• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Audio un audiovizuālo mediju pakalpojumu likumprojektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2008., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183235

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas premjerministra biedra vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

04.11.2008., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Audio un audiovizuālo mediju pakalpojumu likumprojektu

 

Nacionālajai radio un televīzijas padomei (NRTP) Saeimā jāiesniedz pilnveidots Audio un audiovizuālo mediju pakalpojumu likumprojekts, 29.oktobrī secināja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija.

Jaunais likumprojekts ir jāpārstrādā, ņemot vērā iebildumus un priekšlikumus, norāda komisijas priekšsēdētājs Jānis Šmits. Tajā, piemēram, ir precizējami jautājumi par NRTP darbības tiesisko regulējumu, sabiedrisko mediju juridisko statusu, elektronisko mediju pakalpojumu nodrošināšanu interneta vidē, uz ko savos atzinumos norāda Ministru kabinets un nozaru ministrijas. Atzinumos arī norādīts, ka atkārtoti jāizvērtē likumprojektā ietvertās normas par apraides tiesību piešķiršanu, turklāt projektā nav skaidri atrunāts programmu paketēšanas modelis. Tāpat likumprojekta autori aicināti ievērot juridiskās tehnikas prasības, piemēram, tiesību normām jābūt izteiktām skaidri un nepārprotami, likumā lietotajiem terminiem jābūt viennozīmīgiem un pēc iespējas īsiem.

Savukārt Valsts valodas komisija norāda, ka likumprojektā trūkst sadaļas par valsts valodas un citu valodu lietojuma regulēšanu plašsaziņas līdzekļos. Tas nepieciešams, ņemot vērā valsts valodai nelabvēlīgo situāciju, neapmierinošo valodu lietojumu plašsaziņas līdzekļos, integrācijas un nacionālās drošības, kā arī Eiropas kopīgās informatīvās telpas aspektus. Tāpat Valsts valodas komisija uzskata, ka likumprojekta nosaukums nav korekts, un piedāvā to nosaukt par Audiālo un audiovizuālo plašsaziņas līdzekļu likumu.

NRTP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece deputātiem skaidroja, ka padome ar Ministru kabineta un ministriju atzinumiem ir iepazinusies un tos izvērtējusi, bet darba grupa atzinumos sniegtos priekšlikumus jau iestrādājusi likuma projektā. Taču, lai Saeimā iesniegtu kvalitatīvu likumprojektu, vēl nepieciešama tā saskaņošana starpministriju sanāksmē, uz to aicinot arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus un citus speciālistus.

Komisija vienojās par likumprojekta tālāko virzību lemt pēc iepazīšanās ar pārstrādāto likumprojektu.

Likumprojektu “Audio un audiovizuālo mediju pakalpojumu likums” Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai NRTP iesniedza šā gada 1.jūlijā. Pirms iesniegšanas izskatīšanai Saeimā komisija lūdza Ministru kabinetu to izvērtēt un sniegt savu atzinumu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!