• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs: Tiekoties ar Maķedonijas premjerministra vietnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2008., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājam

Vēl šajā numurā

31.10.2008., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs: Tiekoties ar Maķedonijas premjerministra vietnieku

 

29.oktobrī tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš tikās ar bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas premjerministra vietnieku Eiropas integrācijas lietās Ivicu Bocevski un pārrunāja abu valstu integrāciju Eiropas Savienībā.

Tieslietu ministrs apsveica bijušo Dienvidslāvijas Republiku Maķedoniju ar veikto progresu, ko apstiprina Eiropas Komisijas ikgadējie progresa ziņojumi. Viņš norādīja, ka Latvijas problēmas pirms iestāšanās šajā organizācijā attiecībā uz likuma varas stiprināšanu, reformām tieslietu sistēmā un cīņā ar korupciju bija ļoti līdzīgas, kas prasa milzīgu darbu, taču tās ir pārvaramas.

G.Bērziņš uzsvēra, ka pirms bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas iestāšanās Eiropas Savienībā tiesību aktu pārņemšanā ir ļoti būtiska atbildības sfēru sadalīšana un procesa veiksmīga koordinācija. Latvijā koordinācijas uzlabošanai tika nodibināts Eiropas Integrācijas birojs, kas koordinēja Latvijas Nacionālās programmas integrācijai Eiropas Savienībā izstrādi un kontrolēja tās izpildi.

I.Bocevskis pateicās Latvijai par sniegto atbalstu integrācijai Eiropas Savienībā un norādīja, ka bijusī Dienvidslāvijas Republika Maķedonija šobrīd ļoti lielu uzmanību pievērš pretkorupcijas plānu izstrādei, tiesnešu kvalifikācijas celšanai, organizētās noziedzības mazināšanai un citiem ar tieslietu sfēru saistītiem jautājumiem. Viņš pauda cerību, ka tuvākajā laikā valsts izrādītais progress ļaus tai no kandidātvalsts pārtapt par pilntiesīgu ES dalībvalsti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!