• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta darba vizīti Īrijā un tikšanos ar Īrijas augstākajām valsts amatpersonām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.2008., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183354

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.11.2008., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta darba vizīti Īrijā un tikšanos ar Īrijas augstākajām valsts amatpersonām

 

1.JPG (15775 bytes) 2.JPG (16528 bytes)

No 2. līdz 4.novembrim Latvijas Valsts prezidents uzturējās darba vizītē Īrijas Republikā. Attēlos: Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, klātesot Īrijas prezidentei Mērijai Makalīzei, Mārtinam Makalīzam (1.attēlā pa kreisi) un Lilitai Zatlerei, parakstās Īrijas prezidentes Goda viesu grāmatā; Valdis Zatlers, tiekoties ar Īrijas premjerministru Braienu Kovenu valdības vadītāja kabinetā Vēl par Īrijas vizīti – vakardienas – “LV” Nr.171, 04.11.2008.
Foto: Toms Kalniņš, VPK

 

Pirmdien, 3.novembrī,

Valsts prezidents Valdis Zatlers darba vizītes ietvaros Īrijā tikās ar Īrijas prezidenti Mēriju Makalīsi, lai pārrunātu, kā jūtas latvieši Īrijā, un apspriestu starptautiskās politikas aktualitātes.

Abu valstu prezidenti tikšanās reizē runāja par latviešu un īru vēsturisko likteņu līdzībām un reemigrācijas politiku, jo arī Īrijai ir emigrācijas pieredze. Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvija darīs visu iespējamo, lai uzturētu saikni ar emigrācijā esošajiem tautiešiem, kā arī norādīja, ka valstij ir jārada apstākļi, lai veicinātu izbraukušo Latvijas iedzīvotāju atgriešanos dzimtenē. Īrijas prezidente apliecināja, ka arī turpmāk Īrija saglabās viesmīlības politiku pret iebraukušajiem latviešiem.

Valsts prezidents pirmdien, 3.novembrī, tikās arī ar Īrijas Republikas premjerministru Braienu Kovenu un Īrijas Parlamenta priekšsēdētāju Džonu O’Donahjū.

 

Otrdien, 4. novembrī,

V.Zatlers devās uz Limeriku, kur atklāja Latvijas Tautas frontes muzeja izstādi “Dziesmotā revolūcija. No Atmodas līdz Eiropas Savienībai”. Tāpat Valsts prezidents Limerikā apmeklēja vidusskolu un tikās ar latviešu skolēniem, kā arī apskatīja medicīnas iekārtu un instrumentu augsto tehnoloģiju rūpnīcu “Crook Ireland”, kurā strādā arī darbinieki no Latvijas. Limerikā viņš tikās arī ar Limerikas pilsētas mēru Džonu Giliganu.

Valsts prezidents darba vizītē Īrijā uzturējās no 2.novembra līdz 4.novembrim.

Valsts prezidenta preses dienests

 

02.JPG (17547 bytes)
Īrijas parlamenta Pārstāvju palātas priekšsēdētājs Džons O’Donahjū, 3.novembrī tiekoties ar Latvijas Valsts prezidentu Valdi Zatleru

04.JPG (31553 bytes)
Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers (1.rindā no labās), Lilita Zatlere, Latvijas vēstnieks Īrijā Indulis Ābelis un Latvijas vēstniecības darbinieki Dublinā 3.novembrī
Foto: Toms Kalniņš, VPK

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!