• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veselīgu uzturu skolās un bērnudārzos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.2008., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183374

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ilzi Apsi

Vēl šajā numurā

06.11.2008., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par veselīgu uzturu skolās un bērnudārzos

 

Veselīga uztura programmas bērnudārzos un skolās ir vērtīgas un vajadzīgas, tāpēc jādomā, kā tās pilnveidot un attīstīt, lai katrs skolēns un bērnudārza audzēknis saņemtu veselīgu uzturu, 4.novembrī secināja Saeimas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisija pēc atbildīgo ministriju pārstāvju uzklausīšanas.

Deputāti pauda neizpratni par programmas “Skolas piens” apsīkumu Latvijas skolās. 2006./2007.mācību gadā šajā programmā bija iesaistījušās 725 mācību iestādes, pagājušajā mācību gadā – 543, bet šajā – jau tikai 459 skolas un bērnudārzi, liecina Lauku atbalsta dienesta informācija.

Šāda tendence esot saistīta ar piena cenas paaugstināšanos, pārstrādes uzņēmumu nevēlēšanos piegādāt nelielu piena apjomu mazajām lauku skolām un lieliem transporta izdevumiem, jo pienu vienā reizē nevar aizvest gan uz skolu, gan veikalu, deputātiem skaidroja Zemkopības ministrijas (ZM) ierēdņi. Tāpat zināma atbildība par programmas popularitātes kritumu jāuzņemas arī skolām, jo daudzviet skolu darbinieki nevēlas uzņemties papildu saistības. Iemesls programmas panīkumam esot arī kļūdaini aizpildīti un novēloti iesniegti atbalsta maksājumu pieteikumi, tādēļ kavējas norēķini ar piena pārstrādātājiem un piegādātājiem, deputātus informēja ZM pārstāvji.

Lai stimulētu skolas piedalīties piena programmā, ZM plāno papildināt atbalstāmo produktu klāstu, tajā iekļaujot pienu ar augļu sulas piedevu un raudzētus piena produktus ar augļiem un augļu sulām.

Apakškomisija arī pārrunāja iespējas izglītības iestādēm nākamgad iesaistīties Eiropas Savienības līdzfinansētajā pro­grammā “Skolas auglis”, kas paredz skolas apgādāt ar augļiem un dārzeņiem, lai veicinātu to patēriņu skolēnu un bērnu ikdienas uzturā. Deputāti pauda viedokli, ka šīs programmas ietvaros skolām un bērnudārziem jāpiedāvā pašmāju zemnieku izaudzētā raža.

Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisija kādā no nākamajām apakškomisijas sēdēm skatīs problēmas, kas saistītas ar pirmo klašu skolēnu nodrošināšanu ar brīvpusdienām.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!