• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par izglītības sistēmas sakārtošanu un efektivizēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2008., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183283

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par pieteikšanos TV zemes apraides nodrošināšanai

Vēl šajā numurā

04.11.2008., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par izglītības sistēmas sakārtošanu un efektivizēšanu

 

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe saistībā ar izskanējušo informāciju par iespējamiem draudiem skolu skaita samazināšanā pauž, ka pedagogu atalgojuma palielināšana un atalgojuma sistēmas sakārtošana ir būtisks un nozīmīgs Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darba uzdevums, pie kā tiek rūpīgi strādāts.

Ministre uzsver, ka IZM pirmo reizi sākusi darbu pie izglītības sistēmas sakārtošanas un efektivizēšanas, principa “nauda seko skolēnam” ieviešanas un skolu tīkla attīstības modeļa īstenošanas, kas līdztekus skolēnu skaita samazinājumam varētu kalpot par pamatu līdzekļu rašanai skolotāju atalgojuma pieaugumam. Līdz pavasarim izglītības sistēmas iekšienē tiks precizēts nepieciešamais līdzekļu apjoms un tā avoti, taču par pamatu tam nevar būt kvalitatīvi strādājošas skolas.

“Aicinu skolotājus uzticēties; balstīties uz informāciju, kas iegūta bez plašsaziņas līdzekļu starpniecības. Savukārt skolotājus un skolēnus skolas brīvlaikā rosinu izmantot laiku savas kompetences paaugstināšanai un gūt spēkus jaunajam darba cēlienam,” sacīja ministre.

T.Koķe akcentē, ka vienošanās, ko pagājušajā nedēļā parakstīja Ministru prezidents, izglītības un zinātnes ministre un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, apstiprina saistības, ko Latvijas Republikas Ministru kabinets (MK) uzņēmās jau 2005.gadā līdz ar 2005.gada 29.augusta MK rīkojuma Nr.579 apstiprināto programmu “Pedagogu (izņemot pirmsskolas izglītības pedagogus, kas nav nodarbināti piecgadīgo un sešgadīgo bērnu sagatavošanā skolai) darba samaksas paaugstināšanas programma 2006.–2010.gadam” (Programma).

Šī Programma nosaka palielināt pedagogu atalgojumu 70 latu apmērā par likmi 2009.gada 1.septembrī, kā arī to, ka Finanšu ministrija ir atbildīga par Programmai nepieciešamo finanšu līdzekļu plānošanu valsts budžetā.

Izglītības iestādes un pedagogi strādā arī citu ministriju pārziņā esošajās iestādēs. Tādēļ pagājušajā nedēļā parakstītā vienošanās paredz, ka Ministru prezidents aicinās ministrijas, kuru pārziņā ir šīs izglītības iestādes, līdzekļu ekonomijas ceļā rast finansējumu pedagogu darba samaksas paaugstināšanai atbilstoši valdībā apstiprinātajai skolotāju atalgojuma palielinājuma Programmai.

 

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!