• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lietuvas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2008., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183609

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Andri Pešudovu

Vēl šajā numurā

11.11.2008., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lietuvas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 5.novembrī tikās ar Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Antanu Vinku, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

G.Daudze un A.Vinkus vienojās, ka līdzšinējā abu valstu sadarbība balstīta uz savstarpēju sapratni un raksturojama kā stratēģiski ļoti nozīmīga.

 

“Baltijas valstīm ir jāstrādā pie kopīgu pozīciju izstrādes reģionam būtiskos jautājumos. Saskaņots viedoklis arī veicinās mūsu valstu interešu aizstāvību Eiropas Savienībā,” uzsvēra G.Daudze.

Puses pārrunāja ekonomisko sadarbību, jo abas valstis viena otrai ir nozīmīgi ārējās tirdzniecības partneri un savstarpējās tirdzniecības apjomi turpina strauji pieaugt, 2007.gadā sasniedzot 2,19 miljardus eiro. Saeimas priekšsēdētājs pauda gandarījumu, ka būtiski pieaugušas Latvijas tiešās investīcijas Lietuvā un šobrīd mūsu valsts ir devītais lielākais investors Lietuvā.

Tāpat G.Daudze norādīja, ka katra valsts varētu lepoties ar tik iniciatīvām bagātu vēstnieku kā A.Vinkus, kuram bijusi liela loma, veicinot arī sadarbību abu valstu parlamentu līmenī, kas pēdējā gada laikā bijusi īpaši aktīva.

Savukārt Lietuvas vēstnieks apliecināja, ka viņam ir bijis liels gods strādāt mūsu valstī. Tāpat A.Vinkus veltīja atzinīgus vārdus G.Daudzem par oficiālo vizīti Lietuvā šā gada janvārī, kuras laikā Saeimas priekšsēdētājs saņēmis atzinību gan par dalību janvāra notikumu atceres pasākumos, gan arī par uzrunu kolēģiem Lietuvas parlamentā.

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs Lietuvas vēstniekam pateicībā par darbu tradicionāli pasniedza piemiņas medaļu ar Saeimas attēlu.

Arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš un deputātu grupas sadarbībai ar Lietuvas parlamentu priekšsēdētāja Sarmīte Ķikuste 5.novembrī tikās ar Lietuvas vēstnieku A.Vinku.

“Jūsu darbs bija paraugstunda, kā jāstrādā vēstniekam, kas mīl savu valsti un kuram nav vienaldzīga tā zeme, kurā strādā,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka Latvijas un Lietuvas pārstāvjiem jāvienojas par būtiskiem jautājumiem gan abu valstu starpā, gan Eiropas Savienības ietvaros, kā arī jāsaskaņo viedokļi ar Igauniju un Skandināvijas valstīm. A.Bērziņš pastāstīja, ka nākamā gada janvārī plānota triju Baltijas valstu parlamentu ārlietu komisiju tikšanās, kurā pārrunās aktuālos ārpolitikas un reģiona jautājumus.

 

“Esmu pateicīgs liktenim par iespēju strādāt jūsu valstī,” atzina vēstnieks un pauda gandarījumu par paveikto, tostarp ekonomikā, reģionālajā sadarbībā un kultūrā. A.Vinkus uzsvēra, ka arī turpmāk paliks uzticams mūsu valsts draugs.

Savukārt S.Ķikuste izteica apbrīnu par vēstnieka darba spējām un paveikto, īpaši uzsverot vēstnieka organizētos kultūras pasākumus.

Tikšanās laikā A.Vinkus arī informēja par Lietuvas parlamenta vēlēšanu rezultātiem un patlaban notiekošajām sarunām par koalīcijas veidošanu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!