• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par Labklājības ministrijas padotības iestāžu darbības revīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.2008., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183444

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

06.11.2008., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par Labklājības ministrijas padotības iestāžu darbības revīziju

 

Valsts kontrole revīzijā konstatējusi, ka valstī izveidotā sistēma un Labklājības ministrijas (LM) darbība attiecībā uz ceļu satiksmes negadījumā cietušo personu pensiju un pabalstu, sociālās vai profesionālās rehabilitācijas un tehnisko palīglīdzekļu iegādei izlietoto valsts budžeta līdzekļu atgūšanu no apdrošinātāja ir neefektīva un nepilnīga.

Revīzijā tika konstatēts, ka par šiem jautājumiem atbildīgās LM padotības iestādes – Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA), valsts aģentūra “Tehnisko palīglīdzekļu centrs” (TPC) un Sociālās integrācijas valsts aģentūra (SIVA) – nenodrošina Ministru kabineta (MK) noteikumu izpildi par valsts budžeta līdzekļu atgūšanu.

VSAA izstrādātais iekšējais normatīvais akts, kas nosaka valsts budžeta līdzekļu atgūšanas kārtību, ir nepilnīgs un nenodrošina ārējo normatīvo aktu prasību ievērošanu, savukārt TPC pat nav izstrādājis iekšējo normatīvo aktu, kas noteiktu valsts budžeta līdzekļu atgūšanas kārtību.

Revīzijā tika atklāts, ka VSAA nav veikusi darbības, lai atgūtu valsts budžeta līdzekļus Ls 2 625 624 apmērā par 3562 ceļu satiksmes negadījumā cietušām personām, kurām pabalsti un pensijas ir piešķirti sakarā ar ceļu satiksmes negadījumos gūtajām traumām.

TPC nav veicis darbības, lai atgūtu valsts budžeta līdzekļus Ls 34 591 par 212 ceļu satiksmes negadījumā cietušām personām, kurām tehniskie palīglīdzekļi izsniegti sakarā ar ceļu satiksmes negadījumā gūtajām traumām.

Savukārt SIVA nav veikusi darbības, lai atgūtu valsts budžeta līdzekļus Ls 1178 apmērā par trīs ceļu satiksmes negadījumā cietušām personām, kurām profesionālās rehabilitācijas pakalpojumi sniegti sakarā ar ceļu satiksmes negadījumā gūtajām traumām.

Revīzijā tika konstatēts arī tas, ka vienu un to pašu funkciju – ceļu satiksmes negadījumā cietušo personu un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņēmēju uzskaiti – veic gan Sociālo pakalpojumu pārvalde, gan SIVA, tādējādi valsts budžeta līdzekļu atgūšanas procesa administrēšanai nelietderīgi tērējot finanšu resursus.

Pēc revīzijas VK ir sniegusi 15 ieteikumus LM un tās padotības iestādēm, kuri jāievieš laikā līdz 2009.gada 30.decembrim.

Revīzija par Labklājības ministrijas padotības iestāžu darbību, nodrošinot valsts budžeta izdevumu atgūšanu par ceļu satiksmes negadījumā cietušās personas sociālo un profesionālo rehabilitāciju, tehnisko palīglīdzekļu izsniegšanu un pensiju un pabalstu izmaksu veikta par laiku no 2007.gada 1.janvāra līdz 2008.gada 30.aprīlim.

 

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!