• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem vēlēšanu aģitācijas likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2008., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183236

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ikdienas darbiem 2008. gada 27.–30. oktobrī (kalendārs)

Vēl šajā numurā

04.11.2008., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem vēlēšanu aģitācijas likumā

 

Aģitācija vienu dienu pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām, kā arī vēlēšanu dienā būs aizliegta, paredz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas 30.oktobrī konceptuāli atbalstītais priekšlikums grozījumiem vēlēšanu aģitācijas likumā.

Partijas šajā laikā nedrīkstēs aģitēt ne radio, ne televīzijā, ne valsts un pašvaldību iestādēs, kā arī publiskās vietās un preses izdevumos. Patlaban likums to neaizliedz.

Lai risinātu jautājumu par trešo personu darbību priekšvēlēšanu aģitācijā, komisija lēma, ka raidorganizācija līgumu par aģitācijas raidlaika piešķiršanu ar partijām vai to pilnvarotām personām varēs slēgt tikai tieši un nepastarpināti. Tāpat raidorganizācijām un preses izdevumiem būs jāinformē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par to, kā partijas plāno organizēt savu priekšvēlēšanu aģitāciju.

Komisija arī vienojās, ka KNAB varēs aizliegt raidorganizācijām vai preses izdevumiem izvietot partiju aģitācijas materiālus, ja būs konstatēts, ka partija ir pārsniegusi atļautos priekšvēlēšanu tēriņus. Lai lemtu par aizliegumu, būs jāuzklausa attiecīgā medija viedoklis un jāizvērtē konkrētā situācija. KNAB lēmumu partijas varēs pārsūdzēt administratīvajā rajona tiesā, taču lēmuma izpilde tādēļ netiks apturēta.

Komisija turpinās izvērtēt iesniegtos priekšlikumus un strādāt ar likumprojekta “Grozījumi likumā “Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām”” sagatavošanu izskatīšanai 2.lasījumā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!