• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 28. oktobra noteikumi Nr. 893 "Kārtība, kādā Eiropas komunikāciju tīklu projekta vadībā iesaistītās institūcijas sniedz ziņas par konstatētajiem pārkāpumiem un neatbilstībām projekta īstenošanā, kā arī atmaksā projekta ietvaros neatbilstoši veiktos izdevumus". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2008., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183252

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.894

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 6.jūnija noteikumos Nr.467 "Noteikumi par kuģu reģistrāciju Latvijas Kuģu reģistrā"

Vēl šajā numurā

04.11.2008., Nr. 171

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 893

Pieņemts: 28.10.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.893

Rīgā 2008.gada 28.oktobrī (prot. Nr.76 25.§)
Kārtība, kādā Eiropas komunikāciju tīklu projekta vadībā iesaistītās institūcijas sniedz ziņas par konstatētajiem pārkāpumiem un neatbilstībām projekta īstenošanā, kā arī atmaksā projekta ietvaros neatbilstoši veiktos izdevumus
Izdoti saskaņā ar Eiropas komunikāciju tīklu
projektu vadības likuma 12.panta piekto daļu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Eiropas komunikāciju tīklu projekta vadībā iesaistītās institūcijas sniedz ziņas par konstatētajiem pārkāpumiem un neatbilstībām projekta īstenošanā un atmaksā Eiropas Komisijai projekta ietvaros neatbilstoši veiktos izdevumus.
2. Eiropas komunikāciju tīklu projekta vadībā iesaistītās institūcijas sniedz vadošajai iestādei ziņas par pārkāpumiem un neatbilstībām projektu attiecināmajos izdevumos.
3. Neatbilstība šo noteikumu izpratnē ir jebkurš Eiropas komunikāciju tīklu projektu ieviešanu reglamentējošo normatīvo aktu pārkāpums, kas radies Eiropas komunikāciju tīklu projektu īstenošanā iesaistīto institūciju darbības vai bezdarbības dēļ un kuram ir vai varētu būt negatīva ietekme uz Eiropas Kopienas vai Latvijas valsts budžetu (turpmāk – neatbilstības).
4. Eiropas komunikāciju tīklu projekta vadībā iesaistītās institūcijas ne vēlāk kā triju darbdienu laikā pēc neatbilstības konstatēšanas informē vadošo iestādi par konstatētajām neatbilstībām projekta īstenošanas laikā un par pasākumiem to novēršanai (informācija sniedzama par katru konstatēto neatbilstību).
5. Vadošā iestāde neatbilstības var konstatēt, pārbaudot projekta noslēguma maksājuma pieprasījumu, veicot izlases pārbaudi vai pārbaudi projekta īstenošanas vietā.
6. Vadošā iestāde piecu darbdienu laikā pēc neatbilstību konstatēšanas vai šo noteikumu 4.punktā minētās informācijas saņemšanas izvērtē visas konstatētās neatbilstības un pieņem lēmumu par konstatētajām neatbilstībām un neatbilstoši veikto izdevumu atgūšanu, kā arī, ja nepieciešams:

6.1. veic kontroles pasākumus un pārbaudes pie atbalsta saņēmēja vai ieviešanas iestādē, lai gūtu pārliecību par neatbilstību atklāšanas un novēršanas pasākumu efektivitāti un pietiekamību;

6.2. ierosina papildu kontroles pasākumu ieviešanu atbalsta saņēmējam vai ieviešanas iestādē.
7. Vadošā iestāde piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 6.punktā minētā lēmuma pieņemšanas apkopo informāciju par konstatētajām neatbilstībām un nosūta to Eiropas Komisijai.
8. Šo noteikumu 6.punktā minētajā lēmumā par neatbilstoši veikto izdevumu atgūšanu vadošā iestāde norāda šādu informāciju:

8.1. projekta nosaukums un numurs;

8.2. apstākļi, kas ir par pamatu neatbilstības konstatēšanai;

