecināmās izmaksas. Tās ietilpst netiešajās attiecināmajās izmaksās atbilstoši šā pielikuma II.2.sadaļai.

II.1.6. Apakšuzņēmumu līgumi (iepirkumi)

1. Finansējuma saņēmējam jābūt spējīgam pašam īstenot projekta pasākumus, tāpēc finansējuma saņēmējs nevar noslēgt apakšlīgumu par projekta īstenošanu. Apakšlīgumu slēgšanas iespējai jābūt ierobežotai, un tā nedrīkst pārsniegt 40 % no projekta tiešajām attiecināmajām izmaksām, izņemot projekta iesniedzēja īpaši pamatotus gadījumus, kad saņemta iepriekšēja vadošās iestādes piekrišana.

2. Fonda finansējumu nevar saņemt par šādiem apakšlīgumiem:

a) projekta vispārējās pārvaldības uzdevumu apakšlīgumi;

b) apakšlīgumi, kuri palielina projekta izmaksas, taču nerada samērīgu papildu vērtību;

c) apakšlīgumi ar starpniekiem vai konsultantiem, maksājumu nosakot procentuāli no projekta kopējām izmaksām, ja vien tiešais finansējuma saņēmējs šāda veida maksājumu nav pamatojis, pamatojoties uz veiktā darba vai pakalpojumu faktisko vērtību.

3. Attiecībā uz visiem apakšlīgumiem finansējuma saņēmējs izvirza prasību, ka apakšuzņēmējs apņemas revīzijas un kontroles iestādēm sniegt visu nepieciešamo informāciju par apakšuzņēmuma darbībām.

II.1.7. Izmaksas, kas tieši izriet no nosacījumiem saistībā ar Eiropas Savienības finansējumu

Izmaksas, kas nepieciešamas, lai izpildītu ar Eiropas Savienības finansējumu saistītās prasības (piemēram, izmaksas, kas saistītas ar publicitāti, pārskatāmību, projektu novērtējumu, neatkarīgu revīziju, bankas garantijām, tulkošanas izmaksas), ir tiešās attiecināmās izmaksas (minētās izmaksas iekļaujamas administrēšanas izmaksās).

II.1.8. Ekspertu pakalpojumi

Maksa par juridiskajām konsultācijām, notāru pakalpojumiem vai tehnisko un finanšu ekspertu atalgojums ir tiešās attiecināmās izmaksas.

II.1.9. Īpašās izmaksas saistībā ar mērķgrupām

Nav attiecināms.

II.1.10. Ārkārtas pasākumi

Nav attiecināms.

II.2. Netiešās attiecināmās izmaksas

1. Netiešās attiecināmās izmaksas ir to izdevumu kategorija, kas neatbilst īpašajām ar projektu tieši saistītajām izmaksām. Fiksētu procentu likmi no kopējā tiešo attiecināmo izmaksu apjoma var attiecināt uz projektu kā netiešās attiecināmās izmaksas, ja:

a) netiešās attiecināmās izmaksas ir minimālas;

b) netiešās attiecināmās izmaksas ir paredzētas projekta plānotajā budžetā;

c) netiešās attiecināmās izmaksas neietver izmaksas, kas iekļautas kādā citā budžeta pozīcijā;

d) netiešās attiecināmās izmaksas netiek finansētas no citiem avotiem. Organizācijas, kas no Eiropas Savienības budžeta un (vai) dalībvalstīm saņem subsīdijas darbības nodrošināšanai, nevar projekta budžeta plānā iekļaut netiešās attiecināmās izmaksas;

e) projekta netiešās attiecināmās izmaksas nedrīkst pārsniegt 20 % no projekta kopējām tiešajām attiecināmajām izmaksām, savukārt, ja projekts tiek apstiprināts ierobežotas projektu atlases kārtībā vai projekta iepirkumu (apakšlīgumu) kopsumma pārsniedz 40 % no projekta tiešajām attiecināmajām izmaksām, projekta netiešo attiecināmo izmaksu proporcija samazinās līdz 10 %.

