• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lietuvas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.2008., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183380

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas Iesniegumu birojā 2008. gada septembrī saņemtajiem iesniegumiem

Vēl šajā numurā

06.11.2008., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lietuvas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

 

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš 3.novembrī tikās ar Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Antanu Vinku.

Atvadu tikšanās laikā Lietuvas vēstnieks A.Vinkus pateicās par ciešo sadarbību un uzsvēra, ka viņam ir bijis prieks un gods strādāt Latvijā.

Saeimas komisijas priekšsēdētājs Lietuvas vēstnieku raksturoja kā aktīvu un dvēselisku vēstnieku un pateicās viņam par lielo ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka Latvijas un Lietuvas ekonomiskā sadarbība ir abpusēji nozīmīga, savukārt ciešā sadarbība kultūrā bagātina gan Latviju, gan Lietuvu. Lietuvas vēstnieks A.Vinkus uzsvēra, ka Latvija un Lietuva spēj efektīvi sadarboties starptautisko organizāciju ietvaros, un tas ļauj būt ietekmīgākiem Eiropas Savienībā un NATO.

Tikšanās laikā puses pārrunāja arī abu valstu politiskās aktualitātes un enerģētikas jautājumus. J.Strazdiņš ar A.Vinku apsprieda jaunā Ignalinas atomelektrostacijas projekta virzību un elektrotīklu starpsavienojuma veidošanu starp Baltijas valstīm un Zviedriju.

A.Vinkus drīzumā sāks darbu kā Lietuvas vēstnieks Krievijā. Viņš informēja, ka turpmāk Lietuvas vēstnieka pienākumus Latvijā pildīs bijušais Lietuvas ārlietu ministrs Antans Vaļonis.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!