• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas premjerministra biedra vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2008., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183232

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomikas stimulācijas plānu

Vēl šajā numurā

04.11.2008., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas premjerministra biedra vizīti Saeimā

 

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš un Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas parlamentu priekšsēdētāja Silva Bendrāte un deputāti 29.oktobrī tikās ar bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas (FYROM) premjerministra biedru Eiropas Savienības integrācijas jautājumos Ivicu Bočevski.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš apliecināja, ka Latvija atbalsta bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas integrāciju Eiropas Savienībā (ES) un virzību uz NATO un uzsvēra, ka mūsu valsts gatava dalīties ar šajos procesos iegūto pieredzi. Ministru prezidenta biedrs I.Bočevskis pateicās par sniegto atbalstu, kas apliecina, ka starp abām valstīm pastāv konstruktīva sadarbība.

I.Bočevskis pastāstīja par reformu gaitu savā valstī un progresu iestāšanās sarunās ar ES. Viņš uzsvēra, ka starptautiskās organizācijas atzinīgi novērtējušas FYROM sasniegumus cīņā ar korupciju. Šobrīd notiek vēlēšanu sistēmas reforma, lai novērstu iepriekšējo vēlēšanu laikā konstatētās problēmas. Savukārt nodokļu politikas vienkāršošana, atviegloti noteikumi uzņēmējdarbības sākšanai dod iespējas plašāk piesaistīt tiešās ārvalstu investīcijas, sacīja I.Bočevskis. FYROM ekonomika attīstās veiksmīgi, sasniedzot 6,5 procentu iekšzemes kopprodukta pieaugumu, bet inflācija nepārsniedz trīs procentus. FYROM ir pirmā valsts reģionā, kas ieviesusi pases ar biometriskajiem datiem. Tostarp sekmīgi īstenotā vīzu atvieglojumu politika tuvina valsts pievienošanos Šengenas zonai.

Eiropas Komisijas progresa ziņojums par bijušo Dienvidslāvijas Republiku Maķedoniju gaidāms 5.novembrī.

Pārrunājot bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas sarunas ar Grieķiju par Maķedonijas nosaukuma lietošanu, I.Bočevskis iepazīstināja ar savas valsts nostāju un uzsvēra, ka valsts nosaukums ir cieši saistīts ar tautas identitāti, kas jārespektē. Savukārt Saeimas deputāti akcentēja, ka abām pusēm jāvienojas par pieņemamu risinājumu.

Saeimas deputātu grupas priekšsēdētāja S.Bendrāte pauda prieku par 29.oktobrī saņemto ziņu, ka FYROM parlamentā izveidota sadarbības grupa ar mūsu parlamentu, kas apliecina abu valstu parlamentu sadarbības attīstību.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!