2. Netiešajās attiecināmajās izmaksās var iekļaut šādus izdevumus:

a) personāla izmaksas, kas nav attiecināmas kā tiešās izmaksas saskaņā ar šā pielikuma II.1.1.sadaļas 1.1.1.apakšsadaļas 1.punktu;

b) administrācijas un pārvaldības izmaksas, piemēram, šā pielikuma II.1.5.sadaļas 2.punktā minētās izmaksas;

c) maksa un nodevas par bankas pakalpojumiem (izņemot bankas garantijas saskaņā ar šā pielikuma II.1.7.sadaļu);

d) nekustamā īpašuma amortizācijas un uzturēšanas izmaksas, kas saistītas ar ikdienas administratīvajām darbībām;

e) visas izmaksas, kas ir saistītas ar projektu, bet kurām nav piemērojama šā pielikuma II.1.sadaļa.

III. Neattiecinā­mās izmaksas

Neattiecināmās izmaksas ir šādas:

a) pievienotās vērtības nodoklis, izņemot, ja finansējuma saņēmējs var pierādīt, ka viņš nespēj to atgūt;

b) kapitāla peļņa, parādi un parādu apkalpošanas izmaksas, debeta procenti, ārvalstu valūtas maiņas komisijas maksa un zaudējumi valūtas kursa svārstību dēļ, uzkrājumi zaudējumiem vai iespējamām saistībām nākotnē, procentu maksājumi, apšaubāmi parādi, soda naudas, finansiālas sankcijas, ar tiesāšanos saistītas izmaksas un pārmērīgi vai neapdomāti izdevumi;

c) reprezentācijas izmaksas, kas attiecas tikai uz projekta darbiniekiem. Ir pieļaujamas saprātīgas reprezentācijas izmaksas saviesīgiem pasākumiem, ko attaisno projekta veids, piemēram, izmaksas projekta noslēguma pasākumam vai projekta koordinācijas grupas sanāksmēm;

d) izmaksas, ko deklarējis finansējuma saņēmējs un kas attiecas uz citu projektu vai darba programmu, kura saņem Eiropas Kopienas subsīdiju;

e) zemes iegāde;

f) personāla izmaksas ierēdņiem, kas piedalās projekta īstenošanā, veicot uzdevumus, kuri ietilpst to ikdienas darba pienākumos;

g) ieguldījumi natūrā.

IV. Izmaksas, ko sedz ar piešķirtajiem ienākumiem

Pamatotos gadījumos par nacionālā līdzfinansējuma daļu uzskatāmas šādas izmaksas valsts sektora pamatdarbiniekiem:

1. Finansējuma saņēmēja un projekta partneru ieguldījums projekta līdzfinansēšanā daļēji var izpausties kā darbs, ko veic šajās struktūrās nodarbinātie un projektā iesaistītie ierēdņi vai darbinieki. Šādos gadījumos minētās izmaksas saskaņā ar šā pielikuma II.1.1.sadaļu nav attiecināmas ne kā tiešās, ne arī kā netiešās personāla izmaksas, bet gan kā izmaksas, kuras attiecas uz piešķirtajiem ienākumiem.

2. Šādi ieguldījumi nedrīkst pārsniegt 50 % no nacionālā līdzfinansējuma ieguldījuma. Šajā gadījumā piemēro šādus nosacījumus:

a) valsts ierēdņu vai darbinieku uzdevumi ir saistīti ar projekta īstenošanu un neizriet no attiecīgiem likumdošanā paredzētiem valsts iestādes uzdevumiem;

b) ierēdņi, kuriem ir uzticēts īstenot projektu, ir norīkoti ar oficiālu kompetentas iestādes lēmumu;

c) šo ieguldījumu vērtību var revidēt, un tā nedrīkst pārsniegt attiecīgi ar valsts iestādes grāmatvedības dokumentiem pierādāmās faktiskās izmaksas.

