• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Īrijas Republikā, tiekoties ar latviešiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2008., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183285

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

04.11.2008., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Īrijas Republikā, tiekoties ar latviešiem

 

01.JPG (16572 bytes)
Attēlā: Latvijas vēstnieks (no labās) Indulis Ābelis, iepazīstinot Valsts prezidentu Valdi Zatleru ar Latviešu biedrības Īrijā vadītāju Jāni Karginu un viņa ģimeni
Foto: Toms Kalniņš, VPK

No 2.novembra līdz 4.novembrim Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers uzturas darba vizītē Īrijā, lai Latvijas 90.gadadienas priekšvakarā tiktos ar latviešu kopienu šajā valstī. Tāpat Valsts prezidentam plānotas tikšanās ar Īrijas valsts augstākajām amatpersonām, lai apspriestu Eiropas Savienības un starptautiskās politikas aktualitātes, tai skaitā nepieciešamās institucionālās reformas Eiropā un globālo finanšu krīzi.

Svētdien, 2.novembrī, Valsts prezidents Dublinā, Eiropas Komisijas pārstāvniecības ēkā, tikās ar Īrijā dzīvojošo latviešu kopienu. Tur notika arī parakstīšanās “Latvijas vienotības jostā”, kas ir septiņus kilometrus garš tautas vēstījuma ceļš, kura vienu pusi rotā Lielvārdes jostas raksti, bet otrā puse atvēlēta ikvienam, kurš no 4.maija līdz 18.novembrim vēlas uzrakstīt savu vēlējumu Latvijas valstij un tās nākotnei.

Vakar, 3.oktobrī, Valsts prezidents tikās ar Īrijas prezidenti Mēriju Makalīzi, kā arī citām amatpersonām, lai pārrunātu starptautiskās politikas tendences un finanšu krīzes ietekmi uz valstu ekonomisko attīstību.

Savukārt šodien, 4.novembrī, Limerikā Valsts prezidents atklāj Latvijas Tautas frontes muzeja izstādi “Dziesmotā revolūcija. No Atmodas līdz Eiropas Savienībai”. Izstādē eksponētas vēsturisko liecību kopijas – fotogrāfijas un dokumenti, kuros atspoguļojas latviešu tautas nacionālās neatkarības kustības atdzimšana gandrīz 50 gadus pēc tam, kad tika parakstīts Eiropas tautām liktenīgais Ribentropa–Molotova pakts un Jaltas vienošanās. Valdis Zatlers 1988.gadā bija viens no Latvijas Tautas frontes aktīvistiem un Domes locekļiem, iestājoties par Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanu.

Latvija par ES dalībvalsti kļuva Īrijas prezidentūras laikā. Saskaņā ar Īrijas 2006.gada tautas skaitīšanas datiem Īrijā dzīvo 13 999 Latvijā dzimušas personas, savukārt Latvijas Republikas pilsoņu skaits ir 13 319.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!