8.3. neatbilstoši veikto izdevumu datums;

8.4. neatbilstoši veikto izdevumu summa sadalījumā pa finansējuma avotiem;

8.5. neatbilstoši veikto izdevumu atmaksas termiņš un grafiks;

8.6. neatbilstoši veikto izdevumu summa, kas pārskaitāma Eiropas Komisijai;

8.7. atgūstamā neatbilstoši veikto izdevumu summa, par kuru tiek samazināta projekta kopējā attiecināmo izmaksu summa.
9. Vadošā iestāde triju darbdienu laikā pēc šo noteikumu 6.punktā minētā lēmuma pieņemšanas nosūta to atbalsta saņēmējam.
10. Ja neatbilstoši veiktos izdevumus veikusi tiešās vai pastarpinātās valsts pārvaldes iestāde, atvasināta publiska persona vai cita valsts iestāde (turpmāk – valsts iestāde), vadošā iestāde lēmuma par neatbilstību konstatēšanu un neatbilstoši veikto izdevumu atgūšanu kopiju nosūta attiecīgās iestādes padotības kārtībā augstāk esošai iestādei un informē Ministru kabinetu par neatbilstoši veiktajiem izdevumiem.
11. Vadošā iestāde nodrošina visu konstatēto neatbilstību reģistrāciju un visas ar konstatētajām neatbilstībām saistītās dokumentācijas glabāšanu atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.
12. Ja vadošā iestāde neatbilstību konstatē pirms maksājuma pieprasījuma iesniegšanas Eiropas Komisijai, atmaksājamā summa tiek ieturēta no nākamā Eiropas komunikāciju tīkla budžeta līdzfinansējuma pieprasījuma.
13. Ja neatbilstība ir konstatēta pēc tam, kad atbalsta saņēmējs ir saņēmis pēdējo maksājumu projekta ietvaros, vadošā iestāde izvērtē neatbilstoši veikto izdevumu atgūšanas procesa lietderību un efektivitāti. Ja atgūstamā summa vienam projektam vienas neatbilstības gadījumā nepārsniedz 50 latu un administratīvie un pārējie izdevumi, kas saistīti ar neatbilstoši veikto izdevumu atgūšanu, ir lielāki par atgūstamo summu, vadošā iestāde, pamatojoties uz noslēgto līgumu par projekta īstenošanu, neatbilstoši veiktos izdevumus var norakstīt izdevumos un triju darbdienu laikā pēc norakstīšanas informē par to atbalsta saņēmēju un ieviešanas iestādi, ja tā nav atbalsta saņēmējs.
14. Ja atgūstamā summa vienam projektam vienas neatbilstības gadījumā pārsniedz 50 latu un ieviešanas iestāde vai atbalsta saņēmējs nav valsts iestāde, vadošā iestāde atver kontu Valsts kasē neatbilstoši veikto izdevumu atmaksāšanai.
15. Ieviešanas iestāde vai atbalsta saņēmējs, kas nav valsts iestāde, atmaksā projekta ietvaros neatbilstoši veiktos izdevumus un Eiropas Komisijas noteiktos maksājumus (piemēram, soda nauda, līgumsods) šim nolūkam Valsts kasē atvērtajā kontā.
16. Ja ieviešanas iestāde vai atbalsta saņēmējs, kurš veicis neatbilstošus izdevumus, nav valsts iestāde, neatbilstoši veiktos izdevumus atgūst un atmaksā šādā kārtībā:

16.1. vadošā iestāde, ievērojot šo noteikumu 9.punktā minēto termiņu, nosūta lēmumu atbalsta saņēmējam un ieviešanas iestādei, ja tā nav atbalsta saņēmējs. Lēmumā atbildīgā iestāde norāda konta numuru Valsts kasē, kurā jāieskaita atmaksājamie līdzekļi, un citu atmaksas veikšanai nepieciešamo informāciju;

