• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"LR starptautiskie līgumi" - iznākusi 6.a un 6. b burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.1999., Nr. 253/254 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18328

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai celtos lauku sakoptība

Vēl šajā numurā

11.08.1999., Nr. 253/254

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"LR starptautiskie līgumi" — iznākusi 6.a un 6. b burtnīca

Godātie lasītāji, starptautisko līgumu sestā burtnīca ir iznākusi divās daļās: 6.a — latviešu valodā, 6.b — angļu valodā. Tajā lasāma Saeimā ratificētā Konvencija par pagaidu ievešanu un tās trīspadsmit pielikumi.

Konvencija pieņemta Stambulā 1990. gada 26. jūnijā un izstrādāta, ņemot vērā tirdzniecības pārstāvju un citu ieinteresēto pušu vēlmes, lai tiktu atvieglota pagaidu ievešanas formalitāšu izpilde, kā arī apzinoties, ka muitas procedūras vienkāršošana un harmonizēšana, pieņemot vienotu starptautisku dokumentu, kurš apvienotu visas esošās konvencijas par pagaidu ievešanu, var efektīvi sekmēt starptautiskās tirdzniecības un citu starptautisku maiņas darījumu attīstību. Līgumslēdzējas puses saskaņā ar šīs konvencijas noteikumiem apņemas nodrošināt pagaidu ievešanu precēm, kas minētas konvencijas pielikumos. Katrā pielikumā ir dotas galvenās tajā izmantoto terminu definīcijas un speciāli noteikumi, kas piemērojami precēm (ieskaitot transporta līdzekļus), uz kurām attiecas pielikums. A pielikumā atrodamas informācija par pagaidu ievešanas dokumentiem (ATA karnetēm un CPD karnetēm); B1 pielikumā — par precēm, kas domātas izstādīšanai vai izmantošanai izstādēs, gadatirgos, sanāksmēs vai līdzīgos pasākumos; B2 pielikumā — par profesionālajām iekārtām; B3 pielikumā — par konteineriem, paletēm, iesaiņojumu paraugiem un citām precēm, kas ievestas saistībā ar komerciālu darbību; B4 pielikumā — par precēm, kas tiek importētas saistībā ar ražošanas darbiem; B5 pielikumā — par precēm, kas ievestas izglītības, zinātnes vai kultūras nolūkiem; B6 pielikumā — par ceļotāju personīgajām mantām un precēm, kas ievestas sporta nolūkam; B7 pielikumā — par tūrisma reklāmas materiāliem; B8 pielikumā — par precēm, kas tiek ievestas pierobežas pārvadājumiem; B9 pielikumā — par precēm, kas ievestas humānos nolūkos; C pielikumā — par transporta līdzekļiem; D pielikumā — par dzīvniekiem un E pielikumā — par precēm, kas tiek ievestas daļēji atbrīvotas no ievedmuitas maksājumiem.

Saskaņā ar Saeimā pieņemto likumu līdz konvencijas spēkā stāšanās brīdim Valsts ieņēmumu dienests izstrādā un pieņem iekšējos administratīvos aktus, kas nodrošina konvencijas darbību.

Šo "Latvijas Vēstneša" apgādā tapušo starptautisko līgumu burtnīcu interesenti var nopirkt kioskā Bruņinieku un K.Barona ielas skvērā, laikraksta redakcijas Realizācijas daļā Bruņinieku ielā 41 un Mazās poligrāfijas daļā Bruņinieku ielā 36—1. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!