• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 4.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2008., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183527

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Melnkalnes un Latvijas militāro sadarbību

Vēl šajā numurā

07.11.2008., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 4.novembrī

 

ZM: Par grozījumiem likumā “Par pievienotās vērtības nodokli”

Valdība 4.novembrī apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus likumā “Par pievienotās vērtības nodokli”.

Likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” 6.2.pants paredz piemērot 5% pievienotās vērtības nodokļa likmi preču piegādēm un pakalpojumiem, tai skaitā medikamentu piegādēm un zīdaiņiem paredzēto specializēto produktu piegādēm. Šo preču grupu sarakstā līdz šim nav iekļauta medicīniskiem nolūkiem paredzētā diētiskā pārtika cilvēkiem ar veselības traucējumiem, ko medicīnas iestādes izmanto kā vienīgo piemēroto pārtiku konkrētu saslimstību gadījumos.

Grozījumi papildina likumu ar punktu, kas nosaka, ka 5% pievienotās vērtības (PVN) likme piemērojama arī šāda veida diētiskajai pārtikai, kas turpmāk tiks reģistrēta Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) datubāzē kā diētiskā pārtika cilvēkiem ar veselības traucējumiem.

Līdz šim tāda veida pārtika tika reģistrēta Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju valsts aģentūras datubāzē kā medicīniska prece (vienlaikus ar šiem grozījumiem ZM ir sagatavojusi arī grozījumus noteikumos “Obligātās nekaitīguma prasības diētiskajai pārtikai cilvēkiem ar veselības traucējumiem un prasības marķējumam” un “Noteikumi par vispārīgajām prasībām diētiskās pārtikas nekaitīgumam, kvalitātei un marķējumam, kā arī par diētiskās pārtikas atbilstības novērtēšanas un tās izmaksu segšanas kārtību”).

 

ZM: Par strukturālām pārmaiņām zivsaimniecības valsts pārvaldes sektorā

Valdība 4.novembrī apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) rīkojumu “Par Valsts zivsaimniecības pārvaldes reorganizāciju”.

Šobrīd Zemkopības ministrijā nav par zivsaimniecības politikas plānošanu atbildīgas struktūrvienības un tāpēc daudzos gadījumos šādi uzdevumi tiek daļēji deleģēti Valsts zivsaimniecības pārvaldei (VZP). Tomēr šis risinājums neatbilst labai valsts pārvaldes praksei, kā arī rada grūtības efektīvai nozares politikas plānošanai. Līdz ar to jāveic strukturālas izmaiņas sektora valsts pārvaldē.

Saskaņā ar minēto rīkojumu un Valsts pārvaldes iekārtas likumu līdz 2009.gada 1.janvārim reorganizēta Zemkopības ministrijas padotībā esošā tiešās pārvaldes iestāde Valsts zivsaimniecības pārvalde, sadalot tās struktūrvienības starp Zemkopības ministriju un valsts aģentūru “Latvijas Zivju resursu aģentūra”.

Rīkojums nodala zivsaimniecības politikas ieviešanas funkcijas no zivsaimniecības politikas veidošanas un pārraudzības funkcijām. Sakarā ar VZP darbības pārtraukšanu un saskaņā ar grozījumiem Zvejniecības likumā vairs nav paredzēta pārvaldes vienošanās ar pašvaldībām par zivju resursu pārzināšanu, bet ir likumā noteikts, ka šādu pārzināšanu veic pašvaldības to administratīvajās teritorijās.

Pēc VZP darbības pārtraukšanas zvejniecības politikas ieviešanas funkcijas turpmāk pildīs valsts aģentūra “Latvijas Zivju resursu aģentūra” (LZRA), bet politikas veidošanas un pārraudzības funkcijas pildīs ZM jaunais Zivsaimniecības politikas departaments.

Jaunizveidotais ZM Zivsaimniecības politikas departaments turpmāk pildīs zivsaimniecības nozares politikas plānošanas dokumentu projektu izstrādi zivju resursu pārvaldīšanas jautājumos, izstrādās zivsaimniecības nozares tiesību aktu projektus un pārraudzīs zivju resursu ilgtspējīgu izmantošanu un Eiropas Savienības kopējās zivsaimniecības politikas ieviešanu. Tāpat Zivsaimniecības politikas departaments sagatavos Latvijas pozīcijas un pārstāvēs Latvijas intereses Eiropas Savienības institūcijās zivsaimniecības jautājumos, koordinēs Latvijas zivsaimniecības integrētās kontroles un informācijas sistēmas darbību, kā arī pārraudzīs Latvijas zvejas kuģu kopējās dzinēju jaudas un kopējās tonnāžas atbilstību Eiropas Savienībā noteiktajiem robežlīmeņiem.

No 2009.gada 1.janvāra valsts aģentūra “Latvijas Zivju resursu aģentūra” pārņems vairākas Valsts Zivsaimniecības pārvaldes funkcijas. Turpmāk aģentūra pārvaldīs zivju resursus, tai skaitā normatīvajos aktos noteiktās kompetences ietvaros – zvejas tiesību izmantošanas organizēšanu, speciālo atļauju (licenču) komercdarbībai zvejniecībā izsniegšanu, papildu pilnvarojumu (īpašu atļauju) izsniegšanu zvejas kuģiem un zivju pirmo pircēju reģistrāciju.

Tāpat aģentūra normatīvajos aktos paredzētajos gadījumos noteiks zvejas regulēšanas un ierobežošanas pasākumus, izskatīs iesniegumus un saskaņos zvejas kuģu dzinēju nomaiņu, zvejas kuģu iegādi un būvi, kā arī citu kuģu pārbūvi par zvejas kuģiem. Valsts aģentūra “Latvijas Zivju resursu aģentūra” administrēs Zivju fonda finanšu līdzekļu izmantošanu, kā arī izvērtēs un saskaņos ūdens objektu ekspluatācijas noteikumu un hidrotehnisko būvju drošuma programmas.

Rīkojums nosaka, ka zemkopības ministram jāizveido pārvaldes reorganizācijas komisija. Tai līdz 2009.gada 1.janvārim jāveic Pārvaldes saistību, tiesību un mantas sadalījums. Tāpat arī reorganizācijas komisijai jāsastāda slēguma bilance par Pārvaldes materiālajiem un finanšu līdzekļiem, un jānodrošina materiālo un finanšu līdzekļu nodošanu ZM un valsts aģentūrai “Latvijas Zivju resursu aģentūra”.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!