16.2. ja ieviešanas iestāde vai atbalsta saņēmējs neatbilstoši veiktos izdevumus nevar atmaksāt lēmumā norādītajā termiņā un apmērā, tas nekavējoties (bet ne vēlāk kā trīs darbdienas pirms noteiktā neatbilstoši veikto izdevumu atmaksas termiņa beigām) informē par to vadošo iestādi. Vadošā iestāde un atbalsta saņēmējs vai ieviešanas iestāde piecu darbdienu laikā pēc atbilstoša paziņojuma saņemšanas var vienoties par neatbilstoši veikto izdevumu atmaksāšanas grafika izmaiņām.
17. Vadošā iestāde nodrošina neatbilstoši veikto izdevumu atmaksāšanas uzraudzību.
18. Vadošā iestāde ne vēlāk kā divu darbdienu laikā pēc konta izraksta par ieskaitītajiem atmaksātajiem līdzekļiem saņemšanas no maksājumu iestādes rīkojas šādi:

18.1. ja neatbilstoši veiktie izdevumi nav pārskaitāmi Eiropas Komisijai, sagatavo maksājuma uzdevumu iesniegšanai Valsts kasē par atgūtā valsts budžeta finansējuma un saņemtā līgumsoda ieskaitīšanu valsts budžeta pārējo nenodokļu ieņēmumu kontā un maksājuma uzdevumu par atgūtā Eiropas komunikāciju tīklu budžeta finansējuma ieskaitīšanu attiecīgajā Eiropas komunikāciju tīklu budžeta līdzekļu uzskaites kontā;

18.2. ja neatbilstoši veiktie izdevumi ir pārskaitāmi Eiropas Komisijai, sagatavo maksājuma uzdevumu iesniegšanai Valsts kasē par atgūtā valsts budžeta finansējuma un Eiropas Komisijas noteikto maksājumu (piemēram, soda nauda, līgumsods), kā arī atgūtā Eiropas komunikāciju tīklu budžeta finansējuma ieskaitīšanu valsts budžeta pārējo nenodokļu ieņēmumu kontā.
19. Ja neatbilstoši veiktie izdevumi ir pārskaitāmi Eiropas Komisijai, vadošā iestāde, pamatojoties uz Ministru kabineta rīkojumu, atmaksā finanšu līdzekļus Eiropas Komisijai, iesniedzot maksājuma uzdevumu izpildei Valsts kasē.
20. Ja ieviešanas iestāde vai atbalsta saņēmējs, kas nav valsts iestāde, mēneša laikā pēc noteiktā atmaksāšanas termiņa beigām neatmaksā neatbilstoši veiktos izdevumus un nevienojas ar vadošo iestādi par atmaksāšanas grafiku, vadošā iestāde normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā veic attiecīgus pasākumus, lai nodrošinātu neatbilstoši veikto izdevumu atgūšanu.
21. Vadošā iestāde, maksājumu iestāde, ieviešanas iestāde vai atbalsta saņēmējs veic neatbilstoši veikto izdevumu grāmatvedības uzskaiti saskaņā ar normatīvajiem aktiem budžeta un finanšu jomā.
22. Par neatbilstoši veikto izdevumu atgūšanas datumu uzskata datumu, kad neatbilstoši veiktie izdevumi ir ieskaitīti šo noteikumu 14.punktā minētajā kontā.
23. Ja finansējuma saņēmējs, kura īstenotajā projektā ir konstatēta neatbilstība, ir valsts iestāde, tā veic neatbilstoši veikto izdevumu norakstīšanu izdevumos un sagatavo grāmatvedības izziņu, kurā norādīts datums, kad neatbilstoši veiktie izdevumi norakstīti izdevumos. Minēto datumu uzskata par neatbilstoši veikto izdevumu atgūšanas datumu.
Ministru prezidents I.Godmanis

Satiksmes ministrs A.Šlesers

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!