• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.2008., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183349

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par valsts konsolidētā budžeta izpildi desmit mēnešos

Vēl šajā numurā

05.11.2008., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

KV45VAKS.JPG (62618 bytes)Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānā ir ietverti 32 pasākumi, kas skar, piemēram, nodokļu sistēmas uzlabošanu, nodarbinātības veicināšanu, nelegālās nodarbinātības mazināšanu, būvniecības procesa un nekustamā īpašuma reģistrācijas procesa vienkāršošanu. Vairāk par plānā paredzētajiem uzdevumiem un to īstenošanu – publikācijā “Plāns tiek īstenots, rezultāti – jāgaida”.

Jau vairākus gadus patērētāju neizpratni un neapmierinātību izraisa pastāvošā norēķinu kārtība par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem, kur galvenais strīdus objekts ir starpība starp daudzdzīvokļu māju ievados uzstādīto ūdens plūsmas mērierīču (skaitītāju) norēķinu periodā fiksēto piegādātā ūdens daudzumu un atsevišķos dzīvokļu īpašumos, t.sk. nedzīvojamās telpās, uzstādīto mērierīču uzrādīto patēriņu summu, kam pieskaitīts ūdens patēriņš, kas ar skaitītājiem uzskaitīts netiek, bet tiek noteikts aprēķinu ceļā. Problēmu aplūko raksts “Jāievieš skaidrība un kārtība patērētā ūdens norēķinos”.

Dažkārt atklājas, ka, darbiniekiem aizejot no darba, galīgās izmaksas aprēķināšana nav vienkārša. Jo izrādās – darbinieks nav izmantojis atvaļinājumu, ir mācījies par uzņēmuma līdzekļiem vai kāda cita iemesla dēļ viņu ar darba devēju saista vēl nenokārtotas finanšu attiecības. “Komersanta Vēstnesis” piedāvā divu tipisku problēmjautājumu risinājumu.

Nodokļu konsultante Jadviga Neilande publikācijā aplūko PVN darījumos ar nekustamo īpašumu.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!