• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lietu izskatīšanas gaitu tiesās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.2008., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183375

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lietuvas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

06.11.2008., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lietu izskatīšanas gaitu tiesās

 

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un ne­ētisku rīcību tieslietu sistēmā deputāti 4.novembrī sprieda par iespējām vienkāršot un paātrināt lietu izskatīšanas gaitu tiesās.

“Saīsināts lietu izskatīšanas laiks dotu iespējas ne tikai ātrāk izskatīt lietas, bet arī samazinātu tiesvedības izdevumus. Tāpat jādomā par to, lai valsts līdzekļi netiktu šķiesti par sīkām lietām,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Juris Dobelis.

Arī tiesnešu skaita palielināšana un komisijas ierosinātā tiesnešu vecuma cenza samazināšana paātrinātu lietu izskatīšanas gaitu, piebilda J.Dobelis.

Runājot par lietu izskatīšanas procedūras vienkāršošanu, ģenerālprokurors Jānis Maizītis atzina, ka joprojām ir procesi, kas ierosināti par zādzībām pāris latu apmērā, un tā nav racionāla valsts līdzekļu izlietošana. Daudzas valstis virzās uz šādu lietu dekriminalizāciju un administratīvās atbildības piemērošanu. “Protams, ir grūti paskaidrot sabiedrībai, ka lietu “par latu” neskatīs kā krimināllietu, bet tai pašā laikā jādomā par to, cik sabiedrībai izmaksā tās izskatīšana,” sacīja ģenerālprokurors.

Atbildot uz deputātu jautājumu par situāciju prokuratūrā, J.Maizītis atzina, ka arī prokuratūrā kā citās tiesībsargājošās iestādēs ir negodīgi cilvēki, ar kuriem notiek cīņa, taču tie nav nekontrolējami procesi.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!