V. Tehniskā palīdzība

1. Ievērojot ierobežojumus, kas noteikti katra fonda pamatdokumentā (pantā par tehnisko palīdzību pēc dalībvalstu ierosmes), katrai gada programmai ir atbilstīgi šādi tehniskās palīdzības pasākumi:

a) izdevumi, kas saistīti ar priekšdarbiem, atlasi, novērtējumu, pārvaldību un uzraudzību (ieskaitot datortehniku un palīgmateriālus);

b) izdevumi, kas saistīti ar darbību vai projektu revīzijām un pārbaudēm uz vietas;

c) izdevumi, kas saistīti ar darbību vai projektu novērtēšanu;

d) izdevumi, kas saistīti ar informāciju, tās izplatīšanu un pārskatāmības nodrošināšanu attiecībā uz darbībām;

e) iegādes, uzstādīšanas un uzturēšanas izdevumi datorsistēmām, kas saistītas ar fondu pārvaldību, pārraudzību un novērtēšanu;

f) izdevumi pārraudzības komiteju un apakškomiteju sanāksmju organizēšanai saistībā ar veicamo darbību īstenošanu. Šie izdevumi var būt arī ekspertu un citu šo komiteju dalībnieku izmaksas, ieskaitot dalībniekus no trešajām valstīm, ja viņu dalība ir būtiska darbību efektīvai īstenošanai;

g) izdevumi, kas saistīti ar algām, ieskaitot sociālās apdrošināšanas iemaksas, ir attiecināmi vienīgi attiecībā uz:

– valsts civildienesta ierēdņiem vai citām valsts amatpersonām, kas ar oficiālu kompetentās iestādes lēmumu uz laiku norīkotas veikt uzdevumus, kuri minēti šā punkta “a”, “b”, “c”, “d”, “e” un “f” apakšpunktā;

– pārējiem darbiniekiem, ko nodarbina šā punkta “a”, “b”, “c”, “d”, “e” un “f” apakšpunktā minēto uzdevumu veikšanai;

– norīkojuma vai nodarbināšanas termiņš nedrīkst pārsniegt pēdējo izdevumu atbilstības dienu, kas noteikta lēmumā, ar kuru apstiprina tehnisko palīdzību.

2. Tehniskās palīdzības ietvaros var finansēt izdevumus, kas radušies vadošajai iestādei, deleģētajai iestādei, revīzijas iestādei, sertificēšanas iestādei.

3. Ar tehnisko palīdzību saistītajiem pasākumiem un attiecīgajiem maksājumiem jābūt veiktiem pēc tā gada 1.janvāra, kas minēts finansēšanas lēmumā, ar kuru apstiprinātas dalībvalsts gada programmas. Atbilstības periods ir līdz N1+2 gada jūnija beigām vai līdz jebkuram vēlākam datumam, kas atbilst gada programmas īstenošanas noslēguma ziņojuma iesniegšanas termiņam.

4. Visi publiskie iepirkumi veicami saskaņā ar Publisko iepirkumu likumu.

5. Tehniskās palīdzības pasākumus var īstenot vienam fondam kopā ar tehniskās palīdzības pasākumiem citiem vai visiem fondiem. Šajā gadījumā tikai tā izmaksu daļa, kas izmantota kopīgā pasākuma īstenošanai attiecībā uz šo fondu, var būt attiecināma šā fonda finansēšanai, un dalībvalstis nodrošina, ka:

a) kopīgo pasākumu izdevumu daļu finansē no atbilstošā fonda saprātīgā un pārbaudāmā veidā;

b) neveidojas izmaksu dubulta finansēšana.

6. Noteikumu 44.1.apakšpunktā noteiktās proporcijas izņēmums ir tehniskās palīdzības aktivitātes, kuru ieviešanas attiecināmos izdevumus sedz 100 procentu apmērā no fonda finansējuma.

Piezīme.

N1 – fonda gada programmas uzsākšanas attiecīgais gads.

