• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nepilsoņu iespējām naturalizēties. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2008., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183234

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2008. gada 23. oktobrī

Vēl šajā numurā

04.11.2008., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nepilsoņu iespējām naturalizēties

 

Latvija ir radījusi priekšnoteikumus nepilsoņiem iegūt Latvijas pilsonību, norādīts Tiesībsarga biroja ziņojumā, ko 29.oktobrī skatīja Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas deputāti.

“Nepilsoņa statuss tika veidots kā pagaidu statuss, lai cilvēki vai nu iegūtu Latvijas, vai kādas citas valsts pilsonību. Tiesībsargs atzīst, ka jau kopš 1998.gada visiem nepilsoņiem iespējams iegūt pilsonību, tāpēc tagad tā ir cilvēku brīva izvēle,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Pēteris Tabūns.

Latvijā joprojām 372 421 persona jeb 17 procenti no visiem iedzīvotājiem ir nepilsoņi. Tas nozīmē, ka noteiktie ierobežojumi rada praktiskus vai formālus šķēršļus salīdzinoši lielai daļai Latvijas iedzīvotāju, norāda tiesībsargs.

Viens no veidiem, kā valsts varētu mazināt nepilsoņu skaitu, ir informēt un motivēt bērnu vecākus reģistrēt savus jaundzimušos bērnus par pilsoņiem. Par efektīvu līdzekli uzskatāma šīs reģistrācijas kārtības vienkāršošana, lai to būtu iespējams izdarīt vienlaikus ar bērna reģistrēšanu.

Tiesībsarga biroja ziņojums tapis, izskatot frakcijas “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” iesniegumus par atšķirībām starp Latvijas Republikas pilsoņu un nepilsoņu tiesībām.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!