• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mēneša neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojumu apmēru 2009.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.2008., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183356

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta darba vizīti Īrijā un tikšanos ar Īrijas augstākajām valsts amatpersonām

Vēl šajā numurā

05.11.2008., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mēneša neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojumu apmēru 2009.gadā

 

4.novembrī Ministru kabineta (MK) sēdē izskatīts Finanšu ministrijas iesniegtais noteikumu projekts par mēneša neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojumu apmēru iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanai 2009.gadā.

Noteikumu projekts jau tika skatīts MK sēdē 7.oktobrī. Ņemot vērā valdības sēdē nolemto, precizētais projekts paredz straujāk (par 25%) paaugstināt neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojumu apmēru par apgādībā esošām personām.

Projekts paredz palielināt neapliekamo minimumu līdz 100 latiem, bet nodokļa atvieglojumu par apgādībā esošām personām – līdz 70 latiem.

Neapliekamā minimuma paaugstināšana pozitīvi ietekmēs ekonomikas attīstību, jo palielināsies iedzīvotāju ienākumi, kas sekmēs pirktspējas pieaugumu. Īpaši tas attiecas uz iedzīvotāju grupām ar zemu ienākumu līmeni.

Pašreiz neapliekamais minimums ir 80 lati, bet atvieglojums par apgādājamām personām ir 56 lati mēnesī. Pirms četriem gadiem MK pieņēma konceptuālu lēmumu pakāpeniski paaugstināt neapliekamo minimumu un apgādībā esošo personu atvieglojumu apmēru. Tas nosaka, ka valdībai katru gadu jāpārskata neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojuma apmērs.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!