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās O.Kastēns
5.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 28.oktobra noteikumiem Nr.884
Projekta iesnieguma vērtēšanas administratīvie kritēriji

Nr.
p.k.

Kritēriji

I. Projekta iesniegšanas un projekta iesniedzēja atbilstība

1.1.

Projekta iesniedzējs vai viņa pilnvarotā persona projekta iesniegumu ir iesniegusi personīgi, nosūtījusi pa pastu vai iesniegusi elektroniskā formā atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu

1.2.

Projekta iesniegums ir iesniegts noteiktajā termiņā

1.3.

Projekta iesnieguma iesniedzējs vai sadarbības partneris (ja attiecināms) ir Latvijas Republikas tiešā vai pastarpinātā valsts pārvaldes iestāde, atvasināta publiskā persona, cita valsts iestāde, privāto tiesību juridiskā persona vai starptautiska starpvaldību organizācija, kas darbojas attiecīgā fonda jomā

1.4.

Projekta iesniedzējs vai sadarbības partneris (ja attiecināms) ir maksātspējīgs, tai skaitā neatrodas sanācijas vai likvidācijas procesā

1.5.

Projekta iesnieguma iesniedzējam vai projekta sadarbības partnerim (ja attiecināms) nav nodokļu parādu

II. Projekta iesnieguma formālā atbilstība

2.1.

Projekta iesniegums ir iesniegts divos cauršūtos (caurauklotos) oriģināleksemplāros (vienam projekta iesnieguma oriģināleksemplāram papildus ir pievienoti pavaddokumenti) kopā ar elektronisko versiju kompaktdiskā (CD) vai arī projekta iesniegums ir iesniegts elektroniskā formā atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu

2.2.

Iesniegtie projekta iesnieguma oriģināleksemplāri atbilst viens otram un projekta iesnieguma elektroniskajai versijai kompaktdiskā (CD) (izņemot papildus pievienotos dokumentus) (ja attiecināms)

2.3.

Iesniegtie projekta iesnieguma oriģināleksemplāri ir atbilstoši noformēti (ja attiecināms)

2.4.

Projekta iesniegumu, projekta iesniedzēja apliecinājumu un projekta partnerības apliecinājumu (ja attiecināms) ir parakstījušas atbildīgās amatpersonas

2.5.

Projekta iesniegums sagatavots datorrakstā

2.6.

Projekta iesnieguma lapas ir numurētas (izņemot papildus pievienotos dokumentus)

2.7.

Projekta iesniegums sagatavots latviešu valodā

III. Projekta iesnieguma saturiskā atbilstība

3.1.

Projekta iesniegumam ir pievienoti un pilnībā aizpildīti visi pielikumi un iesniegti visi nepieciešamie pavaddokumenti

3.2.

Projekta iesniegums sagatavots atbilstoši projekta iesnieguma veidlapai (projektā ir iekļautas un aizpildītas visas uz projekta iesniegumu attiecināmās sadaļas)

3.3.

Pieprasītais fonda finansējuma un nacionālā līdzfinansējuma apjoms ir aprēķināts aritmētiski pareizi un ir ievērota finansējuma proporcija

3.4.

Projekta finanšu aprēķini veikti latos un ir aritmētiski precīzi un pareizi izstrādāti

3.5.

Projekta budžets ir sabalansēts (attiecināmo izmaksu kopsumma ir vienāda ar ienākumu kopsummu)

3.6.

Projekta budžetā paredzētās izmaksas atbilst attiecināmo izmaksu klasifikācijai

3.7.

Projekta netiešās attiecināmās izmaksas nepārsniedz 20 % no projekta kopējām tiešajām attiecināmajām izmaksām vai, ja projekts tiek apstiprināts ierobežotās atlases kārtībā, projekta iepirkumu (apakšlīgumu) kopsumma pārsniedz 40 % no projekta tiešajām attiecināmajām izmaksām, projekta netiešo attiecināmo izmaksu proporcija nepārsniedz 10 % no projekta kopējām tiešajām attiecināmajām izmaksām

3.8.

