• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrijā : - preses īssaietā - pieņemot Uzbekistānas diplomātu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.1999., Nr. 255 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18359

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jāspēj : no emocijām uz konstruktīvu dialogu

Vēl šajā numurā

12.08.1999., Nr. 255

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrijā :

— preses īssaietā

"Viena no mūsu ārpolitikas prioritātēm ir labu kaimiņattiecību uzturēšana ar Krieviju," vakardienas, 11.augusta, preses īssaietā, atgādināja Latvijas Ārlietu ministrijas preses centra pirmais sekretārs Jānis Sīlis, atbildot uz "Latvijas Vēstneša" jautājumu, kāda ir Latvijas Ārlietu ministrijas oficiālā attieksme pret valdības vadītāja maiņu Krievijā. "Mēs esam gatavi sadarboties ar visām Krievijas valdībām, kas pie varas nākušas demokrātiski, konstitucionālā ceļā," teica J.Sīlis.

Preses centra pārstāvis pakavējās arī pie vakar notikušās Latvijas ārlietu ministra Induļa Bērziņa un Uzbekistānas pagaidu pilnvarotā lietveža Haibatula Sagdulajeva vakardienas sarunas, kurā apliecinātas abu valstu draudzīgās attiecības un labā sadarbība. Starp Latviju un Uzbekistānu jau noslēgti 23 dažādi līgumi. Abu valstu attiecības jo vairāk nostiprinājusi apmaiņa ar augstākā līmeņa vizītēm — bijušais Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis savā laikā apmeklēja Uzbekistānu, bet Uzbekistānas prezidents Islams Karimovs bija vizītē Latvijā.

Ārlietu ministrijas preses centra pārstāvis informēja arī par Latvijas ekspertu grupas došanos (šodien, 12. augustā) uz Čehiju, lai konsultētos par NATO rīcības plāna īstenošanas pieredzi. J.Sīlis uzsvēra, ka Latvijai patlaban svarīgs uzdevums ir NATO integrācijas plāna atjaunošana un pilnveidošana.

J.Sīlis informēja arī par konkursa norisi Ārlietu ministrijas logo izstrādei. Konkursa pirmajā kārtā nolemts pirmo prēmiju nepiešķirt. Divi no pieciem iesniegtajiem projektiem apbalvoti ar Ls 50 katrs un izvirzīti konkursa nākamajai kārtai, uzdodot autoriem līdz 3. septembrim savus projektus pilnveidot.

Jānis Ūdris, "LV" ārpolitikas redaktors

 

— pieņemot Uzbekistānas diplomātu

Vakar, 11.augustā, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Uzbekistānas pilnvaroto lietvedi Haibatulu Sagdulajevu.

Ārlietu ministrs uzsvēra, ka abām valstīm ir izveidojušās labas attiecības un starpvalstu dialogs ir jāpadara vēl intensīvāks.

H.Sagdulajevs uzsvēra, ka Uzbekistānas kokvilnas eksportētāji par izdevīgākajām uzskata Latvijas ostas.

Diplomāti bija vienisprātis, ka līdz ar Latvijas jaunās valdības darba sākšanu ir jāatjauno Latvijas un Uzbekistānas starpvaldību komisijas darbs.

Sarunas gaitā H.Sagdulajevs uzsvēra Uzbekistānas atbalstu Latvijas vēlmei iestāties Eiropas Savienībā un NATO, kā arī pateicās Latvijai par tās atbalstu, Uzbekistānai iesaistoties dažādās starptautiskajās organizācijās.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!