Projekta neattiecināmo izmaksu segšanai ir paredzēts projekta iesniedzēja piesaistītais līdzfinansējums (ja attiecināms)

3.9.

Projekta iepirkumu plānā norādītās atsauces uz pasākumu numuriem, izmaksu kodiem, kā arī budžeta tāmes kodiem ir atbilstošas projekta iesniegumā norādītajiem pasākumiem un budžeta tāmes pozīcijām

3.10.

Projekta iepirkumu plānā ir izvēlēts pareizs iepirkuma veids attiecībā pret iepirkuma priekšmetu

3.11.

Projekta iepirkumu plānā ir izvēlēta pareizā iepirkuma metode attiecībā pret iepirkuma veidu un paredzamo līgumcenu

3.12.

Projekta iepirkumu plāns atkarībā no projekta iesniedzēja juridiskā statusa atbilst publisko iepirkumu jomu reglamentējošo normatīvo aktu prasībām

3.13.

Ja projekta iesniegumā plānotais iepirkumu apjoms pārsniedz 40 % no projekta kopējām tiešajām attiecināmajām izmaksām, ir iesniegts attiecīgs pamatojums

3.14.

Projekta ieviešanas kalendāra plānā ir paredzēts iepirkuma metodei atbilstošs iepirkuma procedūras laiks

3.15.

Projekta iesniegumā norādītie īstenošanas termiņi nepārsniedz attiecīgā fonda gada programmas īstenošanas periodu

3.16.

Projekta iesniegumā ir ievērots attiecīgā fonda pasākumu īstenošanas teritoriālais darbības loks

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās O.Kastēns
6.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 28.oktobra noteikumiem Nr.884
Projekta iesnieguma kvalitātes kritēriji

Nr.
p.k.

Kritēriji

Vērtējums

I. Projekta atbilstība

1.1.

Projekta aprakstā ir skaidri definēts projekta vispārīgais un projekta specifiskais mērķis

0–5

1.2.

Projekta atbilstība fonda mērķiem, izvirzītajām prioritātēm un atbalstāmajām aktivitātēm

0–5

1.3.

Projekta ietvaros veicamo darbību atbilstība fonda atbalstāmo darbību veidiem

0–5

P

II. Projekta pamatojums

2.1.

Projekta iesniegums pamato izvēlētās mērķa grupas vajadzības un ir sniegts mērķa grupas raksturojums (piemēram, dalījums pēc dzimuma, vecuma, invaliditātes, etniskās piederības)

0–5

P

2.2.

Projekta iesniegumā ir definēta un pamatota problēma

0–5

P

2.3.

Projekta aprakstā ir skaidri parādīta savstarpēja sasaiste starp projektā esošo situāciju, identificētajām problēmām, izvirzītajiem mērķiem un plānotajiem projekta rezultātiem

0–5

P

2.4.

Projekta pasākumi ir skaidri definēti, samērīgi ar plānoto īstenošanas laika grafiku un nodrošina kvalitatīvu projekta rezultātu sasniegšanu (tai skaitā ņemti vērā iespējamie projekta īstenošanas riski/priekšnosacījumi)

0–5

P

2.5.

Sasniegšanas rādītāju indikatori sniedz skaidru priekšstatu (ir precīzi definēti un izmērāmi) par projekta rezultātu, sasniegto uzlabojumu (ieguvumu) attiecībā pret identificēto stāvokli un ilgtermiņa ietekmi (tai skaitā rezultātiem ir multiplikatīvais efekts un parādīta to ilgtspēja)

0–5

P

III. Projekta ieviešanas kapacitāte

3.1.

Projekta aprakstā ir skaidri parādīta administrējošā personāla kompetence, pieredze un profesionālā kvalifikācija

0–3

P

3.2.

Projekta aprakstā ir pieejama vai tiks nodrošināta nepieciešamā materiāltehniskā bāze

0–3

P

3.3.

Projekta aprakstā ir skaidri norādīts, kā tiks veikta projekta īstenošanas uzraudzība (tai skaitā kvalitātes un izvēlētās mērķauditorijas apmierinātības izvērtēšanas sistēmas pietiekamība/atbilstība)

0–3

P

3.4.

Projekta gatavības pakāpi uzlabo uzsāktie vai veiktie sagatavošanās darbi

0–3

3.5.

Plānotās aktivitātes projekta publicitātei un informācijas izplatīšanai ir pietiekamas un atbilstošas

0–3

P

IV. Projekta budžets, izmaksu pamatojums un efektivitāte

4.1.

Projekta budžetā paredzētās izmaksas projekta īstenošanai ir samērīgas un atbilstošas pašreizējām tirgus cenām

0–5

P

4.2.

Mērķu sasniegšanai ir izvēlēti ekonomiski izdevīgākie varianti/risinājumi (value for money – izmaksas – rezultāts)

0–5

P

4.3.

Projekta budžets ir detalizēts, skaidri sadalīts pa pozīcijām un izsekojams

0–5

P

4.4.

Projekta īstenošanai nodrošināts projekta iesniedzēja vai sadarbības partneru (ja attiecināms) pašu finansējums papildus finansējumam neattiecināmo izdevumu segšanai

0–5

Maksimālais punktu skaits

75

Piezīmes.

1. Katram kvalitātes kritērijam piešķir noteiktu punktu skaitu saskaņā ar šādu vērtējumu:

1.1. ja maksimāli iespējamais punktu skaits ir “5”, tad kritērijs jāvērtē ar punktiem no 0 līdz 5 atbilstoši šādam vērtējumam: “0” – neatbilst kritērijam, “1” – ļoti zema atbilstība, “2” – zema atbilstība, “3” – daļēja atbilstība, “4” – gandrīz pilnīga atbilstība, “5” – pilnīga atbilstība;

1.2. ja maksimāli iespējamais punktu skaits ir “3”, tad kritērijs jāvērtē ar punktiem no 0 līdz 3 atbilstoši šādam vērtējumam: “0” – neatbilst kritērijam, “1” – ļoti zema atbilstība, “2” – daļēja atbilstība, “3” – pilnīga atbilstība.

2. P – ja projekta iesniegumā sniegtā informācija neatbilst attiecīgajam projektu vērtēšanas kritērijam, tā ir precizējama.

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās O.Kastēns
7.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 28.oktobra noteikumiem Nr.884
Projekta iesnieguma specifiskie kritēriji

Nr.
p.k.

Kritēriji

Vērtējums

1.

Fonda izvirzītās prioritātes projekta ieviešana atrisina aktuālu problēmu trešo valstu valstspiederīgo integrācijas jomā

0–5

2.

Politikas vadlīnijas, projekta iekļaušanās kopējā vīzijā, saderība un nepārklāšanās ar citiem līdzīgiem projektiem

0–5

P

3.

Piedāvātā problēmas risinājuma efektivitāte

0–5

4.

Projekta ilgtspēja

0–5

5.

Projekta rezultātu lietotāju vai gala labuma guvēju loks, mērķa grupas vajadzību apmierināšanas pakāpe

0–5

P

6.

Projekts paredz labās prakses pārņemšanu vai jaunas pieejas izmantošanu

0–5

Maksimālais punktu skaits

30

Piezīmes.

1. Katram specifiskajam kritērijam piešķir noteiktu punktu skaitu no 0 līdz 5 saskaņā ar šādu vērtējumu: “0” – neatbilst kritērijam, “1” – ļoti zema atbilstība, “2” – zema atbilstība, “3” – daļēja atbilstība, “4” – gandrīz pilnīga atbilstība, “5” – pilnīga atbilstība.

2. P – ja projekta iesniegumā sniegtā informācija neatbilst attiecīgajam projektu vērtēšanas kritērijam, tā ir precizējama.

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās O.Kastēns

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!